Super Mario Galaxy 2 (2010)

Alternatieve titel: Super Mario Wii 2: Galaxy Adventure Together

Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo Switch
Platform

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

In Super Mario Galaxy 2 kruipen spelers andermaal in de huid van Mario. De game zal de speler veel nieuwe uitdagingen bieden, op diverse planeten waarop de speler onder andere Yoshi ontmoet. Met behulp van verschillende gekleurde Yoshi's kun je nieuwe avonturen beleven. Elke kleur Yoshi, een kleur die bepaald wordt door het eten van bessen, heeft andere eigenschappen. Dankzij het verschil in zwaartekracht en opzet kom je steeds nieuwe puzzels tegen.

1,5
Sowiezo vindt ik de term "leveloos" behoorlijk slecht en zwak. Je hoort het overal tegenwoordig, maar ik kan er niets mee. Het wordt veels te vaak gebruikt. Een leveloos iemand is voor mij iemand die de hele dag ergens op zijn reet zit en voor zich uit zit te staren tegen een muur en verder helemaal niets, zonder gedachten, zonder een mening en zonder ook maar iets van een ziel. Dat is een leveloos iemand, oftewel een individu dat dood is maar waarvan het hart nog klopt en het lichaam nog net genoeg functioneerd om te blijven ademen.

Maar zal wel aan mij liggen

War-Ultima schreef:
Evil Eye leeft in zijn eigen twisted wereld volgens mij, aparte diagnose

Jij bent zeker bevriend met Mega Man?

Ravnoss
Och niet iedereen hoeft Mario goed te vinden. Al lijkt het me sterk dat je alle Mario spellen echt slecht in elkaar vind zitten, het lijkt meer op een antipathie jegens de vriendelijkste loodgieter dan iets anders

avatar van jellecomicgek72
Mario zit niet slecht in elkaar maar veelste simpel en een beetje kinderachtig.

JVT schreef:

en jij?

Nope, mijn vriend heeft het al, dus we gaan het samen spelen binnenkort. Ben toch best benieuwd geworden. Tot nu toe was ik nog niet echt geboeid, maar iedereen is zo positief. Wordt toch wel nieuwsgierig onderhand.

avatar van jellecomicgek72
Het spel is net uit en nu alweer een 5*?

avatar van Mega Man
Toch wel apart dat de meeste reviewers de compacte Starship Mario Hub-wereld prefereren boven de grotere Comet Observatory van het vorige deel. Vonden we het juist niet jammer dat de Comet Observatory zo klein was in vergelijking met Delfino Plaza uit Mario Sunshine en Peach Castle uit Mario 64? Voor de rest kijk ik toch wel erg uit naar deze game (moet 'm nog kopen ). Nintendo magic blijft onovertroffen naar mijn mening. Of deze game mijn all-time favoriete spel Ocarina of Time van de troon gaat stoten lijkt me sterk maar dat verwacht ik ook niet. Zelda staat bij mij altijd weer iets hoger dan Mario.

avatar van Princess Piranha
Ja, ik hoorde dat je je level nu weer old-skool moet selecteren, in plaats van rond lopen en naar je level gaan. Zelf vind ik dat een stuk minder dan zoals je al zei: Peach Castle of Delfino.

Ravnoss
Mega Man schreef:

Met je eens. Delfino plaza vond ik het leukste van heel Mario Sunshine . Kon daar uren gewoon een beetje rondrennen.

Game_Kaza
Wii is de laatste tijd echt dood. Maar Mario en Zelda zijn de enige redenen waarom het jammer zou moeten zijn zo'n ding verkocht te hebben. Zowiezo is deel 1 één van de leukste games die ik ken.

Game_Kaza schreef:

Vreemd, juist dankzij Red Steel 2, Silent Hill: Shattered Memories, Monster Hunter 3 en Super Mario Galaxy 2 heeft de Wii weer een boost gekregen. En met games als Zelda, Metroid en eventuele aankondigingen die we mogen verwachten met de E3 kun je stellen dat de Wii weer wat actiever is voor de core-aanhang. Dan nog Trackmania, Epic Mickey, Xenoblade, Conduit 2 en Tournament of Legends. Het is nog steeds mager vergeleken bij het aanbod wat we op de 360 en PS3 zien maar toch zeker wel stukken beter als voorheen.

