menu

The King of Dragons (1991)

mijn stem
3,50 (4)
4 stemmen

Arcade / PlayStation 2 / PlayStation Portable / Super NES / Xbox / Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / Xbox One
Fighting / Action
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Capcom
Uitgegeven door Capcom

Kies uit vijf verschillende helden, een Elf, Wizard, Fighter, Cleric of Dwarf, ieder met zijn eigen specialiteiten en betreed de wereld van Malus. Ga het gevecht aan met de duizenden monsters die het land hebben overgenomen, om uiteindelijk Gildiss, de Koning der draken, te verslaan.

zoeken in:
avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Verschijnt op 18 september als onderdeel van de Capcom Beat 'Em Up Bundle voor PS4, XB1, PC & Switch..

avatar van Grovonion
3,5
Jup, met deze begonnen. Dankzij save-feature en (hopelijk genoeg) continues zal ik deze hopelijk aankunnen. 6 chapters ver in de eerste 20 minuten.

avatar van Grovonion
3,5
Na een uur is deze gehaald, mits gebruik maken van een continue of 30. Dat had me een aardige cent gekost in de arcades.

The King of Dragons is alvast een verfrissende beat'm'up. Niet alleen kun je kiezen uit verschillende karakter-klassen, maar je kunt ze ook allemaal levelen en in elke stage een ander karakter kiezen.
De gevechten lijken me ook fair, ik denk dat je dit spel, mits heel veel oefening ook wel zonder continues kunt verslaan, en dat is een enorm pluspunt in mijn ogen.

Nu verder met Captain Commando, heb de beat'm'up smaak even te pakken.

avatar van Sinner
Grovonion schreef:
Nu verder met Captain Commando, heb de beat'm'up smaak even te pakken.


...ze blijven wel het leukste met twee though. Hoewel ik deze ongetwijfeld ook in huis zou halen. Ik weet niet hoeveel keer ik Final Fight al niet heb uitgespeeld op hoeveel verschillende consoles. Al bijna 30 jaar een van mijn favoriete timesinks. Ik hoop stiekem dat Capcom nog een vervolg op hun eerste bundel uitbrengt, er ontbreken namelijk nog enkele absolute knallers - maar ik vermoed dat we die niet gaan zien vanwege de rechten en licenties van die games (ik het o.a over Aliens vs Predators, The Punisher, Avengers en Cadillacs en Dinosaurs).

Ik ben persoonlijk best blij dat het genre momenteel een kleine opleving ondergaat met oa. Raging Justice, Mother Russia Bleeds, Double Dragon IV (beter dan veel recencies doen vermoeden, zeker voor die 5 euro) en bvb de aankondiging van Streets of Rage. Het hoeven geen full-price games te zijn, en ze hoeven geen speciale dingen te doen. Maar net zoals zoveel Graphic Adventures is er wel degelijk een markt voor, al is het mss eerder als Indie / Budget titel dan als full-price release. Ideaal voor een uurtje met een vriend op een regenachtige zondagmiddag wat mij betreft.

avatar van Banjo
3,5
Na een dik uur is het feest al weer voorbij inderdaad..
Maar bijna al die beat em up's van Capcom (op een aantal na) zijn binnen een kleine 2 uur te verslaan
door dat oneindige continu systeem. Maar het was een leuk avontuurtje met een heel aardig level up systeem wat er toen al was. Erg kort maar krachtig laten we maar zeggen..

Gast
geplaatst: vandaag om 10:02 uur

geplaatst: vandaag om 10:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.