Red Dead Redemption (2010)

PlayStation 3 / Xbox 360 / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PC
Action / Shooter
single player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Rockstar
Uitgegeven door Rockstar

Wanneer de federale politie zijn gezin bedreigt, wordt de voormalige outlaw John Marston gedwongen om de bendeleden op te sporen die ooit zijn vrienden waren. Beleef Marstons reis door het uitgestrekte wilde westen van Amerika en Mexico en help hem zijn bloederige verleden te begraven in dit vervolg op Red Dead Revolver.

avatar van Tsjo-Wi
Inderdaad. Je kunt RDR geen zak aan vinden maar zeggen dat Rockstar hiermee snel heeft willen cashen gaat mij te ver. Ik zie echt dat hier veel aandacht en liefde in is gestoken door de makers. Het enige dat mist zijn nog wat originele ideeën die de game tot het einde leuk kunnen houden.

avatar van jellecomicgek72
Ja, en wat betere gameplay erin. 100x op je paardje van punt A naar B rijden is nou niet echt interessante gameplay.

avatar van roman123
Het enige wat erin is gestoken is geld. Wat ze dubbel en dwars terug verdienen met slimme marketing. Dat ze er veel geld in hebben gestoken is te zien maar helaas niet in de gameplay eerder en alleen in de graphics. Iets met gta op een paard?

Sorry rockstar, hap klare brokken voor de massa = snel cashen

Maar dit is slechts mijn mening en dus niet interessant of het voor iemand hier te ver gaat.

jellecomicgek72 schreef:
Eens, dat is zowat de voornaamste reden dat ik dit spel niet zo snel weer opnieuw zal gaan spelen.

avatar van toetje1977
jellecomicgek72 schreef:

Je hebt middels je campsite toch de mogelijkheden tot fast travel? En af en toe vond ik het ook niet erg hoor, stukje op je paard, even die kerel helpen bij wie net zijn paard en wagen zijn gestolen, paar wolven doodschieten en villen, vogeltje uit de lucht, en weer verder...

Ford KAduuk

Tijdens de missies kun je geen campsite opzetten. Af en toe kun je wel ''skip to destination'' doen, maar dat zijn meer uitzonderingen. Meestal moet je als een missie begint nog vrij lang met je paard reizen. In het begin niet erg natuurlijk, maar na circa tien uur gaat dit toch wel vervelen. Ook het reizen zelf is minder vermakelijk als in een GTA, waarin je nog radiozenders hebt om de tijd te doden als het reizen wat langer duurt.

avatar van toetje1977
Nou, heb het einde bereikt Ik moet wel zeggen dat ik bij de laatste missies echt dacht waar ben ik mee bezig, graan naar de McFarlanes brengen, kraaien wegjagen, jagen met je zoon op herten en wolven, wilde paarden vangen... het leek een beetje een late tutorial ofzo, dingen die je eerder in het begin van de game kan verwachten... ik dacht, is dit het nou. maar het was dus gewoon een opbouw naar een dramatisch einde... WTF... John met wie ik toch een dikke 25 uur gespeeld had komt gewoon heel naar, gorgelend aan zijn einde... En dan kun je nog ff met Jack spelen, cool Heb inmiddels begrepen dat er nog 1 stranger-missie volgt als je naar Blackwater gaat. Leek me al dat Jack dit niet over zijn kant kon laten gaan... En daarna hebben we natuurlijk een mooie opening voor een RDR deel 2...

avatar van Feyenoord100jaar
Ik heb gisteren ook de game uitgespeeld en ik moet zeggen dat het een goede game is. Prachtige sfeer/setting/graphics. Alleen het verhaal is veel te langdradig, er wordt weer gebruik gemaakt van Interactive Narrative(waar ik me aan erger) En bovendien werken de controls soms niet mee. Om nog maar te zwijgen over de multiplayer want die is geen flikker aan.

De laatste paar missies sloegen idd nergens op, wat je op het begin van de game aan ergerde moet je nu weer doen. Maar ik hoop eigenlijk niet dat er een vervolg komt, dan zit je weer in misschien wel de zelfde gebieden alleen dan met een ander persoon.

avatar van Martijn
Ik vond het paardrijden in de missies erg cool! Krijg je nog meer het gevoel dat je in het echte western zit. Je moet nou eenmaal van het ene punt naar het andere. En meestal zit er in die reizen wel een dialoog verweven of krijg je bad guys achter je aan. Je hoeft je in ieder geval nooit te vervelen.

Als je ziet hoeveel aandacht er gestoken is in zowat alles in dit spel, van opmerkelijke personages naar de manier hoe je paard erg realistisch beweegt.

