The Book of Unwritten Tales (2009)

PC
Adventure

Ontwikkeld door KING Art
Uitgegeven door HMH

In een magische wereld verscheurd door oorlog, bewaart de oude gremlin archeoloog Mortimer McGuffin een magisch voorwerp met een groot geheim, dat in staat is de hele wereld te vernietigen. Het leger der schaduwen is naarstig op zoek naar dit geheim en stuurt zijn beste agenten eropaf. Als de onbezonnen avonturier Nathaniel 'Nate' bonnet per ongeluk bij dit conflict betrokken raakt, zal hij samen met zijn groep, een mooie Elf, een mompelende Gnome en zijn huisdier Critter, meegesleurd worden in een spannende en melige reis.

Heeft er iemand dit gespeeld en er iets over te vertellen? Is het spel in het Engels? Is het ergens uberhaupt te krijgen? Hoe verhoud het zich kwalitatief tot de andere meer recente adventure games als bvb Ceville, Vampyre Story of The Whispered World?

Ik ben een beetje huiverachtig voor adventures die uit Duitsland komen na Simon 4 en 5. Vaak is de humor gewoon helemaal niet grappig en is de vertaling erg magertjes. Maar de screenshots van dit spel zagen er wel mooi uit.

Nou het is dus niet in het Engels te verkrijgen - enkel in het Duits. Met wat geluk en na een hoop oponthoud zou er dan toch in de winter van 2010 een Engelse vertaling van moeten komen.

Gelukkig trouwens - heb de (Duitse) demo even gespeeld en het zag er wel allemaal prima uit - de achtergronden en karakters waren knap, en de muziek was zelfs erg goed - heel sprookjesachtig. Het gaf mij meer een 'Simon the Sorcerer' gevoel dan de laatste paar Simon delen. Wel een beetje cliché dat je toevallig 3 proeven moet doen om Magiër te worden. Maar dat zal natuurlijk een beetje bedoeld zijn als spoof op de overige adventure games.

In ieder geval hoop ik dat ze er werk van maken!

avatar van woeler82
Is niet mijn spel adventures als deze , " the Unwritten tales " die ik probeerd heb was in ieder geval in het engels.
Ik vind in begin de creatures lelijk overkomen , dan vind ik de games al niet leuk meer
Over de gameplay geef ik geen mening omdat ik het heel kort heb aangespeeld

avatar van Hadouken
Toch wel een bovengemiddelde adventure. De fantasievolle setting spreekt me niet meteen aan, maar de hoofdrolspelers weten je meteen te grijpen en de mooie, kleurrijke wereld ademt veel sfeer uit.

Voice-acting is erg goed, er zit genoeg humor in en de puzzels zijn soms best pittig. Aan alles is gewoon te zien dat hier met liefde aan is gewerkt. Mooie muziek, geen rare bugs, gelikte graphics en animatie, niks verkeerds aan.