New Super Mario Bros. Wii (2009)

Nintendo Wii / Nintendo Wii U
Platform

Ontwikkeld door Nintendo

In dit vervolg op New Super Mario Bros. gaan de Koopa kids op pad om de geliefde Princess Peach te stelen. Daarom is het aan Mario om de Koopa kids en Bowser te verslaan om Princess Peach te redden en veilig terug naar haar kasteel te kunnen brengen. In de game zal het mogelijk zijn om met maximaal vier spelers de verschillende 2D-levels te doorlopen, boss battles aan te gaan en tegen elkaar te strijden om de meeste punten. Iedere speler kiest uit het één van de verschillende Nintendo-personages.

avatar van Miss.Blonde
Oh oke, dat had ik vorige keer gedaan en toen ging ik Game Over en moest ik weer vanaf het begin van het wereld spelen
Als je eenmaal bij die engerd komt die je moet verslaan, als je die gehaald hebt kan je wel saven, maarja als je dan even later weer Game Over gaat dan begin je bij het kasteel.

avatar van wolly
ik vind bowser muziek de beste van de game

avatar van Cassevis
Ik snap niet dat deze mario bros het hoogst genoteerd is. De oudere mario brosspellen zijn voor mijn part veel leuker.

Pastichio Rocker
In principe is dit niets anders dan een herhaling van zetten en teren op oude roem.

avatar van Cassevis
Precies, herhalen is deze 4.33* niet waard.

Cassevis schreef:
Precies, herhalen is deze 4.33* niet waard.

als dit spel nu precies 2 jaar oud is gaat ie echt op nr 1 staan van de top 250.

Pastichio Rocker

niks. dat was het alleen

youngtick schreef:

niks. dat was het alleen

avatar van Niinoke
Net gekocht, ben zeer benieuwd wat dit spel me gaat brengen. Ik hoop wel dat dit spel een beetje speelbaar is en dat je niet bij elk level uren vastzit. Dit is nog af te wachten. Dadelijk even spelen en ik schrijf dadelijk hoe mijn eerste ervaring was.

avatar van rockgamer

Wel een dus; dit is gewoon geen nummer 1 spel!!

heb je het uberhaupt wel gespeeld, je hebt namelijk nog niet gestemt, ik zie zoiezo niet hoe het mogelijk is dat je de oude mario bros spellen wel leuk vind en deze niet, sterker nog, lijkt mij vrijwel onmogelijk,

avatar van Cassevis
IK heb 't meerdere keren bij iemand anders gespeeld. Maar de sfeer kan gewoon niet tippen aan de oudere.

Cassevis schreef:

serieus?? Het heeft wel sfeer van die oude mario spellen, tenminste dat vind ik dan. Het springen bijvoorbeeld is net zo goed uitgewerkt en de leveldesign staat nog steeds als een huis.

maar ja als het niet in jou straatje pas kan ik ook verder niets aan doen, Cas.

avatar van rockgamer
Cassevis schreef:

speel de oude mario bros spellen dan maar weer is, dan zul je die ook niet meer leuk vinden denk ik ( wat natuurlijk wél mogelijk is )

rockgamer schreef:

De oudere heb ik pas nog gespeeld en maken nog steeds meer indruk. Het is niet zo dat ik dit een echt slecht spel vind ofso maar ik vind het geen nummer 1 plaats waard.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Ziet er heel goed uit. Net nu er weer wat betere spelletjes uitkomen, zoals die nieuwe Donkey Kong, heb ik mijn WII al van de hand gedaan. Ik kan er maar niet mee overweg met die remote, en ondanks dat ik ook de gamepad had gekocht, werd die in 70% van alle games niet ondersteund. Ik zie dat je hier ook al met die remote moet draaien om Mario de lucht in te laten wentelen. Ik houd het toch maar bij de New Mario Brothers DS versie.

avatar van steffengamer
Pastichio Rocker schreef:

