menu

Dragon Age: Origins (2009)

mijn stem
4,17 (137)
137 stemmen

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Macintosh
RPG
single player

Ontwikkeld door BioWare
Uitgegeven door Electronic Arts

Dragon Age: Origins speelt zich af in Ferelden, een duistere en gevaarlijke plaats waar dood en verderf in elke schaduw aanwezig is. In deze wereld kan zelfs het felste licht gedoofd worden door de steeds maar groeiende duisternis. Voor vele eeuwen vechten de steden tegen legers van de duisternis, maar ze beginnen de strijd te verliezen met de komst van een duistere macht uit de oudheid. In Origins bepaald de manier waarop je speelt en welk karakter je kiest hoe de wereld tegen jou aankijkt en hoe je benaderd wordt in het spel.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=JNy4C7FQR-w

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Brains
4,0
Grafisch niks mis met deze game.

avatar van Confusie
2,5
Dat ligt ter maar net aan waar je standaard ligt. Ik verwacht bij een spel als deze toch wel spetterende omgevingen en dat zit er op deze manier niet echt in.

Ook voegt het eigenlijk weinig toe als je Skyrim al heb. Daar waar het dezelfde thema's hanteert maar dan beduidend minder vormgegeven.

Heb deze onlangs aangeschaft en beschouw het als een redelijke miskoop. Kan er persoonlijk niet veel mee.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Je weet dat dit spel 3 jaar geleden uit is gekomen en Skyrim 1 jaar geleden.......

avatar van Confusie
2,5
Ja, maar ik heb het over de volgorde waarin ik ze zelf gespeeld heb.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Dan heb je gewoon oogkleppen op.

avatar van Confusie
2,5
Dat lijkt me te mooi om waar te zijn.

avatar van Brains
4,0
Heeft niks te maken met standaard maar met prioriteit. Zeker een game als deze doet het goed ongeacht hoe het er uit ziet.

avatar van Confusie
2,5
Ben ook helemaal niet zo'n graphics hoertje. Maar zoals ik al zei wil ik bij een spel als deze toch wel graag fonkelende omgevingen zien en dat vind ik hier redelijk vies tegenvallen.

En zeker als je inmiddels Skyrim gewend bent heeft dit naar mijn idee niet heel veel te bieden.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Confusie schreef:
En zeker als je inmiddels Skyrim gewend bent heeft dit naar mijn idee niet heel veel te bieden.


Skyrim is een totaal ander spel dan DAO. De setting is wel hetzelfde, maar de gameplay is helemaal verschillend. Als je een open wereld wil dan ben je bij DAO en bij Bioware aan de verkeerde kant. Grafisch is er ook helemaal niks mis mee. Ik zie games van 2012 die er slechter uitzien.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Zo heb even de romance gedaan met Morrigan voor de achievement. Daarna weer snel een load gedaan. De dames in Dragon Age boeien me echt weinig. Ik had meer met dat leuke barmeisje in Redcliffe .

avatar van Confusie
2,5
Ik vind het een draak van een game.

avatar van Confusie
2,5
Grapje ben hem nou weer aan het proberen.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Uitgespeeld en ik moet zeggen dat ik het een beetje vond tegenvallen. Het verhaal kwam bij mij maar niet op gang en de party members waren niet echt bijzonder (een paar uitgesloten natuurlijk).

3,5
nuf
Ik heb hem niet uitgespeeld gekregen, ik ben er meer dan 50 uur aan bezig geweest maar het werd mij toch echt te ingewikkeld. Ik ben dan ook helemaal niet bekend met dit soort RPG.

avatar van 3bdelilah
3,5
Heb gehoord dat de gameplay niet echt deugt, iemand die dit kan tegenspreken of bevestigen? Grafisch gezien maakt mij allemaal niet zo heel erg veel uit, als 't maar geen zichtbare pixels zijn en shit maar dat is niet zo als ik YouTube walkthroughs kijk. Ik wil 'm trouwens voor de PS3 halen.

avatar van 3bdelilah
3,5
Confusie schreef:
Ik vind het een draak van een game.

http://semiaccurate.com/ass...

avatar van Confusie
2,5
Ik ben halverwege in slaap gevallen.

avatar van 3bdelilah
3,5
Confusie schreef:
Ik ben halverwege in slaap gevallen.

Dat het verhaal je niet zo erg boeide of dat de game play slecht was? Als 't alleen aan het verhaal lag, wil ik 'm wel een kans geven.

avatar van Confusie
2,5
Voor mij eigenlijk beide. Hele setting en stijl sprak mij totaal niet aan. Vond het er skraal uitzien en gameplay was ook niet echt boeiend.

Vechtsysteem enzo.

Saai.

