ArmA II (2009)

Ontwikkeld door Bohemia
Uitgegeven door Morphicon en 505

In ArmA 2 maak je deel uit van een Amerikaans eliteteam, dat naar het fictieve Sovjetland Chernarus wordt gestuurd, om daar een einde te maken aan een burgeroorlog tussen rivaliserende bendes. ArmA 2 heeft een open wereld van 225 vierkante kilometer en de strijd speelt zich af in meer dan 50 dorpen en steden. Als speler heb je onder andere de beschikking over helikopters, pantserwagens, boten en zelfs fietsen om je voort te bewegen.

avatar van Deftones_JP
Aardige concurrent van Operation Flashpoint dit. Het vorige deel heb ik niet gespeeld maar die schijnt nogal buggy te zijn. Hier wat beeldmateriaal:

YouTube - ARMA 2 - Full HD ingame trailer declassified!

avatar van Tha Luz
had hier een keer over gelezen in PcGameplay,het zag er echt heel goed uit.Maar het word waarschijnlijk overschaduwt door Flashpoint

avatar van knarkworst
Is al te downe , goeie game, dikke pc voor nodig

avatar van knarkworst
Kspeel hem nu met een GTX 295. i7-950. 6gig geheugen, en nog is het lastig te spelen is iets goed verkeerd met de engine, patch nu aan het downloaden fixed blijkbaar een hoop!

avatar van knarkworst
Vol bugs.. conclusie 2,5.... alleen voor de mooie omgeving!

Rabbitto
loopt inderdaad niet goed.

Als ie bij Knarkworst ook amper loopt ligt het dus echt aan de game.

I7 950 is overpowered en zou zelfs veels te veel voor de game moeten zijn, en 6 gig wordt ook niet gebruikt dus ik vraag me af wat er mis met deze game is.

En ik zie ook niet een patch de hele core engine repareren want der zit serieus iets niet goed.

avatar van KKOPPI
1,0
ik snap niet waarom deze game zo onbekend is op gamesmeter, op youtube zijn talloze filmpjes te vinden die elk erg vaak bekeken zijn.
in ieder geval de installatie gaat belachelijk traag, ik heb die nu onderhand een uur aanstaan.

avatar van KKOPPI
1,0
deze game is werkelijk slecht. de AI is heel erg lame, het lijken net robots en je hebt totaal geen overzicht over de map. De pc die je ervoor nodig hebt moet inderdaad van de NASA zijn.

avatar van Draugen
Jammer dat mensen deze game al zo snel afschrijven. Oké, de stabiliteit is af en toe een beetje zoek en als je geen patches hebt geïnstalleerd zul je nog weleens wat bugs tegenkomen, maar man, wat een spel is dit. De leercurve is extreem hoog, vooral als je dit soort spellen niet bent gewend, maar als je daar overheen weet te stappen, is werkelijk alles mogelijk. Op RTS-achtige wijze aanvallen dirigeren terwijl je zelf middenin het slagveld staat, gebruik maken van meer dan 100 voertuigen en bijna even zoveel wapens, een non-lineaire campagne, talloze facties, realistische gunplay met zeer hevige gevechten, een ziekelijk uitgebreide missie-editor waarmee je zelf, als je het helemaal onder de knie hebt, zelf hele campagnes kunt maken, etc. etc. etc.

De authentieke bediening van wapens en voertuigen en de focus op realisme in het algemeen maken dat dit spel mensen misschien op het verkeerde been zet omdat ze Call of Duty gewend zijn en verwachten dat Arma 2 een even hersenloze shooter is. Dus even voor de duidelijkheid: dit is geen 'run and gun'-spel, maar een militaire simulator die je volste aandacht vereist, wil je het een beetje naar je zin krijgen. Maar ben je bereid om Arma II onder de knie te krijgen en laat je je creativiteit de vrije loop, dan heb je een game met oneindige content. Ja, je hebt er een goede PC voor nodig, maar dat krijg je nou eenmaal met een sandbox-game van deze schaal.

Conclusie: intimiderend complex maar een dijk van een spel.

avatar van Thomas83
Tsja, niet gespeeld (mijn PC zou het niet trekken vrees ik), maar ik vind het extreem lage gemiddelde hier echt verbazingwekkend. Van de week keek ik wat rond op verschillende gamefora omdat ik wel benieuwd was wat men de beste tactische shooters vind, en deze stond eigenlijk overal veruit op 1 in de polls, en wordt genoemd als het laatste echt goede wat er in dit subgenre is uitgebracht.

Nu echt een superspel!

Leercurve ligt inderdaad erg hoog. Ik begon het te spelen met een community en die hielpen mij er door heen.

Er zijn talloze mods te downloaden zoals bijv. Rangers of nieuwe missies of voertuigen, echt van alles.

De multiplayer-servers hebben meestal Domination. Daarbij verover je dorpjes en daarbij krijgt je basis telkens een nieuw voertuig maar de Taliban probeert ook dorpjes terug te veroveren.

Aanrader als je van tactische games houd.

Trouwens, Flashpoint is gemaakt door de makers van deze game.

De Flashpoints van nu zoals Dragon Rising en Red River kunnen hier echt niet aantippen.

avatar van TonyTHorror
Vreemd dat niemand het hier over de nieuwe hype heeft. De DayZ mod is behoorlijk grensverleggend. Dacht dat hier wel zombieliefhebbers zaten ?

avatar van bryandejong
TonyTHorror schreef:

Ik ben hem al maanden aan het volgen. Maar ArmA werkt verschrikkelijk op mijn pc. Ik heb de free version. En ik kom ongeveer tussen minimum en recommended system requirements uit, maar alsnog is het niet te doen. Besturing gaat extreem gevoelig en het loopt op een lage fps.