menu

Gex (1995)

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

3DO / PlayStation / Sega Saturn / PC / PlayStation 3 / PlayStation Portable / PlayStation Vita
Platform
single player

Ontwikkeld door Crystal Dynamics
Uitgegeven door Microsoft, BMG, Crystal Dynamics, Sony en Square Enix

Betreedt je televisie om de kwaadaardige Rez te verslaan door het verzamelen van afstandsbedieningen om werelden te openen binnen jouw tv. Jij bent een gekko met de gewone vaardigheden van een held zoals een sprong, vuur en een aanval van dichtbij. Maar je hebt ook zuignappen om muren te beklimmen, een tong om power-ups te krijgen en vele grapjes die bedoelt zijn om je te amuseren.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=yrlcMofAIgA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van PC.ENGINE.FAN
4,5
3DO beklom ooit de hoogste boom, wandelde over een van de takken, die tak brak af en kwam keihard neer op de grond. DOOD! In zijn tijd had dat systeem desondanks enkele topgames. Return Fire, Road Rash en deze Gex. Dit was hun tijdelijke mascotte, maar waarom ze die zo snel lieten doorverkopen naar andere systemen vond ik vreemd. Dat was voor mij wel welkom, want dan kon ik GEX op de Saturn spelen. Altijd al leuk gevonden, misschien als ik eerlijk ben speel ik dit eerder voor zijn opvallende levels (cartoon world, begraafplaats) dan dat ik het prettig vind spelen. Ik vind de hele opzet heel creatief en het gebruik van de tong en het beklimmen van muren vond ik hem unieker dan andere 2D platformers van dat moment. Zonde eigenlijk wat ze met die sequels hebben gedaan en dat dat zo nodig 3D moest. Ach, dan hebben we altijd deze nog. Gelukkig is-ie leuk genoeg zodat ik die andere kan vergeten.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:52 uur

geplaatst: vandaag om 20:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.