Dead Rising 2 (2010)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360
single player / online

Ontwikkeld door Blue Castle
Uitgegeven door Capcom

In Dead Rising 2 maakt de speler kennis met Chuck Greene. Chuck is een gewone jongen, met een voorliefde van motoren. Op een dag komt hij in Fortune City terecht, een gokstad die is gebaseerd op Las Vegas. Veel tijd om te gokken heeft hij echter niet, aangezien de stad gebukt gaat onder een heuse zombieplaag. Omdat Chuck een hekel aan zombies heeft, besluit hij er wat aan te doen. Daarvoor staan er veel verschillende wapens tot zijn beschikking, die te vinden zijn in de omgeving.

thoom1999 schreef:
Waar is die gun shop dan

Palisades Mall, bovenste verdieping. De ridderzaak ook.

avatar van COD_PRO88
Dit verveeld heel snel

COD_PRO88 schreef:
Dit verveeld heel snel

ik heb toch al aardig veel zombies verpulverd zonder verveling.

avatar van smoke4life1987
Ik heb dit spel ending A en S uitgespeeld !

Dat laatste stuk ( overtime ) was nog best pittig !

avatar van Dragonslayer
Eerste uur is dit leuk om te doen, zombies afslachten met wel honderd verschillende wapens.

Maar na een tijdje wordt het eentonig en frustrerend. Ik kan maar niet wennen aan dat verschrikkelijke (en ouderwetse) savesysteem. Het zou moeten zijn als in GTA IV, zelf kunnen saven op savepunten maar dat het spel zichzelf ook automatisch opslaat als je een doel bereikt hebt. Dat is nog altijd het beste systeem voor games waar je vrij in kan rondlopen. Hier is het zo dat als je een moeilijk stukje hebt gehaald, heb je nog maar 1 healthblokje over, en dan hoeft er maar iets mis te gaan en je kunt alles overnieuw doen.

Bovendien vind ik dit ook een erg onoverzichtelijke vrijrondlopengame (hoe noem je dat ook alweer?). Die kaart is onduidelijk, ik ben er nog niet achter gekomen of je je eigen punten op die kaart kunt zetten waar het spel je dan met die pijl heen zou brengen. Als dat er niet is dan is dat een groot gemis.

De besturing gaat erg rottig en het framerate daalt bij 'zware stukken'. Ik maak me al enige tijd ernstig zorgen over de toekomst van pc games met betrekking tot het framerate. Vele games tegenwoordig hebben bij de beste pc's al een laag framerate, en dat daalt dan ook nog vaak op stukken waar je pc het zwaar zou krijgen. Zelfs COD ging hier mee de fout in bij Black Ops.

avatar van Chromath
Spel is op momenten tergend irritant. Dat tijdslimiet haalt 't speelplezier echt naar beneden.

Verder is 't savesysteem 't meest irritante in dit hele spel. Net alweer een uur bezig geweest en loop toevallig tegen een eindbaas aan die zich in een toilet bevond. Had twee survivors bij me die uiteraard binnen tien seconden dood zijn en ik ga ook dood. Eindbazen zijn trouwens ook hartstikke irritant. Mag nu weer lekker opnieuw beginnen, omdat ik ben vergeten te saven. Dit is al de tweede keer trouwens. En ik ben er klaar mee.

Heel veel dingen zijn gewoon niet goed doordacht en dat haalt 't plezier er snel uit. Deel 1 heb ik nog wel met plezier uitgespeeld, maar hier ga ik niet meer aan beginnen.

avatar van Brains
Nu gratis te dowloaden voor xbox live gold leden.

Brains schreef:
Nu gratis te dowloaden voor xbox live gold leden.

DR2 Case zero ook

avatar van Brains
Ah ook leuk, maar die had ik al

Jammer genoeg Case West niet... enkel 50 procent korting.

avatar van JustMike
Als iemand op de xbox een keer zin heeft in co-op, laat maar weten

avatar van Brains
Vanavond laat of morgen ergens heb ik wel zin Daarna ben ik een weekje weg.

avatar van Mr. Olaf
Ik kan van de week wel ff denk ik!

avatar van Mr. Olaf
Wel aardige game, maar het save systeem sucks! Vaak afgemaakt vlak voordat ik mijn voortgang kon saven. Kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Redelijk frustrerend.

Mr. Olaf schreef:

Ja klopt, ik vond het op de pc ook altijd vervelend dat er een tijdslimiet was voor het medicijn.

avatar van Dutch-J3ff
1,5
Matige game, de game word erg snel saai en is erg frustrerend

avatar van Q jones
Vond het wel cool om op een motor te rijden met messen aan de zijkant. Prima game maar wel veel van hetzelfde