Deze via Switch Online net als de eerste game ook maar eens gespeeld en waar ik de vorige game vroeger heb gespeeld als kind daar stond me hier weinig tot niks bij, dus ik denk dat ik dit nu voor het eerst heb gespeeld. De game is op alle fronten een verbetering van de eerste game, vooral visueel, qua afwisseling en nieuwe mogelijkheden aan gameplay. Bijzonder knap hoe ze dit zo hebben weten te verbeteren want zoveel tijd zat er niet tussen beide games. Even wennen dat je hier niet met Donkey Kong speelt, maar met Diddy en Dixie. Zeker die laatste heb je hard nodig want ze kan verder komen door te zweven.
Maar ik geef deze game toch lager dan de eerste game die ik vier sterren gaf en dat heeft gewoon met het spelplezier te maken dat ik uit deze game haalde. DKC 2 is echt heel moeilijk en schijnbaar ben ik niet meer zo goed in platformgames want ik ging echt constant dood. Het is dat je op Switch terug kan spoelen, anders had ik het na een paar levels al opgegeven

Je moet echt zo nauwkeurig steeds springen en mikken, ik kan me nauwelijks voorstellen dat mensen dit in de 90's uit konden spelen. Maar wie weet wel, ik heb er ieder geval niet het geduld voor en ergerde me dus vaak enorm. Maar ondanks dat is dit wel een goede game dat kwalitatief gewoon hoger zou moeten scoren dan dat ik nu geef. Plus, bij mij speelt hier de nostalgiefactor niet mee omdat ik dit niet eerder speelde. Mijn hart ligt veel meer bij de Super Mario platformers en niet bij Donkey Kong. Over een tijdje ook nog maar eens mezelf aan DKC 3 wagen en dan eindelijk eens aan de Returns HD remake en Tropical Freeze. Titels die ik graag eens wil spelen.