Luigi's Mansion (2002)

Nintendo GameCube / Nintendo 3DS / Nintendo Switch 2
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

In Luigi's Mansion heeft niemand minder dan Luigi een reuzegroot landhuis gewonnen. Samen met zijn broer Mario spreken ze af aan de ingang van het landhuis, maar nog voor Luigi arriveert wordt Mario ontvoerd. In een met spoken gevuld landhuis moet Luigi met behulp van de Poltergust 3000 en een zaklamp op zoek gaan naar zijn broer Mario...

avatar van paulisdik
Ik heb nog nooit van dit spel gehoord, maar is ook leuk?

avatar van Stan
Ik vond er niet zoveel aan

avatar van JohnWilliams
Snap niet waarom er zulke lage stemmen zijn, het is namelijk een héél leuk spel.

avatar van Gizzmann
Inderdaad erg leuk. Een beetje vergeten spel lijkt het ook, je hoort er zowat niks over, winig mensen hebben het gedaan en ik heb er zelf ook niet zo veel zin meer in. Toch is het wel een orgineel gegeven en is het een plezierig spel. Als het net wat sfeervoller was geweest had ik er een 4tje uit kunnen persen, maar joud het op een 3,5.

avatar van Jorge-E
Leuk om 1 keer te spelen maar voor de rest is er niks aan. Overigens ben ik ook niet zo'n fan van Mario en zijn vrienden.

avatar van Princess Piranha
Ik vond het eigenlijk wel grappig. En King Boo zag er zo wreed uit!! Wel jammer dat je het na 1 keer spelen niet meer doet. Maar het was gewoon weer een leuke game om te spelen. Ik sluit me bij jou aan, JohnWilliams!

avatar van Bart Tönjann
Grappig spelletje, het spookachtige concept is erg leuk. Beetje beperkt, maar toch al met al erg aardig.

Bart Tönjann schreef:

Beetje beperkt?
Wat bedoel je daarmee Bart?

JohnWilliams schreef:

Beetje beperkt?
Wat bedoel je daarmee Bart?

Beetje lastig uit te leggen.... vergeleken met bijv. Sunshine... het voelde gewoon een beetje beperkt, kan niet echt uitleggen waarom precies. Gevoelskwestie

Muffinhead
jah ik snap wat je bedoelt bart.

het is de vrijheid die het spel je geeft. in Sunshine kun je vanaf het begin af aan een hele stad doorwandelen en verkennen.

hier volg je een vast patroon van kamers, en ook de camera die altijd op dezelfde plek vast staat geven toch een beetje een bekrompen gevoel.

maar vergeet niet dat dit de eerste titel was die uitkwam voor de Cube. en voor die maatstaven is dit zeker een erg geslaagd spel.

Matthijs
frustrerende eindbaas, dat wel, irritant, maar verder leuk spel!

vind het leuk leuke bazen ook en die stofzuiger 4sterren

avatar van JohnWilliams
Erg orgineel verzonnen inderdaad, en die 4 sterren vind ik wel op zijn plaats!

Sims
Heb Luigi altijd leuker gevonden dan Mario, waarom maken ze niet meer games van Luigi en zonder die verdomde mario???

Muffinhead
hehe ben ik met je eens Luigi is wat....komischer ingesteld. mario altijd maar de held die alles goed doet en dan luigi die van de ene vreemde situatie in de andere loopt.

vooral bij de Mario RPG's komt dit erg sterk terug.

avatar van JohnWilliams
Luigi Game? Leuk als er nog 1 komt misschien allen Luigi heeft zo'n irritante rotstem waar ik me altijd dood aan erger, Mario blijft de leukste van de 2, en als Nintendo zo nodig nog een leuke Game wil maken met een ander Character van de Mario Games doe dan maar een grote Game met Peach, Waluigi of Wario, al hoewel Wario al zat Games hebt. Waluigi heeft nog geen één jammer genoeg.

