Teenagent (1995)

Commodore Amiga / PC
Adventure

Ontwikkeld door Metropolis
Uitgegeven door Union Logic

Tijdens het afleveren van een nieuwe lading goud, in de kluis van een bank, verdwijnt het reeds aanwezige goud op miraculeuze wijze. Zes maanden later heeft de politie het mysterie nog niet kunnen oplossen. De RGB, een overheidsorganisatie die zich bezig houdt met vreemde zaken, vraagt een waarzegster om een naam in de telefoongids aan te wijzen. Het wordt Mark Hopper, een teenager. Hij wordt door twee geheimagenten voor zijn huis opgewacht en naar het kantoor van de RGB gebracht. Omdat meisjes dol zijn op geheimagenten is Mark bereid te helpen in het onderzoek. Hij krijgt een pasje en wordt om te beginnen naar een geheim opleidingskamp gebracht.

avatar van Thomas83
Dit schijnt een bescheiden klassieker te zijn, maar ik had tot voor kort nog nooit van het spel gehoord eerlijk gezegd. Dankzij GOG.com, waar je het spel gratis kunt downloaden, nu gespeeld en uitgespeeld.

Hoewel je aan zaken als de korte speelduur, beperkte locaties en best matige (maar lekker kleurige) graphics wel kunt zien dat hier geen grote developer achter heeft gezeten is het toch wel een vermakelijk tussendoortje. Vond de humor erg cartoonesk en vaak wat kinderachtig, maar met de puzzels is weinig mis. Die met de boeken tegen het einde is nog best inventief ook.

De soundtrack vind ik aan de ene kant al snel vervelen, aan de andere kant eigenlijk ook best wel weer goed, en vrij anders dan ik gewend ben in point & click-adventures uit die tijd.
Je moet wel net iets te vaak pixelhunten tijdens het puzzelen, maar de humor wordt later in het spel al ietsje beter en ondanks de korte speelduur is het voor de liefhebber toch best de moeite waard om Teenagent (matige naam) te spelen. 3.0*.