menu

Dragon Age: Origins (2009)

mijn stem
4,17 (137)
137 stemmen

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Macintosh
RPG
single player

Ontwikkeld door BioWare
Uitgegeven door Electronic Arts

Dragon Age: Origins speelt zich af in Ferelden, een duistere en gevaarlijke plaats waar dood en verderf in elke schaduw aanwezig is. In deze wereld kan zelfs het felste licht gedoofd worden door de steeds maar groeiende duisternis. Voor vele eeuwen vechten de steden tegen legers van de duisternis, maar ze beginnen de strijd te verliezen met de komst van een duistere macht uit de oudheid. In Origins bepaald de manier waarop je speelt en welk karakter je kiest hoe de wereld tegen jou aankijkt en hoe je benaderd wordt in het spel.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=JNy4C7FQR-w

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
AvMerode
k w schreef:
Oke, mag ik vragen wat een D&D systeem is?
Ik ben nu al weer iets verder en ik begin het steeds leuker te vinden


Dungeons & Dragons, vijand aanklikken en je mannetje doet al het werk, uiteraard moet je wel magie, skills en items tussen gevecht door gebruiken.
Het is vooral een combinatie van meerdere dingen, character creation en weapon customization, een magische wereld met veel verschillende en aparte monsters, sfeer en veel tactiek en strategie die je moet toepassen.
Je hebt Turn Based (dat is grotendeels met Jrpg's op de consoles), hybrid rpg's (kruising/combo tussen strategie en rpg of actie en rpg). D&D zit ook strategie in maar op een andere manier.

Weet niet of je een pc gamer bent maar als je van D&D rpg's houd, zit je als pc gamer wel goed met games als Planescape Torment, Icewind dale, the witcher en Baldur's Gate etc. ook hebben de meeste Massive Multi-player (MMO) RPG's een D&D systeem.

NU maar 1200 punten op xboxlive en wat ik hier zo heb gelezen kan ik deze zeker voor die prijs niet laten schieten, ben RPG fan heb al meerdere malen over deze game gehoord van vrienden, maar tijdje te druk geweest voor veel RPG`s(die vreten mijn niet eens altijd-vrije tijd op), nu er weer rustige maanden aan komen moet dit er toch een keer van komen. Kan hij nog wel grafisch enzo omdat dit natuurlijk geen nieuwste game meer is.

avatar van Brains
4,0
Alles kan grafisch nog, als je er open voor staat en 2009 is toch nog vrij nieuw . Die aanbieding van 1200 punten op XBL is trouwens een uitbreiding (Awakening) op deze, dus niet de hele game.

Ja toch echt wel, anders snap ik het niet heb het al drie keer gechecked, afgeprijsd van 2400 naar 1200 punten, alle uitbreidingen zijn ook afgeprijsd. Het is EA specials week op xboxlive, daar staat ie in een actievenstertje.
Als ik het gewoon als arcadegame zie (het is immers eenn download) dan word ik grafisch nog verrast dat weet ik zeker, dus zal dat wel diggen dan.

avatar van boertje22
4,5
Nikos85 schreef:
Ja toch echt wel, anders snap ik het niet heb het al drie keer gechecked, afgeprijsd van 2400 naar 1200 punten, alle uitbreidingen zijn ook afgeprijsd. Het is EA specials week op xboxlive, daar staat ie in een actievenstertje.


Nee, klik hier. Je kan lezen dat het om de uitbreiding gaat.

avatar van Rujar
4,0
boertje22 schreef:

Tja is er dan niks verkeerd aan DA? Jawel, dit is de gameplay je merkt gewoon aan bepaalde dingen dat dit geen console game is ( Xbox 360). Ik heb het dan over de gevechten dit is niet goed uitgewerkt op de console. Voorbeelden zijn de strategieën die je kan kiezen werken niet want je teamgenoten luisteren er niet naar (zet je de strategie van een mage op ranged dan stormt ze als een malloot naar een ogre toe)en kies je een ander karakter tijdens een gevecht loopt die opeens weg van het gevecht. Hier heb ik me paar keer aan geërgerd..


Werken die strategieen op de pc dan beter? Ik heb er ook last van. Ik steek er ook bijna geen tijd meer in het maken van strategieen.

Zitten absoluut hele toffe momenten in. Verhaal erg boeiend. Zeker in het maken van de keuzes en de gevolgen daarvan zijn goed uitgewerkt. Ik heb alleen per ongeluk dat kind vermoord die een demon in zag had. Nou ja laten vermoorden door zijn moeder haha. . Per ongeluk bedoel ik dat ik die kamer in liep waar die demon zat ipv een mage te zoeken, die eventueel zou kunnen helpen.

