Left 4 Dead 2 (2009)
PC / Xbox 360
Action / Shooter
Ontwikkeld door Valve
Uitgegeven door Electronic Arts en Valve
In het vervolg op Left 4 Dead gaat de speler met vier nieuwe overlevenden de strijd aan met eindeloze hordes zombies. Zo bevat de game vijf nieuwe campagnes, meer dan tien nieuwe wapens en kan de speler het opnemen tegen vier nieuwe speciale geïnfecteerden: de Charger, de Wandering Witch, de Spitter en de Female Boomer. Het speelt zich dit keer af in Amerikaanse steden zoals Savannah, New Orleans en de staat Georgia. Komt er een eind aan de zombies?
15.000 gamers voor Left 4 Dead 2-boycot door onze redactie
AMSTERDAM - Maar liefst 15.000 mensen zijn tegen het zo snel uitbrengen van een vervolg op het vorig jaar uitgekomen Left 4 Dead. Dit aantal mensen is namelijk lid geworden van de "L4D2 Boycott"-groep op de online gemeenschap Steam van ontwikkelaar Valve.
Bron: telegraaf.
Best wel zinloos, waar maken ze zich zo druk over?
dus ik denk dat deze voor mij ook erg leuk gaat worden
er zit ook meer bloed enzo in wel vet

kan niet wachten tot 17 november
oyea hier zijn 2 beta gameplay's van left 4 dead 2
YouTube - Left 4 Dead 2: Beta Gameplay Part 1 (E3 Demonstration) [HD]
YouTube - Left 4 Dead 2: Beta Gameplay Part 2 (Developer Walkthrough) [HD]
Ik vind het wel een stel zielepieten hoor van Valve. Met name omdat ze in de eerste instantie veel meer content hadden beloofd voor L4D, maar inplaats daarvan hebben ze expres content weggelaten uit het origineel zodat ze dat later uit konden brengen als extra content.
Ze hadden extra content beloofd en dat hebben ze niet gedaan, simpel.
En ze komen met een 2e game die totaal hetzelfde lijkt te leveren, simpelweg in andere maps en wat kleine extra's.
Ik ben van mening dat het ook met 3-4 DLC patches had gedaan kunnen worden, en dat ze nu de community van het originele spel om zeep helpen.
Maarrrr de hoeveelheid nieuwe content beloofd ook wel weer iets vind ik. Zolang ik het spel maar kan aanschaffen voor 30 euro (of minder met een mooie offer) ben ik tevreden.
Bovendien is valve zelf de developer bij uitstek die zegt gamers zo lang mogelijk te willen belonen voor hun aankoop.
Ten derde, ik weet niet hoe het op de xbox is maar op de pc begint het al lastiger te worden vind ik om een server te starten en die vol te krijgen.... dat gaat nog veel erger worden als l4d2 uit komt, ik zal er geen last van hebben gezien ik het ook zal spelen, maar voor iedereen die nog blij is met het 1e deel is het toch wel een beetje zuur dat alle gamers net zijn overgestapt.
Het is geen fifa waarbij iedereen dat elk jaar weer doet als je het mij vraagt

Desalniettemin zal ik het spel waarschijnlijk aanschaffen zodra ik de kans op steam krijg. Leuk extra'tje is dat ik het weekeind direct na die release een paar dagen ga lannen met wat vrienden, oa L4D eens echt kapot gaan spelen en wie weet ook l4d2 eens goed flink testen

Oct 2, 2009 - Valve, creator of best-selling game franchises (such as Half-Life and Counter-Strike) and leading technologies (such as Steam and Source), today announced pre-order details for its upcoming action thriller, Left 4 Dead 2 (L4D2).
Starting now, those who pre-order L4D2 via Steam will receive early access to the Left 4 Dead 2 demo (currently targeted for October 27) plus an exclusive in-game item - the American baseball bat, one of the 10 new melee weapons included in the game.
In addition, Steam is offering a 10% savings to those who pre-order.
45,- euro

kettingzaag lijkt me wel gruwelijk vet

In de beschrijving staat dat er 2 nieuwe zijn, maar de wandering witch is er volgens mij uit geknipt.
Er zijn nu 3 nieuwe monsters.
1. The Charger, een soort van tank maar dan met 1 grote arm en 1 kleine.
2. The Jockey, Een soort hunter maar dan viezer en hij springt op je hoofd en krabt je dan.
3. The Spitter, een vrouwlijke Boomer met een lange nek.
De wandering Witch heet volgens mij screamer.
Jammer dat de wandering witch eruit is gezet

maar de oude special infected zitten er gewoon weer bij?
Zou wel logisch zijn want die zijn juist zo vet en het is stoer als er meerdere soorten zijn waarbij je verschillende tactieken kan toepassen.
Wandering witch = de oude witch volgens mij. De makers hadden al aangegeven de witch aan te passen gezien het suf en voorspelbaar begon te worden waar ze altijd zat en dat men te makkelijk haar kon negeren of aanvallen. Voortaan zal ze dus rondlopen door het level, zal je dr al horen van een afstand maar kan ze je ook verrassen door van achter tevoorschijn te komen ipv dat ze stationair is wat het heel veel makkelijker maakt.
Verder idd Charger. Zie het als een halve tank. 2 wapens: survivors beuken/wegslaan, en 1 survivor vastpakken en eindeloos tegen de grond slaan.
Jockey: Combinatie van hunter en smoker. Zodra hij op je zit kan de zombie je besturen en dus weglopen van de rest van de groep, maar waarschijnlijk blijft de hunter wel de special infected met de meeste damage.
Spitter, geen idee wat die anders maakt dan de boomer. Ik gok een aanzienlijk grotere range maar minder vloeistof.
En dan zouden er ook nog een paar speciale zombies zijn die elk alleen maar voorkomen op de eigen map. Maar ik denk dat men daarbij mikt op bepaalde skins (zoals clown zombies alleen op de kermis campaign voorkomen denk ik).
verder dacht ik 12 melee wapens (van elektrische gitaar tot kettingzaag), en een stuk of 5-6 andere wapens (nieuwe shotguns & rifles).
Nog 10 dagen tot de demo die alle zombies en wapens bevat

En dat terwijl ik tijdens de E3 nog fel tegen dit was... heeft Valve me toch laten zien dat dit een echte sequel is.

Zin in!