Vaak houden mensen zich niet meer bezig met de andere goeie games die uit komen voor de Wii en als er eentje is die ze toevallig tegen komen op een forum dan is 't vaak van: 'Kan ik eindelijk m'n Wii weer afstoffen'. Dat las ik een tijd geleden op Powerweb namelijk toen Red Steel 2 werd vermeld. De mensen die daar reageren zijn er niet van bewust dat kort daarvoor een andere Wii-topper verscheen genaamd Silent Hill. Wel jammer dat zulk soort mensen alleen de slechte kant van de Wii willen zien.

Inderdaad jamerrrrrr

Hey Evil Eye, ik heb zo eens zitten denken. Misschien kunnen we een gulden middenweg crëeren? Dat je even je intense haat jegens Mario en z'n kornuiten aan de kant zet en de game objectief beoordeeld. Dus niet alleen de minpunten naar voren halen maar ook kijken naar de goed uitgewerkte elementen. Je zegt zelf dat je 't verhaal zo belangrijk vind in een game. Nou hoor ik in zo'n beetje elke review wel dat een Mario game eigenlijk bedoeld is als puur vermaak. Mario Galaxy 2 laat je dus even zien hoe de games waren voordat ze op films begonnen te lijken. Met andere woorden, een spel als Modern Warfare 2 speel je voor de ervaring. Je bent echt onderdeel van het verhaal en zo voelt dat ook. Dan zeg ik weer op mijn beurt dat Galaxy 2 wel weer een andere schurk had kunnen gebruiken. Waarom halen ze Wart nooit meer uit de kast en gebruiken ze Tatanga niet voor in de ruimte?

Ik heb Galaxy 2 nog niet gespeeld maar dat ben ik wel van plan om te doen. Ook ik kijk naar de minder goeie aspecten van een game. Maar bij jou is 't bij voorbaat al een oerslecht spel. Ik hoor jou bijvoorbeeld nooit over de soundtrack van Galaxy 1 en 2 die zelfs los van het spel erg mooi is. En voordat ik jouw een troll ga noemen (mensen die het schijnbaar nuttig vinden om films of games af te kraken waar andere mensen van houden) vraag ik me toch af waarom je zoveel schik hebt met dit soort praktijken. Ik denk dan ook dat je je krom lacht als je mijn bericht lees en eerlijk gezegd kan me dat ook niet schelen. Ik probeer alleen te begrijpen hoe jij denkt en aan de hand daarvan een gulden middenweg te crëeren zodat jan en alleman zich niet elke keer hoeft te ergeren.

Dat jij Galaxy 2 straks een 0,5 gaat geven is al een feit. Maar 't is geen feit dat iedere Nintendo-fanaat een Mario game de volle mep geeft. Mario Sunshine verdient naar mijn mening geen 5,0 vanwege het schoonmaak gebeuren wat al snel repetief word. En veel mensen zijn 't daar mee eens. Zou het dan niet mooi zijn als jij daar ook onderscheid in kon maken. Dus in plaats van alles met de naam Mario op een lompe manier een 0,5 geven, kijken welke nou (iets) beter is dan de andere. Kijk bijvoorbeeld naar Super Mario Bros 2. Die heeft wel een origineel verhaal. Zou die dan niet een 1,0 kunnen krijgen? Of dat Galaxy 2 er een puntje bij krijgt voor de soundtrack? Wellicht nog een halve punt voor de graphics en de uitwerking van de levels? Dan zit je op de goeie weg Eye.

Mega Man is terug!

0,5
Sorry maar ik vind het geen leuk spel
Deel 1 was leuker

avatar van jellecomicgek72
jaja en dan gelijk een 0,5*? Ikzelf ben ook niet van plan dit spelen maar een 0,5* lijkt me onzin omdat ik van veel mensen hoor dat dit een geweldig spel is.

avatar van DarthSolidKevin
Ja ik denk ook dat een 0,5 overdreven laag is.

Dr. Salvador
De 5*, is weer te hoog, maar de 0,5* is weer te laag!

