FIFA 10 (2009)

Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Sports

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

FIFA 10 is de editie van het seizoen 2009/2010 in de bekende FIFA-reeks. Uiteraard is er in FIFA 10 weer enorm veel licenties aangetrokken, waardoor honderden teams en tientallen competities met officiële namen aanwezig zijn. In FIFA 10 keren opties als de onlinemodus terug, maar er zijn ook enkele nieuwe modi toegevoegd. Ook zijn de managermodus de Be A Pro-modus weer aanwezig en zijn hier enkele vernieuwingen doorgevoerd. Daarnaast zorgt het 360-graden dribbelsysteem ervoor dat de speler meer controle heeft over de bal.

avatar van Jesse93
Heb erg veel plezier in het spel, vooral Clubs vind ik erg goed en dat is meestal het leukste, omdat je het samen met andere speelt.
Ultimate Team heb ik ook voor een tijdje gespeeld alleen dat ging bij mij na een aantal dagen vervelen, omdat ik meer op me geld zat te letten dan wedstrijden aan het spelen was. Dus houd het maar lekker bij Clubs en online matches. De manager mode interesseert mij meestal niet zo erg.

Nog een tip (weet niet of mensen hem al kennen): Als je in de 16 staat en goed gericht op het goal kun je met LT + X (xbox) een erg goede lob doen. Deze gaat hoger dan een lob met B en hij komt eerder neer.

avatar van Ageingrebel
Jesse93 schreef:

Daarvoor moet je speler wel 5 sterren voor dribbelen hebben. Of in het geval van je virtual pro moet je ook flair vrijgespeeld hebben.

avatar van Jesse93
uhm nee?, het is gewoon op x drukken , het kan zelfs zonder LT al moet je wel langzaam lopen.

Paap schreef:
Een vormcrisis teistert me. Niet lukt meer en online wordt ik compleet weggespeeld. Misschien moet ik niet spelen als ik vermoeid ben.

Nederlagen van 4-0, 5-1, 2-0 en 11-3 (okee toen raakte ik gefrustreerd na twee vroege tegengoals terwijl ik zelf geen banaan raakte..)
Tussendoor nog een overwinning in blessuretijd van de verlenging..

Soms werkt het spel je online ook tegen dan mag je ook niet winnen lijkt het soms. Een goede tip is altijd in de begin fase van de wedstrijd veel de bal rond tikken, op een of andere manier demoraliseert dat je tegenstander (dat doet het spel, niet de speler) denk ik.

avatar van bettafish14
tis opzich een leuk spel, maar er zitten veel min punten in.

- als je gewoon naar de speler naast je wil pasen dan paast ie bijv naar een andere speler ( ze pasen erg slecht in het spel)

-de scheidsrechter zijn erg irritand ze fluiten echt voor als.

-en zoals iemand al een keer zei: de wissels zijn ook veel te lang.

dit zijn dingen die mij weleens in de gelegenheid brengen om het cdtje in 2en te breken, maar op één of andere manier is het spel wel erg verslavend.
Ik hoop dat 2011 beter word.

3.5 *

avatar van ancientTom
bettafish14 schreef:
tis opzich een leuk spel, maar er zitten veel min punten in.

Is jouw onkunde; wanneer je een pass geeft met cpu-hulp dan passt hij op basis van de tijd dat je de pass-knop ingedrukt houdt. Houd je de de pass-knop lang in, dan speelt hij naar de teamspeler die het verst weg staat. Als je dit niet fijn vindt spelen, probeer dan eens over te schakelen op manueel passen. Op die manier heb je veel meer controle over de bal (mits je het spel onder controle hebt)

bettafish14 schreef:
-scheidsrechterchter zijn erg irritand ze fluiten echt voor als.

Scheidsrechters zijn idd nog niet optimaal, maar wanneer je kijkt naar het verleden dan floten de scheidsrechters bij Fifa vaak op de meest klote momenten (bij voordeel zou je bijv. een vrije schietkans krijgen). Dit hebben ze al verbeterd met 10 en wordt hopelijk beter met 11.

bettafish14 schreef:
-en zoals iemand al een keer zei: de wissels zijn ook veel te lang.

