Battlefield 1943 (2009)

PlayStation 3 / Xbox 360
online

Ontwikkeld door Digital Illusions
Uitgegeven door Electronic Arts

Battlefield 1943 is een remake van de game Battlefield 1942. De game speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Twee teams nemen het tegen elkaar op in drie verschillende omgevingen die ook in de oorspronkelijke game te vinden waren, namelijk Wake Island, Guadalcanal en Iwo Jima. Het spel is in totaal met 24 man tegelijk te spelen, waarbij elke speler de keuze krijgt uit drie verschillende klasses waarmee zij aan de slag kunnen, namelijk Rifleman, Infantry en Scout.

avatar van wo2-freak
Dit spel de laatste tijd niet meer gespeeld ivm CoD MWF2, stond op plaats 3700 in de top van PS3. Uber goed, aangezien er honderdduizenden mensen deelnemen. Ben nu wel weer gezakt, maar BOEIEEEN! CoD MWF2 owned!

avatar van jellecomicgek72
Kun jij ook normale berichten typen?

avatar van Rujar
Echt alles is gebasseerd op Bad Company . Het heeft ze denk bijzonder weinig moeite gekost om dit spel te maken.

REVIEW

Voor de release van Modern Warfare 2 heb ik deze game urenlang gespeeld. Na de release toch nog even een paar uurtjes gespeeld.

Battlefield 1943 is een online game voor 13€ in de Playstation Store. Je kunt kiezen uit 3 weaponpacks. Eén met machine gun, met rifle en uiteraard sniper. Deze zijn eigenlijk prima in evenwicht.
Je hebt ook 3 maps, allemaal eilanden. Je kunt vliegen, rijden en varen. Eigenlijk steeds 3 dingen die allemaal steeds weer in evenwicht zijn. Omdat de maps zo groot zijn heb je dan ook totaal geen last van campers.
Je speelt constant de bekende 'domination' van Call of Duty. Iets anders valt er ook niet te spelen.
Jammer is wel dat de gameplay uiterst beperkt blijft, er valt niks te upgraden verder. Goed dan is de game wel 14 euro maar ze hadden het hier en daar toch wel wat meer inhoud kunnen geven. Gemiste kans dus.
Graphisch was de game wel in orde. Al waren sommige beelden wat wazig.

Na zo'n 130 potjes gespeeld te hebben ben ik zeker tevreden. Voor een downloadable game was dit zeker waar voor je geld. Maar toch is het jammer van de wat beperkte mode.

3,5* = 7,-

War-Ultima
De theme song van battlefield 1943 (remake versie van de 1942 theme song) is te meesterlijk voor woorden, de beste theme song ooit gemaakt naar mijn mening.

Hij werd ook irritant!

avatar van JustinW
Nijmegen schreef:
REVIEW

Graphisch was de game wel in orde. Al waren sommige beelden wat wazig.

3,5* = 7,-

Je speelt constant de bekende 'domination' van Call of Duty. Van Battlefield zul je bedoelen. Dit is Battlefields ding, en hier zijn ze ook onovertroffen in. Meer game-modes hoef ik dan ook niet te hebben.

avatar van JustinW
Weet iemand of dit op de PC ook een infantry mode kent? Dus voor de leken een modus waar geen voertuigen of vliegtuigen aan te pas komen?

Thanks in advance...

avatar van DarthSolidKevin
Ik heb vandaag de trail game gespeeld. Jammer dat het zo kort was ik had graag meer gespeeld .

@Justinw
Als hetgoed is niet. Het is heel.compact, er is een knop waar je random wordt ingedeeld + coral sea, dat is met alleen vliegtuigen! Thats it

avatar van wo2-freak
Ik sta in de top 3000 '"Soldier of Honour'' en in de top 8000 beste spelers! Er zijn meer dan een paar miljoen gamers op PS3!
Ik own in dit spel! En ik speel het niet no-life zoals de meesten
mede-top-8000 gamers!

Dobbelstenen
[Review]

Best verkochte downloadable game tot nu toe.

Battlefield 1943 is een downloadable game voor ps3 en xbox360. Te koop in de online stores PSN en Xbox live voor 13 euro. De best verkochte downloadable game aller tijden is niet niks. Hij is anderhalf miljoen keer verkocht! Waar andere downloadable games als flOwer en Pain veel minder kopers had.

De game is ontwikkeld door Digital Illusions die ook de online mode van Bad Company onder zijn hoede had. Je kunt erg duidelijk zien dat de drie maps kleine broertjes van Bad Company zijn. De maps zijn drie eilanden waar vroeger grote veldslagen zijn uitgevoerd waaronder Iwo Jima. Je begint iedere keer op een vliegdekschip waar je naar je eiland kan vliegen of varen. Nadat je een paar vlaggen hebt gecaptured begint de veldslag. Fantastisch! Tanks rijden langs met lawaai, twee vliegtuigen zoeven langs je hoofd, echt geweldig die heftige veldslagen!

De maps zijn erg groot, prima dus voor een groot aantal voertuigen. De tank oogt soms wat overpowered maar dat went, je krijgt voor het kapot maken ervan toch veel punten. Verder is voor het vliegen toch wel wat behendig werk nodig. Als je voor het eerst vliegt, gegarandeerd dat je dan binnen een paar seconden in zee ligt. Je speelt iedere map 12 tegen 12, de maps zijn groot, apart is wel dat het spawn systeem niet erg goed zit. Mensen spawnen soms 4 meter naast je, daar hadden ze wel wat meer aandacht aan kunnen besteden!