Groot gemis vond ik ook dat het geen open wereld was. Vind ik toch wel vrij essentieel bij een goeie rpg, voor die feel van er lekker helemaal in op gaan.

Dit was naar mijn idee maar matig allemaal.

Kon mij maar niet grijpen.

Maar misschien jou wel.

Wie zal 't zeggen.

avatar van 3bdelilah
3,5
Dan ben jij nog wel erg gul met je 2,5 als ik jouw reactie zo lees. Wat zijn dan de goede punten?

Ik kan 'm krijgen voor 5 euro dus het risico dat 'ie zuigt zal ik hoogstwaarschijnlijk wel nemen.

avatar van Confusie
2,5
Nou ben ik wel vrij gul aangelegd moet ik zeggen.

Maar wat mij er dus vooral van weerhoudt veel lager te gaan met mijn beoordeling is dat ik het niet per definitie een slechte game vind.

Zoals ik al enigszins probeerde te verduidelijken zat 't 'm er vooral in dat de game mij wegens een aantal aspecten gewoon niet lag. Het zou dus goed kunnen dat het jou op een of andere manier wel aanspreekt.

Een idee is wellicht om even wat gameplay op youtube te checken. En anders is vijf euro sowieso wel een vrij veilige gok inderdaad.

avatar van 3bdelilah
3,5
Heb eergisteren besloten om 'm toch te halen voor een vijfje en inmiddels 6 uur op de klok. Het vechtsysteem vind ik inderdaad echt 3x niks. Statistisch, saai en eentonig, combat doet me denken aan een MMO met die zichtbare damage points en zo. Dat is tot nu toe ook het enige nadeel wat ik kan bedenken, voor de rest vind ik het allemaal prima. Op de een of andere manier speel ik toch door, vind het wel interessant. Ik heb het allemaal nog niet echt door en zo, maar dat komt nog wel.

avatar van 3bdelilah
3,5
Met 12 uur op de klok ben ik ermee gestopt, vooral te wijten aan het ongelooflijk saaie vechtsysteem en die tenenkrommend slechte uitspraken tijdens gevechten ("Ha! Want some more?" enz). De rest kon mij jammer genoeg ook weinig boeien, men zegt wel dat het epische gehalte erg hoog is in deze game maar daar merkte ik eigenlijk barweinig van. Zal vast niet gedateerd zijn, 2009 is nog net om de hoek. Ik ben begonnen met deel 2 en die combat is echt een verademing vergeleken met Origins. Qua verhaal zal het me waarschijnlijk ook niet veel boeien, maar ik denk dat ik het langer volhoud met deel twee.

Maar toch zegt iets me dat Dragon Age III: Inquisition heel misschien wel een leuke game kan worden. Enige voorwaarde lijkt me dan wel een sfeervolle open wereld, ervan uitgaande dat ze het (vergeleken met Origins) heerlijke combat systeem van deel twee verder uitbreiden.

avatar van Eliandjiee
5,0
Hier dan een recensie van mijn favoriete game allertijden.

Dit was mijn eerste echte RPG. Ik was altijd al geïnteresseerd in het medieval-fantasy genre en werd het dus nodig tijd voor een game met deze setting. En wat een episch avontuur was dit!

Het verhaal, de lore, de diepgang en de achtergrond van de wereld zijn van fantasy literatuur niveau. Alles en iedereen heeft een verhaal en overal zit wat achter. De lore en diepgang van de game geven alles zo'n extra dimensie en voegen echt enorm veel toe aan de beleving die deze game biedt. Het verhaal is groots, meeslepends en episch. Er zijn onwijs veel boeiende sidequests en minder belangrijke personages, en de mainquest zelf is perfect geregisseerd en enorm episch en meeslepend!

De graphics zijn misschien niet top notch, maar ondanks dat zag alles er destijds gewoon heel goed en mooi uit. De wereld oogde realistisch en stijlvol.

Er zaten een aantal briljante personages in de game, waarvan de introductie van het personage Morrigan legendarisch en perfect geregisseerd was. Alle personages hadden een boeiende achtergrond. Alle personages waren uniek, hadden een boeiende persoonlijkheid en waren interessant genoeg om keer op keer gesprekken met ze aan te gaan en quests voor/met ze te doen.

De combat in deze game is perfect. Nog nooit heb ik zulke verslavende, diepgaande, gebalanceerde, real-time en tactische combat ervaren. Het speelt ongelofelijk lekker. Het pauzeren op elk moment werkt subliem, de combat is uitdagend en vereist echt tactiek. Een heerlijke mix tussen real-time actie en strategie. Het bied een enorme uitdaging voor de hardcore RPG'er met veel statistieken en diepgaande combat, maar kan op de laagste moeilijkheidsgraad ook goed als meer een actie en hack 'n slash georiënteerde game gespeeld worden.