Maar het grote nadeel is dat er veel te veel mensen zeurderig gaan worden. Hou het lekker kort en bondig en niet dat eeuwig gezever, af en toe lijkt het net of ik naar mijn moeder luister. Hierdoor kan ik het spel niet al te lang door spelen omdat ik er serieus te moe van word.

Battles voelen ook niet echt solide aan en zijn vaak ook een beetej droog, maar ja dat is een kwaal van een WRPG. Het is voor mij niet echt goed zichtbaar of je nou goed bezig bent. Dus je ramt maar wat en je drukt af en toe zo een special abilitiet in.

AvMerode
Rujar schreef:
(quote)


Werken die strategieen op de pc dan beter? Ik heb er ook last van. Ik steek er ook bijna geen tijd meer in het maken van strategieen.


Toen ik de consoles nog had met dragon age op ps3, werkte het minder strategisch allemaal, nu met dragon age op mijn pc is het duidelijk te zien dat dragon age op pc meer strategie en tactiek inzit.
Dit soort rpg's horen gewoon bij de pc, daar zijn ze officieel voor gemaakt, met dragon age 2 hoop ik dan ook niet dat ze het te veel actie gericht hebben gemaakt.
PC versie van dragon age 2 heb je trouwens een rete sterke pc voor nodig, ik kan hem net aan.

avatar van boertje22
4,5
Rujar schreef:
(quote)


Werken die strategieen op de pc dan beter? Ik heb er ook last van. Ik steek er ook bijna geen tijd meer in het maken van strategieen.


Ja, klik maar. Ik heb het gespeeld bij een maat van mij op de PC. Je merkt aan de combat dat Dragon Age niet geschikt is om op een console te spelen. Hoop dat dit bij DA 2 verandert.

avatar van Brains
4,0
Niet geschikt voor een console vind ik wel erg ver gaan. Ja, de game heeft op de PC een extra dimensie, maar ik vond het op de 360 ook gewoon een hele leuke game. Wellicht wat dumbed down, maar in essentie nog steeds een erg goede game.

avatar van Rujar
4,0
Wow ja op PC werkt het inderdaad veel beter.Volgens mij zou het best op een console kunnen. FF 13 is daar echt meer dan behoorlijk in geslaagd en nog op een hoog tempo ook. .

avatar van Rujar
4,0
Ga toch 4* geven. Beetje met gemengde gevoelens, want ik heb mij er heel vaak doorheen moeten persen door de vaak langdradige dialogen. Gameplay ligt mij ook nog steeds niet zo, het is mij nog veel te stug. Desalniettemin heeft het epische verhaal en verloop mij toch tot een 4* doen besluiten. De game iets te hollywood zeker op het eind.

gamelord
Te gek dat ik Dragon Age nu op de pc heb...veel beter als op de 360 destijds. Zoals WRPG op de pc hoort te zijn is heerlijk. Op de 360 vond ik hem al helemaal geweldig, maar nu ik ook deel 2 al heb, is het weer te gek om deel 1 te doen en de game heeft nu bij mij meer gevoel als op de console. (naar mijn mening doen de games het goed op de console...hoewel Two World 2 een enorme domper was op de 360, tel daar het absurde tempo van Vanquish bij op, de druk van Darksiders en nog wat games, dan ben ik blij dat ik weer op mijn oude stekkie RPG's speel..zoals het hoort voor een RPG-freak als mij..op de pc. Dus de komende tijd zal mijn rotatielijst niet veranderen.

Dragon Age
Dragon Age - Awakening
Dragon Age II

Het wordt een geweldige tijd op de pc.

avatar van roman123
fucking hell, wat is die "Broodmother" toch een bitch om te verslaan zeg op de 360

5,0
Wacht maar tot je bij de Archdemon komt....

avatar van patenpac
4,0
Leuke game maar ik vind wel dat je niet een echte grote freeworld hebt.
Je kunt alleen maar fast travellen tussen verschillende steden.
In de wildernis kun je maar even rondlopen als inleiding.
Voor mij een vrij groot minpunt.

gamelord
Was nu Begonnen met de 3de run van DA..alleen jammer dat de hackers weer hebben toegeslagen nu bij Bioware. Hun servers worden gereset en iedereen krijgt een nieuw password toegestuurd..alleen heb ik mijne nog niet binnen. Wel jammer dat ik me bij de game nu niet kan inloggen.
(het word echt annoying nu met die gebrilde vervelende no life puistenkoppen )

avatar van toetje1977
5,0
Wat een verslavende game is dit weer... Bioware bedankt.
Na de proloog begint het pas echt en ik had echt serieus na een uurtje of 8 door wat de mogelijkheden waren, en ik ontdek nog steeds nieuwe dingen, geweldig!

