Bad Dudes (1988)

Alternatieve titel: Bad Dudes Vs Dragon Ninja

Amstrad CPC / Apple II / Arcade / Atari ST / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / Nintendo Entertainment System / PC / Nintendo Switch
Fighting

Ontwikkeld door Data East
Uitgegeven door Data East, Imagine, The Hit Squad, Namco en Flying Tiger

De president is gekidnapt door de Dragon Ninja. Je wordt op pad gestuurd om de president te redden. De Dragon Ninja heeft een helicopter waarin hij de president wil afvoeren. Als hij erin slaagt om weg te komen voordat jij hem kunt tegenhouden, zal de wereld de president nooit meer terug zien. De Dragon heeft zich goed op je komst voorbereid en staat klaar met ninjas, samurai en superkrijgers.

avatar van Kos
Kos
Deze toevoeging moest wel van Tov zijn. .

avatar van kArIzMa_TuRk
Ooit wel eens op de NES gespeeld. Veel badguys met blauwe pakken vielen mij aan, ik maakte me niet druk!

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Deze game heeft nog een leuke cameo in de film Parenthood.

RetroNaudts
Deze game kort samengevat: slag, slag, slag, ninja, ninja, ninja.

avatar van glimlicht
1,5
NES:

Are you bad enough?

Ow zeker wel.. Laat die ninja's maar komen.
En dat lieten ze zich geen tweede keer zeggen, want ze stormen met duizenden op je af. Heb nog nooit zoveel ninja's bij elkaar gezien. Echt niet normaal meer. Geen wonder dat ze uitgestorven zijn... "Dude" heeft ze allemaal verrot geslagen.

Waar ik me aan stoorde aan dit spel was dat slaan met de A knop gebeurde en springen met de B knop. De hele NES bibliotheek draait verdomme rond op het "A-springen" en "B-andere shit" principe. Ach persoonlijk heb ik een hekel daaraan..

Dit spel is echt te eentonig voor woorden. Degene boven mij beschrijft het perfect. Ninja-stoot-ninja-stoot-ninja-stoot. En dat zo'n 50 keer per level. Dan komt er een of andere eindbaas en mag je alles weer herhalen.

Ach het is nog speelbaar...

*1,5