Pokémon Fire Red (2004)

Game Boy Advance

Ontwikkeld door Game Freak
Uitgegeven door Nintendo

Pokémon Fire Red gaat over het verhaal van een elf jarig jongetje of meisje, die zijn of haar eerste Pokémon krijgt en vertrekt voor een gigantische reis om de beste trainer ter wereld te worden. Stap in de wereld van Kanto, geassisteerd door je eerste Pokémon en Pokedéx die je van Professor Oak krijgt. Vanuit Pallet Town reis je door het land en train en verzorg je pokémon voor de gevechten. Je neemt deel aan gevechten tegen andere trainers, neemt het op tegen gym leiders om zo een felbegeerde badge te verdienen die jou elke keer een stap dichter bij je doel zetten.

avatar van Princess Piranha
Mijn eerste Pokémon RPG game die ik heb gespeeld! En moet zeggen dat ik het zeer vet vond. Meer weet ik er eigenlijk niet over te vertellen xD Vond het gewoon een hele vette game.

Oja, ik had alle Pokémon die ik ving vernoemd naar etenswaren... XD Mijn Venussaur heette Nasibal, Pikachu Bockworst, Ditto Pudding.... etc

joeri592
eindelijk dit is de beroemdste pokemon spel op de gba dus ik vond het al vreemd dat ie er niet op zat, om de 10 seconden was er een reclame hierover en IEDEREEN had het!hoe kan het zo zijn dat het nu pas is toegevoegd?? maar ja goed, beste pokemon spel naar mijn mening

avatar van Bahamut Zero
Princess Piranha schreef:
Mijn Venussaur heette Nasibal, Pikachu Bockworst, Ditto Pudding.... etc

avatar van ps3me
joeri592 schreef:

Je bedoelt gewoon Red, dat is het eerste spel en de bekendste..

Dit is een vernieuwing

avatar van ps3me
Een erg leuk spel met wat vernieuwingen, zeker leuk als je pokémon spellen leuk vind.

ps3me schreef:

Je bedoelt gewoon Red, dat is het eerste spel en de bekendste..

Dit is een vernieuwing

ik zei gba geen gb

avatar van Starmaster501
een vriend zei dat fire red, bleau, green en yellow allemaal hetzelfde zijn? vertel...

joeri592
ja zo'n beetje wel, het is hetzelfde verhaal en eindbazen enzo maar je hebt een paar nieuwe pokemon en betere graphics

avatar van jellecomicgek72
jep het lijkt wel op elkaar alleen telkens beter Graphics, nieuwe Pokemon enzovoort. Wat Joeri dus al zei

avatar van wiiplayer
Samen met Yellow mijn favoriete Pokemon spel. Gewoon weer lekkere Gameplay zoals we dat bij Pokémon gewend zijn en de Graphics zijn ook erg mooi hier.

avatar van Zealenga
Laatst met dit spel begonnen. Leuk, maar nog niet heel bijzonder. Nu die Islands in zicht komen, begint het leuker te worden. Tot nu toe blijft Crystal nog mijn favoriet

misterwhite
Wat kan je zoal doen tijdens de lessen informatica:

'Opletten'? antw. Nee
'Doen alsof opletten'? Nee
'Pokémon spelen'?Ja!!

Wat hebben we mvrw Engelen vaak lastig gekregen met dit spel. Iemand van men klas had zo'n emulator plus de volledige pokémon collectie. En we dachten maar eens deze uit te proberen. Wat hebben we ons toch vaak rot gelachen. We gevan onze beesten de gekste namen en trainden ons rot zodat het spelletje vaak simpel werd.

Dit spel is wel een erg mooie kleuren versie van zijn voorgangers, alles ziet er zoveel leuker en duidelijker uit. Alleen was ik het landje al bheu gezien. Altijd maar hetzelfde als de voorgangers. Maar toch waren er verschillen die het weer opfleurden.

Ik ben nog steeds verslaafd aan de gevechten tegen anderen en zien hoe ze afgaan want mijn pokémons hadden altijd een veel hoger level. Maar dan werd het soms ook 'te' simpel.

Conclusie: nice maar toch blijft het maar gewoontjes.
Ik geef het een 3,5*

avatar van rockgamer
beste en leukste pokemon met de oude pokemons nog, wat ik echter niet begrijpen kan is dat deze zo weinig stemmen heeft, ik weet nog dat er van deze pokemon elke dag 10tallen reclames kwamen, dat had je niet bij alle andere pokemon spellen die hier meer dan 100 stemmen hebben buiten dat had ook bijna iedereen dit spel dus dat is nogal vreemd, maar ik vind deze pokemon iniedergeval de beste en de leukste !

avatar van Oortrommel
Slecht was dit natuurlijk niet, want Pokémon heeft altijd garant gestaan voor uren spelplezier en simpele doch uitgekiende gameplay, maar een beetje goedkoop waren de remakes wel. Na Sapphire kapot te hebben gespeeld stapte ik over op Fire Red, en het déjà vu gevoel deed me goed (was een erge fan van de eerste generatie Pokémon games), maar toch blijft er een gevoel hangen dat dit easy money was voor Nintendo. Paar extra locaties, paar extra opties en kassa!

Toch kan ik dit niet minder dan een degelijke voldoende geven, puur om het feit dat de games (ook Leaf Green uiteraard) genoeg content te bieden hebben en kwalitatief van Nintendo-niveau zijn.

avatar van Mitchel
Nog altijd mijn favoriete Pokémon game.
Vooral het stuk met The Sevii Islands vind ik geweldig. De muziek is ook erg goed natuurlijk.

5 sterren voor de best Pokémon game!

Ik speel dit spel nog regelmatig, ondanks dat het wel een tijd geleden is dat deze is uitgekomen. Helemaal in deze periode.