Haha, een 0,5* , zo slecht is deze game vast niet, maar ik heb er ook niks mee.

dennisvangiels schreef:
Sorry maar ik vind het geen leuk spel
Deel 1 was leuker

Volgens mij verschillen beide games niet zo veel van elkaar. Hoe kan Galaxy 2 in vredesnaam ineens zo'n rampzalige score krijgen? Lekker subtiel weer Is dat ook weer zoiets als: 'ik kan 't niet hebben dat jullie hem zo goed geven dus geef ik 'm een onvoldoende'. Neigt een beetje richting Evil Eye. Alhoewel, hij geeft alle Nintendo spellekes een zware onvoldoende. Daar zit nog een beetje een patroon in. Maar Galaxy 1 een voldoende en Galaxy 2 weer een dikke onvoldoende? Enige logica is ver te zoeken.

Game_Kaza
Ik vind het onzin dit een 0,5 te geven. Kwaletief gezien een grote come back van Mario die gewoon goed is in waar Mario goed in hoort te zijn.

Princess Piranha schreef:
Mega Man is terug!

Eigenlijk best wel lachwekkend dat je na een tijdje afwezigheid nog steeds Evil Eye hier ziet rondhangen met z'n lompe en repetieve posts. Je zou denken dat hij nog meer waarde hecht aan Mario games dan wij.

Game_Kaza schreef:

Ja inderdaad. Kijk, om deze game nou bij voorbaat een 5,0 te geven hoeft ook niet natuurlijk. Maar een 0,5? Waar gaat dit nou over? Een dergelijke score hoor je te geven aan games als Superman 64, Daikatana of Carmageddon 64. En 't valt me wel op dat Evil Eye nog steeds niet heeft gereageerd op mijn bericht. Als we wat te zeiken hebben over hem is hij als de ratten er bij maar bij een serieus gesprek is hij nergens te bekennen.

War-Ultima
Evil Eye schreef:

Jij bent zeker bevriend met Mega Man?

Nee niet eens.

1,5
Mega Man oude vriend van me, je maakt daar een heel boeiend offer... een gulden middenweg klinkt, zoals jij het beschrijft, zo gek nog niet. Het klinkt zeker eerlijk, en hoewel ik zo'n beetje van ELK aspect van Mario walg is het opkrikken van de WEL positieve aspecten zo'n slecht idee nog niet. Ik zal het zeker eens overwegen.

Heb de game overigens in huis maar ik moet het nog spelen, ben benieuwd haha.

En ja, dat ik hier nog steeds rondhang.. ik ben vaak lang afwezig maar heb zo mijn periodes dat ik weer eens besluit mario games te bashen op gamesmeter. Ik ben een hardleers en volhardend type, de oorlog tegen Nintendo gaat door en door...

avatar van jellecomicgek72
de oorlog tegen Nintendo gaat door en door...

Ik vind het echt weer een leuke mooie versie van mario.
Ik heb hem thuis liggen en ik ben heel tevreden over de graphics de gameplay en de levels. eigenlijk alles!

Ik raad je aan om deze spel te kopen maar je moet wel eerst de 1e deel spelen van de galaxy reeks.

5* Is echt weer een super mooie. leuke spel van mario.

1,5
Ik heb net een heel klein stukje gespeeld, na een kwartier moest ik weer stoppen want mijn vriendin kwam online. En mijn vriendin vroeg vervolgens, naar aanleiding van mijn manier van praten: "Lieverd ben je stoned?"

Nee schatje, dat was ik niet, maar tijdens het spelen van dit spel voelde ik me wel zo. Hoewel ik zelden drugs gebruik, heb ik dat nu zeker niet meer nodig. Voor dergelijke ervaringen start ik deze game gewoon op

mindfuck eerste klas, deze game. Misschien iets voor junkies die willen afkicken? Nooit eerder voelde ik me zo alsof ik 'high' was bij het spelen van een game.

spelfreak
Evil Eye schreef:

o daarom haat je nintendo games omdat je high bent als je ze gaat spelen?

Game_Kaza
Wat een onzin bericht Evil Eye. Tuurlijk heb je dit niet gespeeld.