Punch-Out!! (2009)

Nintendo Wii / Nintendo Wii U
Sports

Ontwikkeld door Nintendo

Punch-Out!! was de vechtsensatie die vele NES- en Super NES-gamers circa twintig jaar geleden in zijn greep hield. In dit spel kun je de oude tijden herleven. Opnieuw kun je in de huid kruipen van Little Mac, een talentvolle jonge bokser uit de Bronx in New York, die vastbesloten is om wereldkampioen te worden. Daarvoor moet jij strijden tegen een hele reeks vreemde maar ook supersterke tegenstanders, waaronder befaamde figuren als Von Kaiser, King Hippo en Doc Louis. Ieder van hen heeft zijn eigen zwakke plekken die jij continu moet uitbuiten om jezelf uiteindelijk te mogen kronen tot bokskampioen.

avatar van JacoBaco
Nou! Waar blijven die stemmen???

avatar van rpger
Ben er mee bezig. Is wel grappig hoor, meer niet. Typisch Nintendo.

avatar van Donkerwoud
Retro Galore! Maar wel erg simpel qua besturing.

avatar van JacoBaco
Ja ik had al zo'n voorgevoel dat het Nintento 8-bit gameplay zou worden.

Geen speciale dingen met de remote dus?

avatar van jellecomicgek72
ziet er geinig uit, maar ik heb geen wii.

avatar van rpger
JacoBaco schreef:
Ja ik had al zo'n voorgevoel dat het Nintento 8-bit gameplay zou worden.

Geen speciale dingen met de remote dus?

Nee dat kun je het beste uitzetten want dat werkt voor geen meter, gewoon je wii remote controller als gamepad gebruiken.

joeri592
ongeloofelijk een 8,8 bij de pu

hoezo vind je het te laag...

Toch nog een halfje erbij omdat dit spel altijd leuk blijft om weer eens te spelen..
Het verveeld eigenlijk nooit ook omdat je tegenstanders zo eigenzinnig zijn en het uitpuzzelen van hun tactiek leuk blijft de controles blijven ook uniek gewoon spot on lekker boxen.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Een leuke game waarvan ik het toch overweeg op te geven, puur omdat één tegenstander maar niet wilt lukken. Geen idee of het ligt aan het feit dat ik het op de Wii U speel en er mogelijk lichte input lag is, maar Soda Popinski heeft aanvallen die te snel zijn om op te reageren. Je moet dus voordat hij begint met een aanval al een tegenreactie doen. Zelfs dan moet deze tegenreactie frame perfect zijn en gebeurd het regelmatig dat ik net iets te vroeg wegduik of mep, zelfs na redelijk veel tijd erin hebben zitten. Vervelende difficulty spike in een game die verder goed in de smaak valt.

Fonzzz002 schreef:
mogelijk lichte input

Speel je eigenlijk met motion controls of gewoon de controller? Motion controls was best grappig op het begin maar na drie ronden was dat zwaaien ook wel weer even genoeg en ben ik opgestapt op gewone controls. Ook geen idee meer of ik het effectief heb uitgespeeld op de Wii. Maar het vraagt wel om nog eens een keertje terug op te zetten op de WiiU, die staat toch altijd aangesloten. Eens kijken of er iets van motion lag is. (ik merk niets bij de meeste games - ook niet de motion controlled games zoals onrail shooters of de boom blox spellen in ieder geval. Maar eerlijk gezegd kan dat ook aan mij liggen en stoor ik me nooit zoveel aan een kleine lag of valt me dat niet op tenzij het echt een drama of onspeelbaar is).

In ieder geval was het wel een leuke game. Hoewel ik niet weet of we hier nog ooit een vervolg van gaan krijgen. (...en tbh zou ik ook liever eerst een nieuwe F-Zero, Captain Toad of Kid Icarus of Starfox hebben op de nieuwe Switch. Als het dan toch om oude IP's gaat).

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Sinner schreef:
Hoewel ik niet weet of we hier nog ooit een vervolg van gaan krijgen.

Er is wel onlangs een spiritual succesor uitgekomen genaamd Thunder Ray. Een moment dat de fans zeiden "prima, we doen het zelf wel!".

Fonzzz002 schreef:

Ziet er erg aardig uit. Check dan ook eens Pato Box (2018) - GamesMeter.nl. Een zwart / wit gestyleerde versie van punch-out in een soort licht story / adventure mode. Ook erg de moeite waard.