Drakensang: The Dark Eye (2008)

Alternatieve titel: Das Schwarze Auge: Drakensang

PC

Ontwikkeld door Radon
Uitgegeven door Eidos, THQ en dtp

In het land Aventuria, in de provincie Kosh, ligt de stad Ferdok, met daarnaast de mythische bergrug Drakensang. Lang geleden was dit de hoofdstad, vanuit waar het hele land werd bestuurd door draken. Na een vernietigende oorlog zijn de draken echter grotendeels verdwenen en ligt de macht nu in handen van een onstabiel genootschap van mensen, elven en dwergen. Als jonge avonturier raak je, samen met je groep langzaam maar zeker betrokken bij een groots complot, dat de terugkeer van de macht der draken voorspeld. De toekomst van Aventuria ligt in jouw handen.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Hier ben ik wel erg benieuwd naar! Ondanks de flaws en (budgetaire) tekortkomingen is Gamespot best lovend: Last year's hit from Germany, Drakensang: The Dark Eye, has arrived in North America with a budget price and a classic scope that evokes the likes of Baldur's Gate.

Zo te zien is dit idd een erg uitgebreid rpg systeem, je moest ongeveer een uur uittrekken om een char te maken, daar hou ik wel van dat soort detail.

Ik vond de demo in ieder geval wel vermakelijk, en zowat bijna alle reviews zijn behoorlijk positief. Veel kans dat ik het spel vroeg of laat dan ook in huis haal. Aardig is ook dat er trouwens ook al een sequel gepland staat - Drakensang: The River Of Time - komt in 2010 als ik me niet vergis.

avatar van rpger
Consensus is goed, not great. Erg traditionele RPG met alle gebruikelijke clichés.

Relax
Ik ga deze game binnenkort uitproberen, zag dat het een beetje als Dragon Age is.

Ook nog een vraagje, zijn er meer games met dit vecht systeem dat je een party hebt? Zoals Dragon Age en deze game dus..

Relax
De game is wel oké, maar het is naar mijn mening te sloom.
De gevechten waar je constant verplicht per character een aanval uit moet kiezen is redelijk irritant.. daar kan ik niet aan wennen.
Het idee dat je bij Dragon Age wel gewoon tactics kan instellen voor wat je party kan doen is een stuk fijner dan dat je het zelf moet gaan uitkiezen.

In het begin kies je ook een bepaalde class, maar ook dat valt lichtelijk tegen want die class krijgt alleen wat basic spells en daarna kan je gelijk trainen (bijvoorbeeld als je een mage kiest) naar een full warrior.
Ik heb het maar 2 uurtjes gespeeld, maar ben niet bepaald geneigd om verder te gaan.

gamelord
Na de teleurstelling van D&D Daggerdale..heb ik deze en het andere deel "The River of Time" hier liggen. Ben hem nu aan het installeren.
Hopenlijk kom ik die Dagger-steek te boven met deze RPG.