Verder kent de game gewoon een ontzettend goede sfeer wat we van de Battlefield-serie gewend zijn. De soundtrack is echt fantastisch. Eigenlijk één van de beste die ik ken. Voor iedere game die je speelt weer die fantastische sound, geweldig! YouTube - Battlefield 1943 Soundtrack: Main Theme [HD] . Je zou er bijna kippenvel van krijgen.

Conclusie

Bij elkaar is Battlefield 1943 een ontzettend goede online 2de wereldoorlog shooter. Wie waar voor zijn geld wil moet dit kopen. 13 euro voor een ijzersterke online game met 3 grote maps die niet snel vervelen. Toch is de game niet zonder minpunten uiteraard maar al met al is de game gewoon uiterst goed voor de verhouding tussen geld en plezier. Hopelijk zien andere ontwikkelaars dat zo'n game erg succesvol kan zijn en hopelijk volgen er dan ook meer van dit soort geslaagde games! Terechte zeven...

3.5*

avatar van wo2-freak
Ik ben er goed in vliegen, ik kan makkelijk een enorme duikvlucht maken, een tank, auto + 2 soldaten in één beweging vernietigen/doden en ben meteen weer onzichtbaar voor luchtafweergeschut. Je moet als piloot zeker niet op mij jagen, ben erg behendig en kom zo achter je en schiet je met een minimaal aantal kogels de lucht uit; spring niet uit het vliegtuig, want dat kost je alleen maar tijd: ik knal je dood terwijl je met je parachute naar beneden zweeft. En mocht je snel op de grond zijn... ren dan voor je leven want ik wacht niet tot dat ik de piloot van de net door mij neergeschoten vliegtuig heb neergeknald; dan pas telt het neergeschoten vliegtuig voor mij als een echte overwinning.

En als ik dreig neergeschoten te worden... tot het einde toe blijf ik als een trouwe piloot in mijn vliegtuig en zal nooit springen, ik zet een laatste Kamikaze aanval in op de door mij als eerst gezien doelpunt op de grond: al roepend BANZAI!!!!!!!!!!!! en schietend, stort ik mij en mijn vliegtuig neer op het doelpunt en laat net voor het einde aan toe een laatste bom vallen. Dit alles zorgt voor een spectaculaire voorstelling op het al almachtige strijdtoneel van Battlefield 1943 en de overlevenden zullen verbijsterd staan dat ze overleven: ze kijken even na hun gevallen kameraden of naar hun voertuig waar ze nét op tijd uit zijn gesprongen, maar inmiddels zit ik al weer in mijn vliegtuig en vlieg en vlieg ik... knallend op de overlevenden van mijn net uitgevoerde Kamikaze aanval: pas als iedereen dood is geld het voor mij als een overwinning. Met mij in een Battlefield 1943 potje, vooral als team genoot, zul je veel spectaculairs beleven. Vliegtuigen die opeens uit het niets een duikvlucht maken en BOEM; kamikaze. Hirohito. Banzai. JAPAN!

Hiervoor moet ik wel in een Zero vliegtuig zitten, want Amerikaanse strijders kenden zulke heldhaftige en dappere daden niet; als Amerikaanse piloot in een Corsair spring ik uit het vliegtuig wanneer er 10% van de gezondheid af is; ik ben bang en vrees voor mijn leven; ik zal campen en zoveel mogelijk doden hoort bij mijn levensdoel. Mijn levensdoel: overleven en toch een hoog k/d ratio hebben: een instelling die past bij een (laffe?) Amerikaan. Mijn houding ligt aan het land waarvoor ik vecht in dit uiterst spectaculaire, bijzondere game. Banzai roep ik niet, maar wel: USA! USA! USA!

avatar van polopolo150
Ik kan er niet zoveel over zeggen... Gewoon een lekkere shooter die je een half uurtje speelt.

avatar van ewalk
Lijkt me nou helemaal niets! Denk dat ik dit soort games ben ontgroeid!

Dobbelstenen
Waar maak je dat uit op.

avatar van polopolo150
ewalk schreef:
Lijkt me nou helemaal niets! Denk dat ik dit soort games ben ontgroeid!

Download de demo. Ben benieuwd of je zo hetzelfde zou zeggen.

avatar van boertje22
Nu ik opnieuw ben begonnen met het spelen van battlefield 1942. Kwam ik op het idee om BF1943 te vergelijken met 1942. Dit kon ik beter niet doen.

Het is misschien niet eerlijk om een arcade game te vergelijken met een full priced game. Maar ik kon het niet laten om de 2 titels toch met elkaar te vergelijken. En je merkt na het spelen van bijde titels dat er heel veel ontbreekt in BF1943. Zo kan je maar kiezen uit 3 klassen(sniper,engineer en infantry) bij BF1942 zijn het er 7. Ontbreekt de mogelijkheid om boten(Vliegdekschip en cruiser) te besture. Dit zie ik als nadeel, want bij BF1942 voegde de mogelijkheid om boten te besturen meer tactiek toe aan het spel. Zo is de besturing van de tank en de vliegtuig erg versimpelt.

Toch heb ik me wel vermaakt met BF1943. Vooral het level Iwo jima is fantastisch om te spelen en de heerlijke frostbite engine waar bij (bijna) alles kapot kan. kom ik toch op een voldoende uit.

YouTube - ????(Umi Yukaba)?If I go away to the sea? Japanese military song

Japans (oorlogs)lied, komt ook in een film van Spielberg voor.

Geweldige game dit hoor, natuurlijk is het een sotre game, maar de voertuigen keuze was echt enorm groot, dit geeft echt een beetje het gevoel van realistische veldslagen, een topper!