Super Mario Galaxy 2 (2010)
Alternatieve titel: Super Mario Wii 2: Galaxy Adventure Together
Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo Switch
Platform
Ontwikkeld door Nintendo
In Super Mario Galaxy 2 kruipen spelers andermaal in de huid van Mario. De game zal de speler veel nieuwe uitdagingen bieden, op diverse planeten waarop de speler onder andere Yoshi ontmoet. Met behulp van verschillende gekleurde Yoshi's kun je nieuwe avonturen beleven. Elke kleur Yoshi, een kleur die bepaald wordt door het eten van bessen, heeft andere eigenschappen. Dankzij het verschil in zwaartekracht en opzet kom je steeds nieuwe puzzels tegen.
- nummer 20 in de top 250
Mooie score die 4,33 nu nog iets meer stemmen dan kan die de top250 in waar die hoort.
Indd

Hoe is het verhaal eigenlijk bij deze?
Brilliant. Een wilde rit vol emoties en een twist op het einde die je nooit of te nimmer ziet aankomen.
Hoeft niet, het hangt ervan af, een duistere mario met X-rated (boven de 18) materiaal of gewoon een mario met een niet extreem vrolijke sfeer en controller functie waardoor er misschien nog meer mensen een wii gaan kopen.
Een soort van pulp achtige mario lijkt mij leuk, intro filmpje met Mario, lekker vrolijk, ineens is het cut (filmset), mario heeft scene verknoeid en steekt een sigaret op, uit het niets ineens breekt de hele hel los.
Nu is het for real en mario doet wat ie doen moet, hack&slash actie game met platform elementen, duistere sfeer, bloed, lekkere vrouwen, lekkere one-liners (zijn stem is nu zwaarder, geen piepstem omdat ie niet op filmset is) en nog veel meer (klinkt als duke nukem)
dat zou wel aanslaan denk ik.Nintendo heeft ook genoeg 18+ games uitgebracht dus het zou kunnen, dan moeten ze de naam Mario er alleen niet aan vastplakken.
Dat zou ook wel weer super cool zijn, en dan ook met nog meer Nintendo figuren. Zoals: Zelda, Pit,
Ice Climbers, Donkey Kong etc.
4,5 is te weinig, 5,0 teveel (want dat is voor deel 1). :/
ETC.

Dat zou de eerste mario game zijn waar ik wel eventueel van zou kunnen genieten.

Erg leuke game, maar ik vind hem op alle aspecten eigenlijk een klein beetje minder dan het eerste deel. Op één aspect na: veel knipoogjes naar oudere delen, veel wederkerende bekende dingen als muziek, vijanden en zelfs een identiek zelfde gebied met de N64 Whomp's Fortress. Heeft z'n voor- en nadelen, voordeel is natuurlijk 't gevoel van herkenning en in mijn geval nostalgie maar anderzijds leunt ie wellicht iets te vaak op die oudere delen dan het eerste Galaxy deel.
Misschien ben ik een van de erg weinigen, maar het Yoshi gedeelte viel me best een beetje tegen. Is me opgevallen dat ik de levels waarbij hij essentieel is relatief minder leuk vond dan andere. Qua gameplay natuurlijk even subliem, maar toch ietsjes minder magisch dan het eerste deel omdat je het allemaal al 's een keer gezien hebt natuurlijk.
Denken jullie dat er dit jaar een SMG 3 gaat komen? Ik vind dat ze er eigenlijk niet onderuit kunnen komen, en dat die derde titel gewoon moet worden gemaakt. Het heeft mij nu al lang genoeg geduurt, en ze kunnen veel nieuwe features toevoegen met de gamepad en dingen zoals nieuwe kostuums. Wie weet wat nog meer!
Ik hoop het niet met heel mijn hart. Ik was richting het einde van SMG2 al een beetje Galaxy-moe, en een eventueel derde deel zou de afmaker zijn. Letterlijk het enige dat mij leuk lijkt, is dat deze hypothetische SMG3 dan de eerste HD Galaxy is. Puur alleen voor de eye-candy. Maar dan heb ik veel liever dat ze een 1080/60 versie van SMG en SMG2 op de Wii U uitbrengen.
Als we toch mogen hopen, dan hoop ik op een échte Super Mario 64 sequel wat betreft level design. Een heel open en tot op zekere hoogte een non-lineaire spelervaring. Sunshine voelde heel... apart aan, ik weet eerlijk gezegd niet waarom. En de twee Galaxy games, hoe fantastisch ook, zijn gewoon heel anders dan 64.
Remake of sequel lijkt mij de beste keus maar volgens mij gaan ze pas weer over naar een andere Mario style op een volgende console.
Net de eerste wereld uitgespeeld.
Vond het echt leuk en verwacht nog meer moois. Minpunten tot dus ver zijn de controls, maar dat ligt aan mij. Ben dat echt niet gewend die motion controls. En de graphics. Gewoon outdated korrelig. Jammer dat het niet hd is.
Het gekke is dat ik er bij snes games bijvoorbeeld geen last van heb. Dan vind ik het juist wel wat hebben.
Heb net de 75ste stem uitgebracht. Dus denk dat die wel in de top 250 gaat komen.
Jammer dat het met wii u games nooit gaat gebeuren.
En spel staat nu op 8 (!) in de games meter top 250!

