FIFA 10 (2009)
Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Sports
Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts
FIFA 10 is de editie van het seizoen 2009/2010 in de bekende FIFA-reeks. Uiteraard is er in FIFA 10 weer enorm veel licenties aangetrokken, waardoor honderden teams en tientallen competities met officiële namen aanwezig zijn. In FIFA 10 keren opties als de onlinemodus terug, maar er zijn ook enkele nieuwe modi toegevoegd. Ook zijn de managermodus de Be A Pro-modus weer aanwezig en zijn hier enkele vernieuwingen doorgevoerd. Daarnaast zorgt het 360-graden dribbelsysteem ervoor dat de speler meer controle heeft over de bal.
Ultimate Team heb ik ook voor een tijdje gespeeld alleen dat ging bij mij na een aantal dagen vervelen, omdat ik meer op me geld zat te letten dan wedstrijden aan het spelen was. Dus houd het maar lekker bij Clubs en online matches. De manager mode interesseert mij meestal niet zo erg.
Nog een tip (weet niet of mensen hem al kennen): Als je in de 16 staat en goed gericht op het goal kun je met LT + X (xbox) een erg goede lob doen. Deze gaat hoger dan een lob met B en hij komt eerder neer.
Heb erg veel plezier in het spel, vooral Clubs vind ik erg goed en dat is meestal het leukste, omdat je het samen met andere speelt.
Daarvoor moet je speler wel 5 sterren voor dribbelen hebben. Of in het geval van je virtual pro moet je ook flair vrijgespeeld hebben.

Een vormcrisis teistert me. Niet lukt meer en online wordt ik compleet weggespeeld. Misschien moet ik niet spelen als ik vermoeid ben.
Nederlagen van 4-0, 5-1, 2-0 en 11-3 (okee toen raakte ik gefrustreerd na twee vroege tegengoals terwijl ik zelf geen banaan raakte..)

Tussendoor nog een overwinning in blessuretijd van de verlenging..
Soms werkt het spel je online ook tegen dan mag je ook niet winnen lijkt het soms. Een goede tip is altijd in de begin fase van de wedstrijd veel de bal rond tikken, op een of andere manier demoraliseert dat je tegenstander (dat doet het spel, niet de speler) denk ik.
- als je gewoon naar de speler naast je wil pasen dan paast ie bijv naar een andere speler ( ze pasen erg slecht in het spel)
-de scheidsrechter zijn erg irritand ze fluiten echt voor als.
-en zoals iemand al een keer zei: de wissels zijn ook veel te lang.
dit zijn dingen die mij weleens in de gelegenheid brengen om het cdtje in 2en te breken, maar op één of andere manier is het spel wel erg verslavend.
Ik hoop dat 2011 beter word.
3.5 *
tis opzich een leuk spel, maar er zitten veel min punten in.
Is jouw onkunde; wanneer je een pass geeft met cpu-hulp dan passt hij op basis van de tijd dat je de pass-knop ingedrukt houdt. Houd je de de pass-knop lang in, dan speelt hij naar de teamspeler die het verst weg staat. Als je dit niet fijn vindt spelen, probeer dan eens over te schakelen op manueel passen. Op die manier heb je veel meer controle over de bal (mits je het spel onder controle hebt)
-scheidsrechterchter zijn erg irritand ze fluiten echt voor als.
Scheidsrechters zijn idd nog niet optimaal, maar wanneer je kijkt naar het verleden dan floten de scheidsrechters bij Fifa vaak op de meest klote momenten (bij voordeel zou je bijv. een vrije schietkans krijgen). Dit hebben ze al verbeterd met 10 en wordt hopelijk beter met 11.
-en zoals iemand al een keer zei: de wissels zijn ook veel te lang.
Nou nou, dit vind ik een beetje mierenneuken hoor. Als dit hoort bij de slechtste punten van het spel, dan vind ik dat het spel prima in elkaar zit. De reden waarom het wisselen 'zo lang' duurt, is omdat de nieuwe speler geladen moet worden. Toegegeven: dit zou allemaal wel wat sneller kunnen uiteraard, maar storend is het imo ook weer niet. Het duurt maximaal een paar seconden. En dat het mensen uit hun ritme haalt vind ik ook overdreven; wanneer iemand zijn opstelling aanpast dmv start dan is hij daarmee veel meer tijd kwijt dan het uitvoeren van een wissel.
Sowieso online moet de replay afgeschaft worden.
Het is ook irritant om, zoals Rujar al zegt, bij elke overtreding of buitenspelval de replay weg te moeten drukken. Online zouden ze idd de replay af moeten schaffen.
Versta me niet verkeerd ik vind dit spel echt wel leuk om te spelen en het balt best wel leuk, ook omdat het er zo goed uit ziet. Maar ik vind de gameplay toch echt nog voor veel verbetering vatbaar

Ook heb ik nog altijd het probleem met voorzetten! heb het al een paar keer aangehaald in dit topic. IEDERE voorzet word onderschept!!! heb er nog NOOIT uit gescoord in deze fifa 10. heel erg vreemd. heb werkelijk alles geprobeerd, niveau op amateur en alle voorzet instellingen veranderd en weer op standaard gezet... niets werkt. Ook heb ik fifa 09 en fifa 08 nog eens bovengehaald en bij deze spellen had ik hieer geen enkele problemen mee!
Ik denk echt dat dit gewoon en bug is in mijn spel, want ook vrienden van me die dit spel zelf hebben kunnen met mijn versie niet scoren uit voorzetten terwijl het op hun eigen versie wel lukt, mij ook!!!

Een pes spel van de afgelopen 2 jaar heb ik niet gespeeld, dus dat kan ik je niet vertellen. Probeer daar achter te komen bij het topic over pes 09 of 10?
Hoop dat je er wat aan hebt gehad

Bedankt! Een vriend van me zei dat de FIFA's beter worden en de PES-games slechter met de jaren.
Dat hoorde ik ook over PES en van FIFA is dat gewoon bekend

Waren de FIFA-games nóg slechter dan?

Waren de FIFA-games nóg slechter dan?

Ik vond eigenlijk PES 2009 nog best goed. Je kon ongelooflijk fantastische acties maken en het was leuk om te spelen. Zeker met twee samenspelen was fantastisch.

Misschien wel, maar ik zal me er niet over uitspreken. Binnenkort ga ik een stem uitbrengen voor FIFA 09 - inmiddels in m'n bezit - met een woordje uitleg.
Een bijstelling moet tussen komma's.
leukste multyplayer game dat ik ken ! ook erg leuk met ze 4en !
Met vrienden inderdaad geweldig leuk. Online is het een ontzettend zuigspel. Misschien niet eens persé door het spel opzich. Maar een bron van irritatie wat mij van het online spelen (xbox live) afhoud is het feit dat iedereen steeds het spel verlaat als jij aan het winnen bent. Net weer 3x gebeurd. Hier had EA wat mij betreft wel wat op mogen verzinnen (punten aftrek oid). Kost het spel een halve ster, ik ga van 4* naar 3,5*.

Iemand dit nog opgevallen?
de besturing is beter
en het is makkelijker
dus gewoon een aanrader

Je moet gewoon meer oefenen