Super Mario Land (1989)

Game Boy / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Platform

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

Dit is het eerste Super Mario spel op de Game Boy. Het spel is gelijkaardig als het 4 jaar eerder verschenen Super Mario Bros. Hier moet Mario Princes Daisy redden en met behulp van superballen door middel van het springen en verzamelen van geldstukken verder geraken in het van links naar rechts scrollende platformspel.

Een soort gameboy variant van Mario 1. Een beetje gedateerd. Wel met leuke decors van Egypte en het paaseiland.

avatar van Evil Eye
0,5
Kutspel. Ik neem er geeneens de moeite meer voor en vertel het gewoon zoals het is.

SouthParkFan
Evil Eye schreef:

Kwalitatief Uitermate Teleurstellend spel ja.

avatar van royals
Ik vind de meeste Mario games wel goed maar deze in het speciaal. Wat Mario Bros. voor de NES was, is deze voor de Gameboy. Deze was echt de game van de Gameboy samen met Tetris. Zoveel gespeeld. En zo verslavend. Nu speel ik ´em op mijn Gameboy Advance

avatar van KoomBa
Deze is geweldig, ik kan hem nu in 1 ruk uitspelen

avatar van Sateck
Jammer dat je op dit moment geen GameBoy, GB colour en GBA games kan spelen op bijvoorbeeld de Switch.

avatar van Pepino
Deze game had haar gebreken: alles wat zo miniatuur, de achtergronden waren vaak leeg, je kon niet meer teruggaan, de controls waren soms wat lastig, ...

Maar, I'll be damned, wat heb ik deze game toch veel en graag gespeeld vroeger. Als zesjarige zat ik deze game vaak met vrienden op een bankje te spelen. Steeds wanneer Mario stierf, mocht iemand anders proberen. Ondanks vele pogingen, waren we er nooit echt in geslaagd om tot het einde te geraken.
Met het opgroeien was het vooral mijn doel om deze game zo snel mogelijk te "beaten". Mocht ik het kunnen filmen, ik had een speedrun gemaakt

Voor 1989 zeker een eerste goede poging. Een soort van experiment, een beetje aftastend wat je met de gameboy kan doen. Alles wat ze hier geleerd hebben, werd dubbel zo goed ingevoerd in Super Mario Land 2.

De soundtrack was ook prima. Vooral dat eindmuziekje was fantastisch.

Ondanks mijn cynisme in de eerste alinea, mis ik ook wat het primitieve bij deze games. Noem het maar nostalgie naar vroeger.

Oh! Daisy.