The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

PC / PlayStation 2 / Nintendo GameCube / Xbox / Macintosh

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts en Aspyr

Kies één van de negen personages uit de Lord of the Rings-trilogie. Speel epische gevechten uit de derde film na, zoals het gevecht bij Minas Tirith, op de Doemberg en in Cirith Ungol. Ondertussen kun je je personages upgraden met nieuwe wapens en gevechtstechnieken.

Het was wel geinig. Beetje hakken, beetje het verhaal volgen, beetje hakken, filmpje erbij...
Niet zo bijzonder uitgewerkt, maar in co-op was dit wel vermakelijk.

avatar van JohnWilliams
Wat mij betreft toch echt wel de beste LOTR game van allemaal.
Het leuke van de LOTR games is toch wel dat ze allemaal de details bevatten van het boek en natuurlijk de film. Ook kwam er veel filmmuziek in deze game voor wat het voor mij ook wel plezierig maakt om te spelen. De verhaallijn is natuurlijk prachtig maar wat ook wel leuk gedaan is is die verhaallijn in de game: Met beelden van de film en met de narrator stem van Ian Mc. Kellen (Gandalf).

Sublieme Game met leuke levels en de moeilijkheidsgraat die je lekker zelf kan bepalen. Trouwens vind ik nog steeds dat level met die olifanen erg moeilijk vooral op de Hard Mode.

Lad
Zeer leuk opgezet, maar toch heel vermoeiend op de pc. Als je missie mislukt moet je helemaal opnieuw beginnen = overdreven vervelend!

Toch, met wat moeite, kijk ik verder en zie ik dat dit spel dik in orde is met zeer realistisch neergezette personages en de tegenstrevers zijn zoals ik gehoopt had!
Stukken beter dan Conquest!