Grand Theft Auto (1997)
Alternatieve titel: GTA
PC / PlayStation / Game Boy Color
single player / online (verschilt per platform)
Ontwikkeld door DMA en Tarantula
Uitgegeven door ASC, Take-Two, BMG, Syscom, Sold Out en Rockstar
De hoofdrolspeler van Grand Theft Auto is een crimineel in Liberty City. Daar begin je met het stelen van auto's en het plegen van andere kleine misdaden. Langzamerhand kan je je opwerken en steeds meer criminele missies uit te voeren, waarna je ook in San Andreas en Vice City komt te werken.

goed spel
Blijft een gouwe ouwe. Ook leuk dat je toen al die verschillende radiostations e.d. had.
Toen ik voor het eerst iemand over dit spel hoorde praten, dacht ik: Wat bestaat zo'n spel??? Leek me toen supervet en al snel na het aanschaffen van een psx deze ook aangeschaft. Flink grijsgespeel dus ik geef hem daar 4* voor
Toen het uitkwam had ik eerst de demo gespeeld en die was echt zeer goed dus origeneel was echt wel goed.
Leuke missies toen al en het beeld was minder maar toch al goed.
3.5stemmen
Heb altijd een zwak voor die reeks gehad, alleen GTA 3D of wat was de naam (voorganger Vice City) niet gespeeld helaas.
Na wat oefenen ging het wel wat beter maar echt goed rijden kon je er niet mee.
Als je de politie achter je aanhad vond ik die insane snelle auto's wel weer fijn, de politie in dit spel is sowieso lachen omdat ze werkelijk het IQ van een shoarmabroodje hebben.

Dat hebben ze in alle GTA spellen. Altijd leuk om je record politie-burgers-laten-platrijden proberen te verbeteren

Ja dat klopt, al is het in GTA4 stukken beter gelukkig

2,5 sterren.
Tsja, ik vond het toen lelijke crap met die miniscule pixel-mannetjes. Pas bij het derde deel kon de Engelse humor vertaald worden naar een volwaardige game.
Grafisch is dit niet goed maar het idee was wel zeer origeneel.
Was nieuw in die tijd dus toch goed game

2,0 Sterren

Kwam hem laatst nog tegen op een of andere Demo CD en kon de verleiding niet weerstaan. Toch nog even geïnstalleerd.
Ach, ja. Radiostations? Ieder station bevat maar zo'n 5 liedjes, en sommige hebben zelfs enkel liedjes van dezelfde artiest. Maar GTA is wel een klassieker.

Maar voor 1997 was dit een heel behoorlijke game en de gameplay zelf vond ik geweldig hoor: zeer verslavend, veel vrijheid in de game, een berg missies en je kon killen wat je maar wilde en met KILL FRENZY was de waanzin helemaal compleet.
Controversieel spelletje toen ook dacht ik vanwege het geweld dat mensen (met name in de USA) weer zou hebben aangezet tot geweld.... Ach, het zal wel. De game verkocht in ieder geval goed en de gamers die wel alle hersencellen op het juiste moment goed gebruikten, speelden deze game graag; ik in ieder geval wel!
Al met al een klassieker die van mij 4,5 sterren krijgt!

ik speel het nog steeds super het verhaal ik word er warm van .gasten ga met de tijd mee
Ik speel het soms echt nog wel eens. (heel soms) en het is nog altijd erg leuk.

Waarom geef je dit spel dan 0.5*
Verder uiteraard alle cheats een keer geprobeerd en multiplayer mode gespeeld. Het is misschien pure nostalgie, toch kon geen één GTA mij meer boeien als dit eerste deel.