A Boy and his Blob (2009)

Nintendo Wii / PlayStation Vita / PC / PlayStation 4 / Xbox One / Macintosh
Platform

Ontwikkeld door WayForward
Uitgegeven door Majesco

Het verhaal draait om een jongen en zijn blob, die hij ontmoet wanneer de blob op de Aarde land. Een kwade keizer heeft de troon van Blobolonia, de thuisplaneet van de blob, in handen genomen en de jongen en zijn blob gaan op avontuur om de Aarde en Blobonia te redden. Door de blob jelly beans te voeren kan het vreemde beestje verschillende vormen, zoals een ladder, trampoline, parachute, kanon of schild, aannemen. De jongen moet deze krachten gebruiken om de keizer te benaderen en hem van zijn troon te stoten.

avatar van Mega Man
Een doodgewaand concept in combinatie met een tekenstijltje a lá Spirited Away. Resultaat: een artestiek platform/puzzel spel. Ik heb 't origineel nog nooit gespeeld maar misschien kan ik 'm nog ergens oppikken bij een retrowinkel op internet. De remake op de Wii wordt zeker een must voor mij!

avatar van Mega Man
Deze zou 9 November zijn uitgekomen. Waarom zie ik 'm dan nog steeds nergens staan?

avatar van DarthSolidKevin
Hij zou al lang verkrijgbaar moeten zijn.

avatar van Mega Man
Ik heb op Bol.com, Nedgame en NextLevel gekeken maar de enige titel waar 't woord Blob in voor komt is....Blob voor de Wii.

avatar van wolly
heeft iemand dit spel gespeeld? is het leuk? het ziet er uit alsof het voor kinderen is

AvMerode
Uitgespeeld via Dolphin (emulator voor pc) en ik ben echt verrast, dit soort platform games zie je niet op de next-gen consoles, erg jammer.
4 tot 5 uren erdoorheen gejaagd, maar de game is erg leuk en afwisselend, de combinatie van platform en puzzle is erg aangenaam.
Dit is zo'n unieke game dat perfect in het rijtje bij super meat boy, limbo, braid en gish etc. thuishoort.
De handgetekende achtergronden zijn prachtig mooi en de relatie tussen de blob en jouw is erg goed uitgewerkt.
Je bent continue afhankelijk van Blob, dat is een goed ding omdat het samenwerken gewoon een unieke sfeer en band creëert waardoor het leuk is om te spelen.
Daarnaast heb je ook nog transformaties waardoor je je blob bijvoorbeeld in een soort van lost planet/armored core achtige robot ding kunt veranderen.
Je kunt trouwens bonus levels unlocken door middel van bijvoorbeeld treasure chests vinden in een bepaald level.
Boss fights zijn ook leuk uitgevoerd, erg interessant.

Het is een game die je niet meerdere keren uitspeelt, weinig replay-value dus.
Maar het is wel een unieke ervaring.