Mass Effect 2 (2010)
PC / Xbox 360 / PlayStation 3
RPG / Shooter
Ontwikkeld door BioWare
Uitgegeven door Electronic Arts
Na het verslaan van Saren en zijn Leger Geth's wordt het heelal voor de mensheid nog duisterder. In de onheilspellende uithoeken van het universum verdwijnen op mysterieuze wijze meerdere mensen die voor de alliance werken. Men besluit om Shepard en zijn team er heen te sturen om deze verdwijningen uit te zoeken, maar na aankomst blijkt het al snel een zelfmoordmissie te zijn. Ternauwernood weten ze te overleven, maar zwaar gehavend is het nog maar de vraag of ze ooit nog levend thuis zullen komen.
- nummer 11 in de top 250

.Gauw beginnen Futures, staat je nog veel moois te wachten dan. Mass Effect is een geslaagde combo tussen Star Wars en Battlestar Galactica
.Ze hadden denk ik gedacht van, we worden wat lui dus we moeten er wat aan doen.
EA treft het zo ie zo met bioware maar goed, zal me ook niets verbazen als er een mass effect 3 uitkomt.
Die komt. Mass Effect is een trilogie.
Heb je al een eerste indruk gekregen? Zijn er bepaalde (negatieve of positieve) aspecten die reviewers nog niet belicht hebben?
Is hij al zijn 10en waard of is dit ook weer een geval waarbij de game overhyped is? Al kan ik me moeilijk voorstellen dat hij zwaar tegenvalt...
Of voegt dat niets toe aan het verhaal van deel 2 ?
@ Ravnoss
Door een chronisch gebrek aan tijd, heb ik eigenlijk nog geen moment gevonden om het serieus te spelen. Sorry.
Ik ben benieuwd. Mass Effect vond ik wel een degelijke game maar zeker niet geweldig.
Nu vind ik dat Gametrailers vaak te hoge stemmen geeft, maar een 9.7 is zelfs voor hun aan de hoge kant.
Ik zal de collector's edition binnenkort wel binnenkrijgen

Zeker doen, erg gaat heel veel intensiteit verloren als je geen voorkennis hebt. Veel referenties naar de gebeurtenissen uit deel 1. Ook beslissingen die je maakte in deel 1 schijnen consequenties te hebben in deel 2. Ook je character en stats kan je overhevelen naar deel 2.
Ok bedankt ik heb deel 1 net besteld ga ik die eerst spelen,voordat
ik deel 2 ga bestellen

. Nu al butterflies in the stomach.Maar wat een heerlijke game. Alles wat deel 1 probeerde te doen, maar niet waar wist te maken, is nu ruimschoots goed gemaakt. Gestroomlijnd is het goede woord. Van de combat, die supersoepel, zonder problemen veel tactischer en intuïtiever loopt, tot het menu. Minder opties om alles te customizen, maar de essentie is in de kern perfect. Grafisch qua vormgeving en presentatie subliem. Geweldige soundtrack ook weer. Eerlijk gezegd pakt het ''grote verhaal'' me nog niet zo als deel 1, (het is voor alsnog meer locaties afgaan en je team samenstellen) maar het speelt zo heerlijk dat je , voor dat je het weet alweer een paar uur verder bent. Nu toch maar even een pauze want de koppijn als gevolg van de lange speelsessie word me ff teveel...
Tja, what to say. Erg "brief" gespeeld, game valt juist op de mat op de dag waar mijn avond volgeboekt was. Paar uur gespeeld en wat begint dit impressive, enorm impressive. Gameplay is the same maar BioWare heeft toch het één en ander geperfectioneerd, geen technical difficulties en de cutscenes zijn nog veel filmischer, onvoorstelbaar. Hier kunnen zelfs de heren van Naughty Dog wat van leren.
Game begint zeer sterk. Nooit zo'n enerverend en sterk begin meegemaakt in een game (in film dito trouwens), sterke voiceacting, Miranda Lawson maakt de hoge verwachtingen die ik van deze character had al meer dan waar (dat mijn favoriete actrice hier de modelling en voice acting voor deed is natuurlijk mooi meegenomen
), ik kan niet wachten hoe Miranda zich nog gaat ontwikkelen in de game. Met mijn keuzes uit deel 1 ben ik nu ook al een paar keer geconfronteerd, benieuwd hoe omvangrijk dit gaat worden.Maar tot nu toe overtreft Mass Effect 2 mijn torenhoge verwachtingen, een technische geperfectioneerde versie van Mass Effect 1 en ook qua storyline lijkt deze nog meer 'huge' te gaan worden. Ik ben nu al flabbergasted, ziet er erg fraai uit. Ik betrapte me er toch wel op dat ik tijdens mijn speelsessie erg genoot van de visuals, soms heb ik wel iets te lang rondgehangen in een ruimte, genietend van wat ik aanschouwde. Boeiende thema's worden er ook aangedragen. Ik ben weer helemaal verkocht, al ga ik liever morgen verder. Ben een beetje moe en ik wil wel met volle teugen gaan genieten van deze game.

Hoe je het uitlegt en hoe de eerste ervaring met de game is...ga ik 'm ook snel halen.nou ja snel, als ik die flinke som ineens kan neerleggen

Maar dat hij in mijn collectie komt is 100% zeker. maar zoals ik al zei, coole first impression Naomi.

. Helaas moet ik mijn speelsessie wel onderbreken omdat mijn clubbie moet aantreden in de KNVB beker
..helaas is PSV altijd goed op dreef. maar altijd blijven geloven...Feyenoord Rules!!
Maar ondanks de wedstrijd vanavond kan jij ME 2 wel gamen..ikzelf heb geen flauw idee wanneer ik die kans krijg. Misschien moet ik maar eens met mijn geldbeheerder praten voor wat extra's.

. Seizoenskaart NN hier.On-Topic, heb inmiddels door de eerste twee uur gespeeld en ben uiterst tevreden. Je zit direct weer middenin de actie, niks rustige start, gelijk actie en sensatie. Het belooft veel goeds iig.