Voor mij is dit nou dé perfecte RPG. Een episch, groots meeslepend verhaal met boeiende sidequests, een sublieme mainquest. En dit alles binnen een enorm diepgaande, boeiende wereld met enorm veel lore en in combinatie met ongelofelijk verslavende en diepgaande combat!

Deze staat al tijden op de troon als nummer 1 in mijn top 10!

Ik twijfel of ik de game nog eens zal halen voor xbox 360. Ik heb de game destijds op de PC gespeeld toen hij uitkwam. Ik wil de game eigenlijk wel herbeleven maar vraag mij af of de combat op de console niet een stuk minder uitdagend en tactisch is. Misschien heeft iemand hier nog een reactie op.

avatar van Sinner
5,0
Eliandjiee schreef:
Ik wil de game eigenlijk wel herbeleven maar vraag mij af of de combat op de console niet een stuk minder uitdagend en tactisch is. Misschien heeft iemand hier nog een reactie op.


Grotendeels ja dus. Op de consoles speelt het meer richting een action RPG. Je kan niet uitzoomen en je team selecteren maar werkt meer met instellingen en orders geven. Ben je gewend aan hoe het op PC speelt is de omschakeling best een hele kluif en is de combat inferieur. Het blijft bijwijlen wel redelijk uitdagend, maar is gewoon veel minder tactisch.

avatar van Grovonion
3,5
Dat was op pc toch ook al het geval toen de overstap van baldur's gate op neverwinternights werd gemaakt, die laatste wel uitgespeeld maar nooit ook maar half zo goed gevonden als BG. Dragon Age op de PS3 leek me weer meer richting BG te gaan wat betreft sfeer. Met de gevechten niet zo veel problemen gehad, al waren ze idd niet heel gemakkelijk. Trouwens, de reden waarom ik het nooit heb uitgespeeld vind ik direct een sterk minpunt van dit spel: na de eerste paar hoofdstukken besloot ik eerst richting noorden te trekken,ipv het volgende gebied te bezoeken volgens de logica van het verhaal. Dat was direct een verkeerde beslissing want de tegenstanders waren in verhouding veel te sterk voor mij en terug gaan lukte niet. Ik had ook geen save-game van net te voren en dus zat ik eigenlijk vast, iets wat in een rpg niet mag gebeuren volgens mij.

avatar van Eliandjiee
5,0
Sinner schreef:
(quote)


Grotendeels ja dus. Op de consoles speelt het meer richting een action RPG. Je kan niet uitzoomen en je team selecteren maar werkt meer met instellingen en orders geven. Ben je gewend aan hoe het op PC speelt is de omschakeling best een hele kluif en is de combat inferieur. Het blijft bijwijlen wel redelijk uitdagend, maar is gewoon veel minder tactisch.


Maar je kunt dus wel gewoon pauzeren en wisselen tussen je geselecteerde personage? Of kun je ook niet wisselen van geselecteerd personage? Als dat beide wel kan blijft de game dus in wezen wel tactisch uitdagende combat alleen mis je dan dus het overzicht.

avatar van Sinner
5,0
Eliandjiee schreef:
Maar je kunt dus wel gewoon pauzeren en wisselen tussen je geselecteerde personage? Of kun je ook niet wisselen van geselecteerd personage? Als dat beide wel kan blijft de game dus in wezen wel tactisch uitdagende combat alleen mis je dan dus het overzicht.


Dat kan inderdaad gewoon. Je kan pauzeren en spreuken en skills selecteren en ook wisselen tussen de verschillende personages. Dus enigszins blijf het wel tactisch uitdagend bijwijlen - al verschilt het dus van de PC versie.

avatar van Eliandjiee
5,0
Sinner schreef:
(quote)


Dat kan inderdaad gewoon. Je kan pauzeren en spreuken en skills selecteren en ook wisselen tussen de verschillende personages. Dus enigszins blijf het wel tactisch uitdagend bijwijlen - al verschilt het dus van de PC versie.


Dus op een minder overzicht na blijft de combat grotendeels hetzelfde. Duidelijk! Bedankt voor je snelle reactie. Ik ben momenteel nog wel even zoet met de Mass Effect trilogie, maar deze game ga ik dan zeker nog eens herbeleven op de console.

avatar van Spirit_Catcher
4,5
ik speel graag van die middeleeuwse fantasy games en deze zal toch wel 1 van m'n favoriete in dat genre zijn. verslavende gameplay, nadenken, inventory, looting, grappig met momenten (conversaties tussen sommige karakters)... hier wil ik meer van. alleen jammer dat DO2 zo faalde :/
ow, en Morrigan!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:07 uur

geplaatst: vandaag om 16:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.