Heerlijk speelbare platform game,met lekker veel levels en kleurrijke verwarmende graphics.
Als ik Mario games speel is het vaak met een glimlach en hiervan krijg ik een hele brede

top spel, goed geplaatste sfeer, de wii volgt je bewegingen goed ( bij mij dan), leuk verhaaltje.
wel jammer dat ze niet verder gegaan zijn waar super mario galaxy 1 opgehouden, want in dit spel is super mario galaxy 1 niet gebeurd dat is 1 minpuntje,maar daar ga ik geen punten voor aftrekken want het is gewooon een top game.
Oef ik word oud zeg, zat nog op de middelbare school, goede oude tijd
.... bijna 11 jaar geleden alweer. Nog steeds een top game, die hopelijk (verwacht het niet) ooit opnieuw uitkomt op de Switch. Zonde dat ze deze niet bij de 3D remaster hebben gestopt voor de switch, dan was het plaatje compleet geweest. 5* toen en nu.Wel jammer: Geen Comet Observatory, Rosalina en een emotioneel verhaal meer. Kan ik ermee leven? Zeker. Yoshi als je maatje erbij is wel weer heel tof, al is het wel wennen want alles wat hij opslokt gaat via de motion controls en dat is nou net het minste aan de beide Galaxy's voor mij. Ben toch een ouderwetse gamer die gewoon met de controller zonder beweging alles wil doen.
Voor wie op Switch 2 speelt is het een grote aanrader om de joycons te gebruiken. Dan speelt de game in principe net zo goed als op de Wii. De gyro in de nieuwe joycons is namelijk een stuk beter dan die voor de Switch 1. De gameplay waarin je een pointer gebruikt (voornamelijk de segmenten met Yoshi) voelt veel fijner aan, zelfs tov een pro controller.
Ik speel gewoon met de pro-controller voor de S2 wat best aardig gaat. Ik neem aan dat je met de joycons zoals de oude Wii rond moet zwaaien? Dat is nou net iets wat ik wil voorkomen
Maar alleen maar mooi dat er meer opties zijn. Je kan het ook in handheld spelen en dan de juwelen met je vingers aantikken.Het grote verschil zit dus in de gameplayonderdelen waar je de pointer moet gebruiken, waar vooral het sturen van Yoshi’s tong een significant voorbeeld van is. Zodra je aanbelandt bij de meer pittige onderdelen waarin Yoshi’s tong een belangrijke rol heeft kan ik je bijna garanderen dat je ze liever met de joycons doet
Net als zijn voorganger voelde geen level als de ander, en wisten zelfs de losse missies binnen een level je op nieuwe manieren uit te dagen. Ik wilde altijd alle sterren in een level doen, puur voor het plezier van missies voltooien. Tuurlijk, niet alle levels zijn even top, maar zelfs de minder boeiende missies waren prima om te doen en ze namen nooit veel tijd in beslag.
Persoonlijk vond ik deze gemiddeld iets minder sterk dan zijn voorganger. In deel 1 zaten er vaak drie missies in een level, terwijl er hier niet meer dan twee zijn. Sommige elementen zijn direct gekopieerd van zijn voorganger (zoals bepaalde music tracks of balanceren op een bal), waardoor ze iets minder indruk maken dan toen het allemaal nieuw was.
Fijn dat Nintendo dit spel eindelijk speelbaar heeft gemaakt op moderne consoles. Het bied meer van de ijzersterke Galaxy gameplay en ik kon er veel plezier aan beleven.
Een top vervolg die meer haalt uit de fantastische Galaxy gameplay. Het verbaast mij eigenlijk dat er geen platformers zijn gekomen die Mario Galaxy probeerde te imiteren, want dit blijft een leuk systeem die voor veel originele levels zorgt. Mario Galaxy maakt gebruik van allerlei miniplaneten waar de zwaartekrachtregels anders werken. Zowel de platformvaardigheden als het ruimtelijk inzicht worden uitgedaagd, door alle manieren hoe Mario door de planeten moet bewegen.
Hoe heb jij het gespeeld? Handheld, joycons of pro controller?
Prima review, ik ben ermee bezig nog maar dat duurt nog wel even voor ik er door ben.
Ikzelf deed het met een pro controller. Het was ff wennen met de Yoshi stukken (lopen en richten tegelijk) maar op gegeven moment lukte dit prima.