Colin McRae: DiRT 2 (2009)

Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Racing
single player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Codemasters
Uitgegeven door Codemasters

Colin McRae: DiRT 2 is de opvolger van Colin McRae: DiRT. Centraal in DiRT 2 staat de World Tour. Hierin kunnen spelers meedoen aan verschillende evenementen, verspreid over de hele wereld. Er zijn races waarbij je in je eentje tegen de klok rijdt, maar ook races met tegenstanders op de baan. In de game zijn zeven verschillende raceclasses te vinden. De wagens waaruit je kunt kiezen zijn allemaal officieel gelicenseerd. D e evenementen spelen zich op zeer verschillende locaties af. Zo kun je onder meer racen in Londen, in Utah en in het regenwoud van Maleisië.

Geweldig spel op Xbox en PC, maar o zo slecht op de Wii. Echt verschrikkelijke graphics.

Assume schreef:
lol ik wacht wel tot gran turismo 5 dit spel is onrealistisch. Je krijgt klein bochtje en je glijd 100 meter weg (op steen). En als iemand tegen je aan botst maak je meteen 100 salto's in de lucht met je auto.

Ik heb in alle races (ik geloof 230) welgeteld 12 koprollen gemaakt. Misschien iets meer oefenen

Super arcade racer. Niets meer, niets minder.
Waar voorheen de Colin Mcrae games vrij lastig waren, zijn de laatste uitvoeringen (Dirt & Dirt2) weer richting arcade. Niks mis mee in mijn ogen. Goed gevoel voor snelheid en super graphics.

Enige groot minmpunt is dat de savegames niet of vrij lastig terug gezet kunnen worden. Bij een nieuwe windows install ook opnieuw moeten beginnen omdat de save-game niet meer werkte.

dikke 4!

avatar van bvonk
Erg leuke racer. Alleen het menu en het gedoe er omheen vind ik wat overdreven en omslachtig.

avatar van royals
Ik heb het heel erg moeilijk met dit soort nieuwe racers. Ik heb ook nooit echt zo een 'goede click' ervaren met de Colin McCrae serie. Nieuwe racers zoals deze focussen veel te veel op het grafische aspect. Hoe flashier hoe better. Doordoor wordt de algehele spelervaring en besturing een beetje vergeten. En door al dat grafische spektakel wordt het spel ook vertraagt en de laadtijd veel langzamer. Wat ik juist aan racers zoals Need For Speed en bijvoorbeeld Flatout zo fijn vond is dat de auto's niet elke seconde uit de bocht vliegen en de auto stabiel is. Ik vindt Colin McCrae grafisch altijd één van de beste racers geweest maar qua besturing ligt het met totaal niet. Veel te gevoelig en moeilijk ook. Als ik wil racen op volle snelheid dan wil ik iets vloeiender en makkelijker door de bocht gaan en niet al lang voordat ik de bocht neem die aansnijden of als ik dat te laat doe uit de bocht vliegen. Enig pluspluntje vond ik het leuke originele menu en de car physics.

Kortom, dan heb ik nog liever Colin 2 of 2004/05 die nog ietse stabieler waren en meer op het rally racen focuste. Mijn algemene klacht is dus dat de meeste racers (en de meeste spellen) vandaag de dag teveel focussen op grafische pracht en minder op de fun of besturing. Daarom hou ik ook vooral van oudere games of nieuwe games die teruggrijpen naar de oude tijd. Voor mij is een al eerder genoemde game als Flatout veel leuker. Ik zie veel liever fun en vloeiendere besturing dan te mooie graphics. Jammer dat Colin mij nooit zo heeft weten tevreden te stellen. Misschien ooit.

Lijkt iemand het nu aan te raden om Dirt 1 ook is te proberen sinds ik teleurgesteld ben in deze?

avatar van jirachi04
Ik vind deze game niet zó leuk ; het gaat wel.

Misschien komt het omdat ik geen autoliefhebber/raceliefhebber ben,maar toch een 3 vanwege de graphics en besturing.

avatar van PsxPs2Ps3
ik moet deze nog hebben of wel word het deel 3 die word echt smullen!!

Leuke game maar vind menu's zo omslachtig dat ik alleen daarom laag scoor.

golden-nate 007
Dirt 2

Auto's: Opzicht zien de auto's er wel cool uit,maar het vervelende is je kan er niks aan veranderen. Dan heb je ook nog eens de besturing dit is mijn eerste en waarschijnlijk laatse racing game (ik hou niet van het genre, en mario kart ook nog natuurlijk) en ik moet zeggen, het duurde een tijdje voor ik ze goed kon besturen en met sommig auto's heb ik nog steeds problemen vooral met die dikke auto's zoals dejong enz. en nu weet ik niet of dat aan de game ligt of aan mij

Tracks: Opzicht zijn de tracks wel... ok mijn favoriet is toch (qua land) baja niets speciaals in ieder geval

Crashes: De game neemt de damage wel heel serieus als je crasht ziet het er geweldig uit maar dan nog, als je crasht maak je ook al meteer 10 salto's draai je 50 keer rond en ben je weer laatste maar daarom vind ik de flashback feature ook zo fijn het maakt de game mischien wat TE makkelijk voor ervaren spelers maar voor beginners is deze feature heel fijn

Eindcijfer : 3,5-4* , Het schommelt een beetje ik hou het nu nog op een 3,5

avatar van mr blijhoofd
leuke game maar mega repetitief. Maargoed dat is eigenlijk elke racegame wel leuk dat ze er nog een ode aan colin zelf in hebben gestopt.

avatar van Drazman
Erg mooie graphics, wat ook mooi is dat er zoveel kapot kan.
gaan alleen het besturen is in het begin even wennen, als je het eenmaal kan word de besturing een stuk makkelijker

avatar van andnino
Ik vind dit een mindere game dan de eerste Dirt. Die was superoverzichtelijk in de menu's, en had tal van customization options. Deel 2 is wat mij betreft echt een stap terug.

avatar van Duke Nukem
bokhove2 schreef:
Leuke game maar vind menu's zo omslachtig dat ik alleen daarom laag scoor.
Inderdaad, omslachtige menu's en idiote pogingen om hip te doen. Ik wil helemaal geen urenlange uitleg door stomme dudes en chicks, een vervelende storymode of een personage scheppen met een naam en toenaam die opgeleid dient te worden als racer en in een camper woont. Ik wil ook niet een goedkoop autootje kopen om mee te starten, missies doen of XP verdienen. Ik wil gewoon een auto en een baan kiezen, en racen! Jammer want met de graphics en de controls zit het anders helemaal goed. Gelukkig ging Codemasters met DIrt3 terug naar basics.