Uncharted 2: Among Thieves (2009)
PlayStation 3 / PlayStation 4
single player / online (verschilt per platform)
Ontwikkeld door Naughty Dog
Uitgegeven door Sony
Nathan Drake is terug. Dit keer volgt hij de sporen van de 13e eeuwse ontdekkingsreiziger Marco Polo, en de schepen die hij verloor op de terugreis naar Italië. Hij wordt hier in bijgestaan door Chloe Frazer. Nathan is uitgerust met een ruim arsenaal aan wapens en vechttechnieken om de vele vijanden die op zijn pad wachten, te verslaan. Naast de uitgebreide singleplayer-modus is het verhaal van Uncharted 2: Among Thieves ook met zijn tweeën door te spelen, terwijl spelers het in de verschillende multiplayermodi met zijn tienen tegen elkaar op kunnen nemen.
- nummer 5 in de top 250

De stealth sectie in het begin van het spel doet mij niet echt veel maar de rest is subliem en uiteraard de online mp is echt verslavend.
Een dikke verbetering ten opzichte van het eerste deel en samen met demon's souls de beste game van 2009.
Ik heb em voor 43 euro en valt morgen door de brievenbus

Me 2. Blahdvd?

Nu maar weer verder met de online mp en dan later nog wel eens alle schatten zoeken.

Heb de single-player van de game 2 uur geleden in hard mode uitgespeeld en ik moet zeggen hij duurt langer dan het eerste deel en er is meer variatie in locaties.
Dus je hebt hem 2 keer uitgespeeld in ongeveer 36uur!

De cutscenes zijn echt geweldig. Spannend, grappig, goed ingesproken (jaja weer de nederlandse stemmen), en in overall is er een sterke sfeer.
Ik merkte wel iets raars op. De taal was ingesteld op nederlands maar er was een cutscene, die scene dat ze op de boot naar het museum gingen, waar ze inneens engels gingen praten. Een glitch ofzo.
De graphic van deel 1 waren al goed maar deze zijn zelfs beter! Één van de beste graphics die ik voor ps3 heb gezien. Dan na te gaan dat het een non-HD tv was.
Ik kan lang erover doorgaan. In elk geval is de online mode een erg goeie add en het schietsysteem nog steeds hardstikke leuk.
Verdiend gewoon de volle 5* en een plek in mijn top 5. Echt een keigoed spel.

Dus je hebt hem 2 keer uitgespeeld in ongeveer 36uur!
Niet persé. Je kunt ook meteen op hard beginnen. Als je hard hebt uitgespeeld komt er een crushing (verpletterend) mode vrij. Die echt super moeilijk is.
Nederlandse stemmen,kun je dat veranderen hoop ik ?
Dan moet je je systeem gewoon op Engelstalig zetten. En trouwens, volgens mij kon je het in de game zelf ook nog veranderen. Dus geen probleem.

Ik snap ook niet waarom EA de moeite neemt om nederlandse stemmen erin te gooien. De game is 16+ dus voor de kinderen hoef je het niet te doen. Niet dat de nederlandse stemmen zo slecht zijn maar engelstalig voelt gewoon zoveel beter en natuurlijker.
Alsof 16+ in Nederland uitmaakt! Als 11-jarige speeld ik al GTA!
Alsof 16+ in Nederland uitmaakt! Als 11-jarige speeld ik al GTA!
Dat zegt meer over jouw ouders dan over Nederland vs. de 16+ rating.

Hij zit nu dan ook al een jaar vast, en hij is pas 9! Grapje

Het verhaal wordt goed verteld (heb hem in Nederlands staan, klinkt een beetje triest maar kan het verhaal wel beter volgen) en het is leuk en gevarieerd om te spelen.
Helaas is de gameplay niet goed, teveel gestoei met de camera en dat dekken werkt voor geen meter. Ook de cutscenes sluiten slecht aan op de ingame sequences. Voorbeeld: je loopt heel rustig naar een hek/deur toe en in de cutscene kom je er hijgend en puffend aan. Nog meer voobeelden, daarom viel het mij op.
Verder vind ik het 2e en 3e level te donker en is bijna niet te zien waar je heen moet.
Variatie is goed, actie is goed in beeld gebracht en het heeft een hoge fun-factor. Maar het beste spel ooit, zeker niet.
Voor nu zou ik hem 3* geven, maar ik ben pas bij hoofdstuk 5 dus ik wacht nog even.

@Awake 78 : Als het level te donker is of de kleuren zijn te fel pas je dat toch gewoon even aan door het contrast en de helderheid aan te passen?
Met dat dekking zoeken heb ik eigenlijk vrijwel geen problemen gehad.
Inderdaad! Daar ben ik het volledig mee eens. Altijd word er, als er iets ernstigs gebeurd en het is een gevolg van de game, de game-wereld aangepakt, maar ik denk dat het grootste probleem hierbij de ouders of verzorgers van de kinderen zijn. Ik geef af en toe les op school en heb hier soms verhitte discussie's over met ouders. Ik opper dan altijd: "Je laat je kind van 11 toch ook geen porno zien?" en meestal zijn de ouders dan verontwaardigd. "Dat is toch heel iets anders?" Nee, 18 + is 18 +, daarvoor is de kijkwijzer in het leven geroepen. Ouders denken nog vaak dat computergames er nog steeds uitzien als Donkey Kong, maar dan laat ik ze GTAIV zien en dan zijn ze toch wel onder de indruk. Dus ouders van minderjarige kinderen: hou je aan de kijkwijzer!