Nou nou, dit vind ik een beetje mierenneuken hoor. Als dit hoort bij de slechtste punten van het spel, dan vind ik dat het spel prima in elkaar zit. De reden waarom het wisselen 'zo lang' duurt, is omdat de nieuwe speler geladen moet worden. Toegegeven: dit zou allemaal wel wat sneller kunnen uiteraard, maar storend is het imo ook weer niet. Het duurt maximaal een paar seconden. En dat het mensen uit hun ritme haalt vind ik ook overdreven; wanneer iemand zijn opstelling aanpast dmv start dan is hij daarmee veel meer tijd kwijt dan het uitvoeren van een wissel.

avatar van Rujar
Ik vind btw ook dat je de replay moet kunnen uitzetten. Sowieso bullshit bij een buitenspelval of overtredding etc. Als er ooit een mooi doelpunt gemaakt bepaal ik zelf wel of ik dat terug wil zien.

Sowieso online moet de replay afgeschaft worden.

avatar van ancientTom
Daar ben ik het volkomen mee eens. Ook ik hecht geen enkele waarde aan de replay. Daar komt nog eens bij dat er online gamers bij zijn die, wanneer ze een ongelofelijke lucky/ frot goal maken, de replay helemaal af kijken: zwaar irritant. Als het nou een hele mooie aanval is die perfect afgemaakt wordt, dan kan ik het nog begrijpen (maar ook dan is de replay in mijn optiek overbodig).
Het is ook irritant om, zoals Rujar al zegt, bij elke overtreding of buitenspelval de replay weg te moeten drukken. Online zouden ze idd de replay af moeten schaffen.

avatar van Rujar
Klopt! Online zijn echt veel van die irritante gasten. Speel gewoon een potje en doe normaal en sportief. Wanneer iemand scoort en niks doordrukt ga ik nu inmiddels ook bij elk doelpunt uitgebreid juichen alleen maar de bal achterin rondspelen hooghouden en herhaling etc alles afkijken alleen om dit soort gasten te fucken.

Dit spel is heel slecht op de PC! ik vind het jammer dat er meer moeite en tijd is gestoken in de Fifa voor de consoles dan voor de PC, het lijkt wel of ze fifa 09 op een CDtje hebben gebrand ..

JVT
heb deze pas weer eens bovengehaald en eigenlijk valt ie me vies tegen. zeker wel leuk om te spelen maar de gameplay laat vaak echt te wensen over. Wat een achterlijke loopbewegingen maken je medespelers toch, hier zit echt geen greintje voetbalintelligentie in. Dit is mss wel zeer moeilijk in zon spel te brengen omdat er altijd verschillende spelsituaties zijn, maar je medespelers snappen vaak werkelijk niet van het spelletje.

Versta me niet verkeerd ik vind dit spel echt wel leuk om te spelen en het balt best wel leuk, ook omdat het er zo goed uit ziet. Maar ik vind de gameplay toch echt nog voor veel verbetering vatbaar

Ook heb ik nog altijd het probleem met voorzetten! heb het al een paar keer aangehaald in dit topic. IEDERE voorzet word onderschept!!! heb er nog NOOIT uit gescoord in deze fifa 10. heel erg vreemd. heb werkelijk alles geprobeerd, niveau op amateur en alle voorzet instellingen veranderd en weer op standaard gezet... niets werkt. Ook heb ik fifa 09 en fifa 08 nog eens bovengehaald en bij deze spellen had ik hieer geen enkele problemen mee!

Ik denk echt dat dit gewoon en bug is in mijn spel, want ook vrienden van me die dit spel zelf hebben kunnen met mijn versie niet scoren uit voorzetten terwijl het op hun eigen versie wel lukt, mij ook!!! heel vreemd dat zoiets kan

avatar van Mephisto
Ik heb wat ervaring met FIFA op de Xbox, maar zelf heb ik een ps2 en ik ben wel geïnteresseerd in een FIFA-spel. Dus wat is beter, FIFA 09, FIFA 10, of toch PES?

avatar van ps3me
voor op de Ps2 zou ik denk ik voor fifa 09 gaan. (Puur omdat ik niet weet hoe fifa 10 op de ps2 is en ik 09 op de ps2 ook fantastisch vond.)

