Grand Theft Auto (1997)

Alternatieve titel: GTA

PC / PlayStation / Game Boy Color
single player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door DMA en Tarantula
Uitgegeven door ASC, Take-Two, BMG, Syscom, Sold Out en Rockstar

De hoofdrolspeler van Grand Theft Auto is een crimineel in Liberty City. Daar begin je met het stelen van auto's en het plegen van andere kleine misdaden. Langzamerhand kan je je opwerken en steeds meer criminele missies uit te voeren, waarna je ook in San Andreas en Vice City komt te werken.

avatar van Dexter
Haha, ja 2-D was die nog. GTA 3, Vice City en San Andreas (die laatste heb ik nog niet gespeeld) zagen er ietsjes professioneler uit, maar dit was toch heel leuk"3,5*

avatar van Bahamut Zero
Klassieker, het moest toch ergens beginnen.
Toen ik voor het eerst iemand over dit spel hoorde praten, dacht ik: Wat bestaat zo'n spel??? Leek me toen supervet en al snel na het aanschaffen van een psx deze ook aangeschaft. Flink grijsgespeel dus ik geef hem daar 4* voor

Prima spel, zeker voor die tijd. Lekker origineel en ook toen zat er al genoeg uitdaging en humor in.
Heb altijd een zwak voor die reeks gehad, alleen GTA 3D of wat was de naam (voorganger Vice City) niet gespeeld helaas.

avatar van avdj
Een van de eerste PC games die ik grijs gespeeld heb. Op een gegeven moment kon ik alle steden uit mijn hoofd. De missies waren soms vrij pittig, zeker omdat er een saveoptie ontbrak.

Verder uiteraard alle cheats een keer geprobeerd en multiplayer mode gespeeld. Het is misschien pure nostalgie, toch kon geen één GTA mij meer boeien als dit eerste deel.

avatar van Confusie
Ik had de Game Boy Color versie en die was niet te doen.

Leuk geprobeerd maar echt te karig allemaal.

Dan was Retro City Rampage toch een betere 8 bit GTA achtige variant uiteindelijk.

Wat natuurlijk logisch is want die was specifiek met dat idee in gedachten gemaakt.

Terwijl GTA op de Game Boy vooral een probeersel was van concessies.

En zoals ik al zei wel leuk geprobeerd.

Mag trouwens ook wel apart op de site lijkt me aangezien het toch wel behoorlijk afwijkt van het origineel en beide versies een aparte beoordeling ook wel het meest gepast is volgens mij.