Little Big Adventure 2 (1996)

Alternatieve titels: LBA² | Twinsen's Odyssey | Little Big Adventure 2: Twinsen's Odyssey | Twinsen's Little Big Adventure 2 Classic

PC / Macintosh
Adventure

Ontwikkeld door Adeline
Uitgegeven door Electronic Arts, Activision, Didier Chanfray en DotEmu

Twinsun wordt bezet door de Esmers, een volk van de planeet Zeelich. Hun god Dark Monk is op geheimzinnige wijze teruggekeerd en heeft hen opgedragen Twinsun te veroveren. Het is Twinsens taak om op verschillende planeten en eilanden te zorgen dat Twinsun beschermd zal blijven voor de wreedheden van Dark Monk. Deze heeft het voorzien op de krachten van Sendell, die in de planeet zijn, en wil door de Emerald Moon op de planeet te laten klappen deze krachten de zijne maken.

avatar van KampF
Kijk en dit is dus mijn favoriete spel ooit.

Alles is geweldig. De personages, de 'environment' waarin je je begeeft, het verhaal, de objecten. Ik ben er helemaal in opgegegaan. Ik droomde er zelfs over!

Een beter spel zal er voor mij nooit meer zijn

avatar van Hadouken
Moet die (I) niet weg achter de titel?

Guybrush
Hoop dat er ooit nog een deel 3 komt!

avatar van UndahCovah
Ik -als broertje van KampF- kan meepraten over dit spel.

Minstens 8x uitgespeeld en nog steeds 1 van de beste SP die ik ooit gespeeld heb. Jammergenoeg kun je dit niet meer spelen op een computer met XP maar ik heb de CD nog steeds!

avatar van Hadouken
Er is een XP patch in omloop als het goed is.

Dit is een van de beste games die ik ooit heb gespeeld!

avatar van KampF
En er is nogsteeds een community voor dit spel heb ik ontdekt:

Echt prachtig om de gallery te bekijken. Ik kan maar niet vaak genoeg benadrukken hoe briljant dit spel is. 10*

%%%%%%
Dit is een prachtig spel.Mooie herrinering aan maar ik had ergens gelezen dat er geen vervolging op deze top spel komt Dit is mischien mijn favoriete spel.Weet iemand nog waar je deze klassieker te krijgen is ? 5 sterren wat een droom spel is dat toch

Jeugdsentiment! Wat heb ik toch genoten van dit spel zeg

%%%%%%
Waar is deze game nog verkrijgbaar ??

Jeugdsentiment inderdaad!
Dit was mijn eerste kennismaking met adventure/RPG. Omgevingen vond ik fantastisch en Twinsen was gewoon cool.
En de muziek zal ik me altijd herinneren! Altijd vrij korte tunes, maar wat waren die mooi zeg. Ik heb net een plek gevonden waar ik de muziek kon downloaden en ik luister er nu weer naar.

Hey, ik zie nu dat het verhaal wat bij het spel staat niet klopt met de titel en de cover. Dit is toch LBA 2? Dat speelt zich toch grotendeels af op een andere planeet hoor.

Het begin van 'The Empire', prachtig!

avatar van Maiky
Ah ja, Little Big Adventure 2... Heel mooi. Die leende mijn overbuurjongen eens van de bibliotheek, en op een of andere manier ben ik eens aan dat spel gekomen. Ik vond dit echt geweldig. De muziek die in de haven wordt gespeeld, spookt nog regelmatig door mijn hoofd

Brilliant spel, helemaal plat gespeeld en %%%%%%% je kan hem downloaden als abandonware (als ik dit niet mag zeggen zeg dit dan even): http://www.the-underdogs.info/game.php?gameid=646

avatar van rpger
Ik ben steeds weer begonnen aan dit spel maar op de enige manier snapte ik er geen hol van, ik kwam maar steeds niet verder tot ik het maar op heb gegeven.

avatar van Maiky
Waf-Ex schreef:

Ah, dankje. Is leuk! Ik ben 'm aan het downloaden. Zul je net zien dat 'ie niet speelt op een laptop van Apple...

Dit is trouwens de site waar je de XP patch kan downloaden: http://lbawin.akoonet.com/ en dit waar je de orginele LBA kan downloaden (ja, ik weet het het gaat niet snel ): http://www.the-underdogs.info/game.php?gameid=645

avatar van Royality
Erg onder gewaardeerde game! Het is echt een super game, super storyline, lekkere action/adventure elementen, soundtrack, stijltje.. alles voelt gewoon goed aan:) Dit roept weer herinneringen op! + ben blij dat de meeste gebruikers er ook zo over denken.

Guybrush
Royality schreef:

Ik vind 4* niet echt bepaald een onderwaardering maar goed, het Adventure genre is nu eenmaal niet zo populair onder de simpele zielen onder ons, die zoeken hun heil meer in het schieten op alles wat los en vast zit!

prachtspel 4*

avatar van Royality
Guybrush schreef:

prachtspel 4*

Nee ok niet ondergewaardeerd, meer laat maar zeggen.. ongekend eigenlijk. Zelfde als met Beyond good & evil.. erg goed spel, te weinig aandacht gekregen van gamers.

Wat een prachtspel inderdaad!

avatar van Ayaka
Kwam nooit verder bij een bepaald punt in dit spel
weet nog wel dat ik het altijd geweldig vond om in die school kindjes te slaan die het dan aan hun grote broer gingen vertellen en dan...lol

%%%%%%
Jammer dat die niet meer in de top lijst staat waar die zeker hoort.

avatar van twinsen
Wat mij betreft staat deze game bij mij op de 1e plaats.
Geen enkel spel die zo'n mooie sfeer en verhaal heeft.
Helaas nooit echt bekend geworden bij het grote publiek.
Hopen dat er ooit nog een deel 3 uitkomt...

avatar van LimeLou
Hoog gemiddelde Ik heb wel een paar keer gehoord van deze game, lijkt me wel wat.

Kan me nog goed herinneren hoe het was om het fragment van de Franco's te vinden. Hoe ik die omschrijvingen voor de juiste plek analyseerde en toen het lukte! Dat was zo geweldig.

Vond het ook onwijs leuk in dit spel om de plekken te onderzoeken die eigenlijk geen duidelijke rol hadden binnen het verhaal.