Een pes spel van de afgelopen 2 jaar heb ik niet gespeeld, dus dat kan ik je niet vertellen. Probeer daar achter te komen bij het topic over pes 09 of 10?

Hoop dat je er wat aan hebt gehad

avatar van Mephisto
Bedankt! Een vriend van me zei dat de FIFA's beter worden en de PES-games slechter met de jaren.

avatar van ps3me
Mephisto schreef:

Dat hoorde ik ook over PES en van FIFA is dat gewoon bekend Fifa is voor mij de beste

Mephisto schreef:

Waren de FIFA-games nóg slechter dan?

avatar van Ageingrebel
Nicolage Rico schreef:

Waren de FIFA-games nóg slechter dan?

Ik vond eigenlijk PES 2009 nog best goed. Je kon ongelooflijk fantastische acties maken en het was leuk om te spelen. Zeker met twee samenspelen was fantastisch.

avatar van Mephisto
Misschien wel, maar ik zal me er niet over uitspreken. Binnenkort ga ik een stem uitbrengen voor FIFA 09 - inmiddels in m'n bezit - met een woordje uitleg.

Dobbelstenen
Mephisto schreef:

Een bijstelling moet tussen komma's.

avatar van Rujar
Ben jij een nieuwe moderator ofzo?

avatar van Mephisto
Qué? Mag ik zelf bepalen welke leestekens ik gebruik?

avatar van horohoro
leukste multyplayer game dat ik ken ! ook erg leuk met ze 4en !

avatar van Timmy757
horohoro schreef:
leukste multyplayer game dat ik ken ! ook erg leuk met ze 4en !

Met vrienden inderdaad geweldig leuk. Online is het een ontzettend zuigspel. Misschien niet eens persé door het spel opzich. Maar een bron van irritatie wat mij van het online spelen (xbox live) afhoud is het feit dat iedereen steeds het spel verlaat als jij aan het winnen bent. Net weer 3x gebeurd. Hier had EA wat mij betreft wel wat op mogen verzinnen (punten aftrek oid). Kost het spel een halve ster, ik ga van 4* naar 3,5*.

avatar van horohoro
ja online is niet al te leuk idd maar dit spel moet je gewoon niet online doen, mensen gaan steeds weg als je wint

avatar van caliber27
zeker leuk spel

Skychanger
Beste fifa tot nu toe. Wat me wel opvalt is als de tegenstanders de bal hebben en alleen op het doel kunnen aflopen dat ze nooit schieten, de bal word altijd door de keeper gepakt. Ze lopen de bal gewoon recht in de keeper zijn handen. ( Proffesional mode)

Iemand dit nog opgevallen?

de game is gaaf veel beter dan fifa 09
de besturing is beter
en het is makkelijker

dus gewoon een aanrader

basketballerke
Dit spel is geniaal bij offline multiplayer. De emoties lopen weleens hoog op, maar dat maakt het juist zo leuk, spannend. Noem maar op. Laatst met drie maten van me gespeeld en zo'n beetje de hele nacht doorgetrokken hiermee. Twee van hun kunnen het niet, maar ja ze spelen het nooit, een van hun is ietsje beter dan ik. Echter, twee tegen twee won ik constant van hem. Pisnijdig dat 'ie was, prachtig . Uiteindelijk nog samen een potje met hem in het team gespeeld en hun (Arsenal) met Hoffenheim afgemaakt met 17-0. Ging natuurlijk nergens over, maar de trucjes en mooie doelpunten vliegen je dan om de oren. Altijd lachen

avatar van Feyenoord100jaar
Wat een drama online zeg. Je kunt als spits geen bal meer aannemen of je wordt al aan de kant gezet door een verdediger met een aggressie van 90, fking cheaters.

cheaters....hoe cheat je in godsnaam??

Je moet gewoon meer oefenen