Zoals zoveel games! Maar deze game is erg goed, en speelt heerlijk weg, en wat is er slecht aan dit spel als er ook al 3d mario's zijn, race mario's en knok mario's? Allemaal teert het op oude roem. Van mij mogen ze zo doorgaan, want ik vind dit een heerlijk spel, met mooie graphics en een geweldige gameplay!

avatar van wolff
Aardig spel met een hoog frustratie gehalte

3.5

JVT
briljant spel! Het combineert al het beste uit de vroegere mario spellen met wat nieuwigheden. de mario sfeer is er weer helemaal, de power ups, de muziek, die landkaart, de herkenbare vijanden, werkelijk geweldig!! De graphics zijn erg goed, zeker voor een Wii game, maar dat is bij Mario spellen eigenlijk niet het belangrijkste.
Enig minpunt is wel dat deze de oude Mario spellen een beetje overbodig maakt..

5.0*

avatar van DarthSolidKevin
Ik ben op dit moment in wereld 7. Ik vind het een leuk spel, maar geen 5* materiaal. Dit is gewoon een lekker tussendoortje tussen al die shooters. Het heeft echter wel een groot frustatie gehalte dat wolff al aangeeft.

avatar van JustMike

Wel een dus; dit is gewoon geen nummer 1 spel!!

dit word zoiezo niet nummer 1, misschien anders heel even. Want batman arkham asylum heeft 4.38 volgens mij.

avatar van Cassevis
Tjonge, sommige games worder hier echt overrated.

avatar van DarthSolidKevin
Ik vind persoonlijk 5* ook aardig veel voor deze game. Ik heb me er goed mee vermaakt maar het kan echt niet tippen aan een Mass Effect.

avatar van JustMike
mwah, ik vind dit echt zo'n geniaal spel. Een van de beste van mario.

avatar van jerom1234
Dit vind ik zo moeilijk, dit spel mag de moelijkheidsgraad hebben: 5.0!

avatar van ilovePS3
1,5
ik ben echt niet voor dit soort games ik speelde de game 1 uurtje en dan had ik er al genoeg van. ik hou gewoon niet van het genre.

avatar van jerom1234
Ik hou trouwens ook meer van de galaxy's en Mario Sunshine!

avatar van 3bdelilah
Haha, wat een spel. In zowel positieve als negatieve zin (vooral raging). First things first, ik heb 0,0 nostalgische gevoelens voor Super Mario Bros. 3 en dergelijke, dat was nog een beetje voor mijn tijd (eerste game-ervaring was in 1998 met N64). Ik heb 'm in de afgelopen jaren wel eens geprobeerd natuurlijk, maar ik vond 't allemaal te simpel om langer dan een halfuur achter elkaar te spelen. Dat de wow-factor anno 2014 een beetje is verdwenen, helpt ook niet echt. Dat verwijt ik de spellen natuurlijk absoluut niet.

Maar dit deel vind ik veel leuker spelen en het verveelt veel minder snel. Komt vooral omdat je 't met z'n vieren kunt spelen, iets wat ook wellicht een klein nadeel is. Want hoe leuk en gezellig het ook is met z'n vieren, dat is zo fucking chaotisch. Met z'n tweeën voelt 't wat leegjes, dus met 3 spelers is 't perfect. Soms is ie ook veel te vergevend met dat belletje, maar oké dat hebben ze waarschijnlijk erin gedaan als je met kleine kinderen speelt, zoals ik dit vaak met m'n zusjes heb gespeeld.

Hoe dan ook, leuk spelletje voor 2 of 3 personen, met z'n vieren is het gekkenwerk. Power ups zijn niks bijzonders, alles hebben we al 's eerder gezien, maar het werkt prima. Dit soort 2D platforms is leuk tijdverdrijf, maar ik heb inderdaad veel liever de 3D Mario's. Een onpopulaire mening: New Super Mario Bros is (veel?) leuker dan de originele games.