avatar van toetje1977
5,0
Uitgespeeld in 72 uur!

avatar van PsxPs2Ps3
3,5
Ben er nu aan bezig en kruipt veel tijd in en dat heb ik niet altijd met een broertje die ook vaak op de ps3 gamed Vind hem niet slecht op de Ps3 maar er zit weinig actie in. Veel geklets en sommige quest's zijn best wel saai. Zit net in Orzammar met die kleine kereltjes Daar is het wel best groot Dus ik denk dat ik zeker nog niet halfwegzit ha ha

gamelord
Ga weer met Dragon Age beginnen, maar nu met Awakening en alle DLC die voor de game beschikbaar is. Als fan moet je de game voor de volle 100% uitgepluisd hebben, ben benieuwd op wat voor speelduur ik uit kom met deze run. Leliana's song en Witchhunt lijken me de vetste uitbreidingen te zijn. Ook nog nooit aan Awakening toe gekomen, dus ik heb voor de derde run veel, maar dan ook weer veel te ontdekken in de Dragon Age wereld.
Ik heb er zin in en kan niet wachten om erin te springen en Origins voor 100% door te lopen.

Dit keer speel ik de game weer op de pc, voor de xbox 360 kan ik awakening nergens vinden in de winkels hier...maarja op de pc is het ook goed te doen. Dus laat straks de rit beginnen.

gamelord
Deze game begint toch bij iedere stap die je zet in de game en nu de 4e run, dezelfde (geweldige) symptomen te bezorgen als Neverwinter nights destijds. De eerste 3 runs alles serieus aangepakt en dat ik DA kon dromen:
Items van buiten leren, zoals de tier eigenschappen van armor en wapens, krachten van spells & skills en noem maar op. Dus nu is het gewoon in de game dingen doen die je leuk vind. Op normal (hard was net niet haalbaar met wat ik tot mijn beschikking had )Flemmeth verslagen met alleen pijl en boog (de hele party ), heeft wel even geduurd om de juiste statistieken van equipment, wapens, armor en items op orde te krijgen ervoor.

Mijn character Had bij Flemmeth bijvoorbeeld, Grey Warden Commander armor (tier3), Antique Warden Crossbow (tier 3-7), Amulet of the Warmage (+5% fire damage,+5% cold damage,+5%, electricity damage,+5% nature damage,+5% spirit damage), Band of Fire ring ( +3 constitution
+25% fire resistance,+10% spirit resistance ).

Blijft leuk om dat allemaal uit te zoeken voor iedere partymember en dan de hele map uitkammen voor de battle met flemmth om genoeg arrows, health potions en lesser en greater warm balm's te verkrijgen.
Maar op deze manier krijgt de game extra veel dimensie en haal je alles uit de game wat die te bieden heeft. Na flemmeth de game weer op hard gezet en verder gaan met waar je mee bezig was.
Maar gelijk weer zo gedreven als met NWN destijds, dus heb net 2 treaties gehaald, met wat sidequests en heb nu al 34 uur op de teller staan ..een plaats in mijn top 10 heeft die zeker verdiend.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Ik ben er nu pas aan begonnen en ik vind het tot nu toe leuk. Ik raak alleen wel snel het overzicht kwijt in de menu's, maar hier moet ik denk ik even aan wennen.

gamelord
Hopenlijk gaat de game je goed bevallen Kevin.
Geniet ervan.

Met de menu's zal wel loslopen denk ik, dat is gewoon even wennen.

avatar van JustMike
Mijn zus zit deze weer non-stop te spelen

avatar van Confusie
2,5
Grafisch is dit beneden alle peil.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
gamelord schreef:
Hopenlijk gaat de game je goed bevallen Kevin.
Geniet ervan.

Met de menu's zal wel loslopen denk ik, dat is gewoon even wennen.

Thanks . Dat komt wel goed met die menu's.

avatar van Confusie
2,5
Dit zou op de ps2 nog onacceptabel zijn.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Ik weet niet wat ik erover moet denken. Ik heb een beetje last van de overkill aan spells en special attacks. Niet dat het erg is dat er veel inzit, maar voor mijn gevoel klopt er iets niet mee.

Ik vind de party members niet echt boeiend de enige die me nu echt boeit is Alistair. Morrigan vind ik maar een zeik wijf, die vrouwelijke priester (ben even de naam kwijt) vind ik een beetje een watje en de andere zijn een verzameling van krijgers die een beetje doods aanvoelen. Nu heb ik ook pas een nieuwe party member die me denk ik wel meer gaat boeien.

avatar van Confusie
2,5
Dit zou denk ik op de n64 nog net door de beugel kunnen.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Overdrijven is ook een vak.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:43 uur

geplaatst: vandaag om 05:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.