JohnWilliams schreef:
allen Luigi heeft zo'n irritante rotstem waar ik me altijd dood aan erger

Oh nee dat vind ik eigenlijk juist wel grappig. Maar ik zou het wel leuk vinden om ook eens andere hoofdpersonen te hebben. Een Luigi Wii game zie ik wel zitten!

avatar van JohnWilliams
Géén Peach Wii Game dan of een Waluigi Wii Game? Ook Toad verdient wel een eigen Game vind ik.

avatar van Princess Piranha
Waarom niet allemaal! Waluigi zou dan wel voorang moeten krijgen. Luigi heeft al 2 games en Peach 1.

Spoken opzuigen zou nu wel erg goed gaan met de Wii mote Maar als ze een vervolg hierop maken weet ik niet of het nog steeds zo origineel blijft.

avatar van JohnWilliams
Misschien dan iets zoals: Luigi's Adventure of Luigi's World. Maar Waluigi gun ik ook meer een Game zoals: Waluigi at Cloudworld City, maar ik ga een beetje off-toppic nou.

Luigi > Waluigi

serieus, ik zou dolgraag een tweede Luigi's mansion zien.

Waluigi spel lijkt me....nogal waardeloos, doe dan maar Wario.
en een Toad game?? wat moet je dan de hele game doen? gillen, rondrennen en geslagen worden?

Muffinhead schreef:
en een Toad game??

Ach het zou zo kunnen gebeuren hoor. Ik bedoel maar, ZELFS Tingle heeft een eige game!!

avatar van JohnWilliams
Dat slaat inderdaad ook nergens op, maar Waluigi is toch ook een leuk Character.

Muffinhead
Waluigi is leuk kwa design ja.

maar verder heeft ie totaal geen karakter, hij is een pure mix van Wario en Luigi die bedacht is omdat Wario een Tennis parter nodig had in Mario Tennis (N64) sindsdien steken ze hem in elk party/multiplayer spel.

avatar van Princess Piranha
Misschien zouden ze iets kunnen doen met Mario&Luigi vs. Wario&Waluigi.

Wario en Waluigi zijn erg leuk samen, zelfde geldt voor Mario en Luigi.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Dat ze zich niet kapot schamen dat ze ooit een figuur als Waluigi hebben verzonnen zeg. Wat een ideeënarmoede.

avatar van Zuzuu
Ik hoor dit voor het eerst en ik kan mijn ogen niet geloven.
Wario, zeker de slechte Mario uit een parallel universum

avatar van JohnWilliams
Wario de slechtste? Nee, dat is hij zeker niet, Wario vind ik beter dan bijv. Toad, Daisy, Koopa, Paratroopa & Birdo. Waluigi is inderdaad een mix van beide maar wel grappig gemaakt naar mijn mening. Overigens bestaan er natuurlijk al Games van Mario & Luigi samen. Van Wario & Waluigi niet maar ik denk dat Nintendo ook denkt van:"Waluigi is een gemixt character laten we maar géén Game met hem beginnen".

avatar van Bart Tönjann
Wario en Waluigi zijn misschien niet de meest fantasierijke personages, maar de hele mario serie is over het algemeen redelijk oppervlakkig. Dat bedoel ik dan niet als kritisch punt, dat is juist de bedoeling van de serie. Zo zit er ook vaak maar weinig verhaal in de spellen (uiteraard met zware uitzondering de mario rpg's, en nog wel een paar titels)

JW: Met slechte bedoelt hij denk ik kwaadaardig

avatar van JohnWilliams
Ja, ik denk dat je de hoeveelheid Mario Party's bedoelt...
Inderdaad niet veel verandering maar ik blijf ze wel waarderen. Deze Game is erg leuk omdat hij van Luigi is maar om nou een 2e te maken lijkt me volkomen overbodig. Wel leuk dat hij is een keer de hoofdrol krijgt.