Ik heb het nog niet eens uitgespeeld maar kan nu al niet meer wachten op een vervolg.

avatar van GTAFan
erg mooi spel. ben nog niet ver maar vind het tot nu toe gruwelijk mooi.
Ik vind het erg realistisch gemaakt, wat ik wel jammer vind is als je een koe wilt doden met een mes. hij valt echt heel erg nep en je ziet geen schrammetje .

avatar van Feyenoord100jaar
Waarom wilt bijna iedereen een vervolg zien? Lijkt me juist beter om hierop geen vervolg te maken.

Feyenoord100jaar schreef:

Ik bedoel geen letterlijk vervolg, dat lijkt me ook niets. Maar gewoon een vervolg zoals ook bij GTA 4, met een andere hoofdrolspeler.Ik wil wel met een indiaan spelen ofzo! Dat zou cool zijn. En dan iets verder terug de tijd in.

avatar van polopolo150
I could be wrong, maar Rockstar had ooit gezegd dat op RDR geen "directe" vervolg komt.

Maar goed, RDR was ook een "niet directe" vervolg op Red Dead Revolver. Dus dat zegt niks.

avatar van gamegast
ik vind het een goede game.
ik heb hem de eerste drie weken echt heel veel gespeeld.
wat wel jammer is is dat het naar die tijd echt wel gaat vervelen.
De graphics zijn natuurlijk gewoon verbazingwekkend.
Ook heerst er een echte cowboy sfeer. Zeker omdat je zo koelbloedig worden als je wil. Wat ik wel wat jammer vind is dat je erg snel wapens kunt kopen. In de meest spellen waar je wapens in kunt vrijspelen is vind je het leuk als een wapen hebt vrijgespeeld. Maar in dit geval is dat stukken minder. We kunnen nu nog veel meer kleine minpunten gaan zoeken maar in het algemeen vind ik de game toch de moeite waard om te kopen. De sfeer is goed, De spanning is beter en De graphics zijn het best.

avatar van Martijn
Ik kwam net Mexico weer binnen en ik kreeg opeens een liedje met gesproken tekst. Dat was nieuw voor mij... is dat iets nieuws? Heb het de vorige speelbeurt nooit gehad.

avatar van leatherhead
Martijn schreef:

Huh, bij mij kwam dat gewoon de eerste keer al

avatar van Martijn
Ik denk dat ik het al weet. De eerste keer heb ik volgens mij opgeslagen en afgesloten net toen ik in Mexico was.

Als je dus in Mexico aankomt, niet meteen afsluiten! Eerst ff naar dat dorpje rijden bijvoorbeeld! het is echt wel de moeite waard.

avatar van Tsjo-Wi
En wat je ook niet moet doen is meteen van je paard afstappen als je in Mexico aan bent gekomen. Want dan stopt dat mooie liedje meteen.

avatar van Martijn
haha daar was ik al bang voor, dus ben mooi door gereden.

Zeer geslaagde game van rockstar niks te klagen over de deze game maar vind het wel jammer dat mensen dit spel vergelijken met grand theft auto... dat zijn tog gewoon 2 aparte games mensen.

avatar van Brains
Tuurlijk, maar het draait op vrijwel dezelfde engine, het is van dezelfde makers en de opzet van het spel is hetzelfde. Genoeg vergelijkingsmateriaal dus.

avatar van polopolo150
Cypress schreef:

Vind je dat?

Als jij dit niet GTA in de Western setting is, dan wat is er zo anders tusen GTA en RDR?

RE123
GTA - RDR
gangsters - bandieten
auto's - paarden
tegewoordige tijd - verleden tijd

meer verschil is er niet in deze spellen

Brains schreef:

niet van dezelfde makers wel allebei door rockstar uitgegeven. Al zal de studio van rdr vast wel even bij die van gta langs gewipt zijn.

avatar van Brains
Het is ook allebei door Rockstar ontwikkeld. Wellicht in een andere studio, door andere mensen maar ik denk dat er vrij veel dezelfde mensen aan hebben gewerkt. Zo niet werken ze bij Rockstar toch gewoon met een standaard lijstje hoe alles moet. Zo heeft RDR de exact dezelfde opbouw, besturing en concept als de GTA series. Komt geen originaliteit bij te pas.

avatar van Martijn
Waarom zou je de basis veranderen als die gewoon erg goed is. De grote veranderingen zitten aan het oppervlak. Van mijn partbgaan ze door in deze stijl. Er komt elke keer wel weer wat bij. En zo krijg je steeds betere games.

avatar van GTAFan
Iemand een idee hoe ik snel kan ranken online?

Lui
Heel vaak achter elkaar Pikes Basin doen! Zelf heb ik die meer dan 900 keer gedaan

avatar van PyrexVision
Online servers zijn veel te min, heb goed internet en doe altijd een halfuur om een server te vinden En zelfs dan zit ik met één andere gozer in Grab the Bag. Reden dat ik hem nu laat liggen.

avatar van GTAFan
Wat raar . bij mij ben ik vrijwel meteen in een Server. en lui dankjewel voor de tip