Warhammer 40,000: Dawn of War II (2009)

Strategy
single player / online

Ontwikkeld door Relic
Uitgegeven door THQ

Warhammer 40,000: Dawn of War II is het vervolg op Warhammer 40,000: Dawn of War en is een strategiegame die draait om oorlog voeren in het futuristische Warhammer 40,000-universum. Je neemt in de singleplayer van Dawn of War II de leiding op je van de Space Marines en neemt het met hen op tegen de klassieke Orks, de uitstervende Eldar en het in dit tweede deel geïntroduceerde ras de Tyranids: een ras dat enorme zwermen krachtige beesten met tentakels voortbrengt, dat het universum niet anders ziet dan één grote voedingsbron.

avatar van Tha Luz
Filmpjes en plaatjes zagen er erg goed uit.Dit is echter niks voor mij.Ik wacht liever op de nieuwe CoH

avatar van N811
en ik op starcraft 2

1,0
k w
Nou ik heb het net gespeeld en vind het egt heel slecht, grafisch stelt het niets voor, en de goede oude Base Building hebben ze er ook uit gehaald. Ze hebben er dingen ingedaan die eigelijk nergens op slaan. Je kunt nu bijvoorbeeld ''lvlen'' met je units, maar dat voegt vrijwel niets toe.
Ik geef 1* voor het begin filmpje.

Nee geef maar deel 1,
Flinke tegenvaller, geen aanrader dus.

Ik vind het nog altijd een van de vermakelijkste RTS'n van de laatste jaren. Samen met Company of Heroes (waar het erg veel van weg heeft) en Starcraft 2 bij mij thuis in ieder geval absoluut bij de meest gespeelde tactische spellen, en absoluut (samen met deel 1) het beste wat er tot nog toe in het Warhammer 40k universum gerealiseerd is. Ondanks dat de base building bijna in zijn geheel verdwenen is blijft het lvl'n, upgraden en equippen van je teams erg leuk. Het zorgt ervoor dat Dawn of War een heel andere insteek krijgt dan het eerste deel - hier ben je meer bezig met je teams te positioneren en uit te doktoren wie met welke equipment de beste resultaten behaald en hoe je ze het best in leven behoud (belangrijk voor de eindscores want dat geeft bij de campaign weer voordelen) ipv als een gek eenheden creeeren en op de vijand af te sturen. Grafisch gezien is het nog steeds erg knap en je bent er best lang zoet mee (...laat staan de uren in multiplayer). Voor mij dik een 4,5. De twee uitbreidingen moet ik echter nog eens fatsoenlijk aan beginnen want hoewel ik deze wel in bezit heb is het er nog altijd niet van gekomen om er 'serieus' aan te beginnen.

avatar van Eliandjiee
Dawn of War III aangekondigd. Damn ik heb een game PC nodig. Als ik iets is mis binnen gaming dan is het wel het RTS genre.