TwinBee (1985)

Alternatieve titels: Twin Bee | TwinBee Deluxe Edition | RainbowBell | 3D Classics: TwinBee | Arcade Archives TwinBee | TwinBee SP

Arcade / PC / MSX Series PC / Nintendo Entertainment System / Famicom Disk System / PlayStation / Sega Saturn / Mobile / Game Boy Advance / PlayStation Portable / PlayStation 3 / Nintendo DS / Nintendo Wii / Xbox 360 / Nintendo 3DS / PlayStation Vita / Nintendo Wii U / PlayStation 4 / Nintendo Switch / Xbox One

Ontwikkeld door Konami
Uitgegeven door Konami, Nintendo, Microsoft en Hamster

Als gezagvoerder van het TwinBee gevechtsvliegtuig is het je taak om het eiland Donburi te beschermen tegen de slaafse volgelingen van koning Spice. Richt en vuur op de vliegende vijanden terwijl je de tegenstanders op de grond bombardeert. Een slim power-up systeem kent verschillende bonussen toe wanneer je op bellen schiet die daardoor van kleur veranderen. Dus hou je TwinBee gereed en schiet met scherp voor een topscore!

avatar van Brain Stew
Was altijd een van mijn favoriete MSX spelletjes. Speelde het laatst weer op de emulator, en het was nog verrassend leuk.
Heerlijk die bliepjes en basic muziekjes.

4* sterren

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Wat een leuke shoot em up, wat vriendelijker en kleurrijker dan zijn soortgenoten en ik kan daarom beter de kogels ontwijken en overzicht houden. Misschien is ie ook wel wat makkelijker dan andere titels uit deze tijd, voor mij een openbaring om zo'n game eens wel leuk te vinden om te spelen. Jammer dat ie de hiscores alleen maar van de sessie bijhoudt trouwens.