Diablo III (2012)
3,67
(68)
PC / Macintosh / PlayStation 3 / Xbox 360 / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch
Action / RPG
Ontwikkeld door Blizzard
Uitgegeven door Blizzard
Het verhaal speelt zich twintig jaar na de gebeurtenissen van Diablo II af. De Speler krijgt de keuze uit vijf karakterklassen, waaronder de Barbarian, Witch Doctor en Wizard. Nieuw daarbij is de keuze tussen het mannelijke of vrouwelijke geslacht.
geplaatst: 23 december 2008, 22:08 uur
Dacht dat zoveel mensen zich hierop verheugden?
Ik niet, hou niet echt van dit soort spellen.
Ik niet, hou niet echt van dit soort spellen.
geplaatst: 24 december 2008, 17:11 uur
Ja, ik had hier een hoop reacties verwacht.
Verwacht hier erg veel van, ben ook zeker van plan hem aan te gaan schaffen als ie uitkomt, ook al speel ik verder niet veel pc games meer.
geplaatst: 26 december 2008, 12:47 uur
Jullie zullen nog een hele tijd moeten wachten, ben ik bang voor.

gamelord
geplaatst: 24 januari 2009, 19:24 uur
Als Diablo III uitkomt, hoop ongeveer voor het vakantiegeld, dan ga ik hem zeker halen, heb altijd RPG-honger.
Ik verwacht hier veel van, omdat deel 1 & 2 flink insloegen destijds.
hoop dat het ladder effect bij deze game wordt doorgetrokken.
ik ben benieuwd!!
Ik verwacht hier veel van, omdat deel 1 & 2 flink insloegen destijds.
hoop dat het ladder effect bij deze game wordt doorgetrokken.
ik ben benieuwd!!
geplaatst: 24 januari 2009, 19:53 uur
Met blizzard's release schedule en de tijd die ze nodig hebben om een spel te perfectioneren kan ik me haast niet voorstellen dat we Diablo III in 2009 te zien gaan krijgen. Zeker niet omdat Starcraft 2 al geruime tijd gepland staat en het me sterk lijkt dat ze twee toppers in zo een relatief korte periode gaan releasen.
En RPG? Toch wel heel erg RPG Light dan. Eerder een Hack & Slash met wat lichte RPG invloeden. Wel kijk ik ook hier heel erg naar uit.
geplaatst: 24 januari 2009, 22:35 uur
Sinner schreef:
Yep al waren deel 1 en 2 dat natuurlijk ook al, de moeder van alle hack & slash, dat wel..
geplaatst: 6 april 2009, 16:19 uur
Diablo 1 was goed, Diablo 2 is nog steeds een van de beste games die ik ken, dus als ze bij blizzard zo doorgaan word dit de meest epische hack en slash rpg ooit!
geplaatst: 18 mei 2009, 21:20 uur
Relatief weinig reacties hier nog, voor zo'n grote titel nog. Ik had zelf ook nog niet gereageerd hierover, alleen in de Diablo II-topic toen Diablo III nog geen eigen topic had.
Maar ik kijk toch wel erg uit naar dit spel Of ik het gelijk bij de release ga kopen, waarschijnlijk niet, maar deel 2 is fantastisch en staat ook in mijn top-10. Een van de spellen waar ik het meest plezier aan heb beleefd. Dit nieuwe deel wordt een spel weer helemaal in de lijn van de Diablo's en een zeer waardige opvolger als je van de screenshots en filmpjes etc. uit kan gaan. Dat ziet er gewoon zeer indrukwekkend uit en maakt me enorm enthousiast.
geplaatst: 5 juli 2009, 20:44 uur
Ga hem ook zeker aanschaffen, denk zelfs dat dit op mafia2 beste spel van 2010 gaat worden

Imperial Figure
geplaatst: 6 november 2009, 03:54 uur
Ja dat duurt veel te lang maar ja blizzard is natuurlijk met 2 projecten tegelijk bezig, starcraft 2 (die ik ook ga kopen trouwens) en diablo 3 die echt helemaal de shit word.

MikeMannuh
geplaatst: 6 november 2009, 08:07 uur
Denk dat het gebrek aan reacties hier komt door het feit dat veel mensen zoiets hebben van 'eerst zien dan geloven'. Ze hebben dan weliswaar beelden en classes vrijgegeven maar de game is in al in ontwikkeling sinds de release van Lord of Destruction als ik me niet vergis. Ze hebben al 2 of 3 keer een volledig afgemaakte Diablo III game in de prullenbak gegooid.
geplaatst: 13 mei 2010, 14:42 uur
MikeMannuh schreef:
Laat ze lekker hun tijd nemen ik heb geen haast om dit te spelen en dat is niet omdat ik verwacht dat dit een slecht spel word integendeel maar omdat ik wil dat het zo goed mogelijk word en als ze er zoveel tijd voor nemen zou het zonde zijn als ze het op het laatst gingen afraffelen en het zouden verpesten. Hoe kom je trouwens aan die info over die compleet afgemaakte spellen die ze gedumpt hebben want daar heb ik nog nooit van gehoord en als er nog iets van over is (zal wel niet) hoe kan ik daar dan aan komen?
geplaatst: 13 mei 2010, 19:54 uur
Ik heb ook nog geen haast, ben nog zeker niet uitgekeken op Diablo 2. Soms heb ik al een beetje genoeg van altijd diezelfde soort sfeer, plaatsen en quests, maar elke keer als ik weer aan een nieuw character begin of zo krijg ik er weer helemaal zin in. Heb ze nog lang niet allemaal ontdekt.
Op de site van Diablo 3 staat nog geen release-datum aangegeven. Interessant is dat daar in de FAQ staat dat er waarschijnlijk naast de gewone quests ook klasse-specifieke quests bij komen.
Ben trouwens benieuwd naar de systeemeisen. Het is geen shooter of zo, dus misschien wordt het wat dat betreft een breed toegankelijk spel. Het belangrijkste wat ze moeten verbeteren is het hostility-systeem. Nu zie je regelmatig van die trolls en mensen die goedkoop punten of goud proberen te scoren door bijvoorbeeld chaos runs te verpesten door binnen te vallen in een druk gevecht en de spelers af te maken. Vreselijk sneu, je kunt er verder ook niks tegen doen dan.
geplaatst: 7 juni 2010, 23:34 uur
Ik heb deze al besteld, dus nu moet ie goed worden ook. Meestal zit dat wel snor bij Blizzard, dus ik heb er vertrouwen in.
geplaatst: 19 oktober 2010, 17:23 uur
Fijn dat Blizzard ook hun games op macintosh uitbrengen. Toch nog een beetje kwaliteit qua games op mac (naast Valve uiteraard)
geplaatst: 12 november 2010, 22:10 uur
Een spel dat ik ka-pot zal spelen. En dat net nu mijn vingers geen pijn meer doen van Diablo II en LoD.
geplaatst: 18 november 2010, 19:46 uur
YouTube - New Diablo 3 Artisan Crafting Feature [HD]
Hier een filmpje over het nieuwe craftsysteem met de Artisans. Samengevat zijn dat drie NPC, de Blacksmith, Jeweler en Mystic. Als je door sidequests voor ze te doen hun vertrouwen wint stellen ze je hun diensten beschikbaar, waarmee ze allerlei gear voor je craften. Je moet daar dan zelf wel de grondstoffen voor vinden door wapens etc. op te rapen en te breken. Ook kun je de Artisans door ze veel te laten craften laten levelen, zodat ze beter spul voor je maken. Naarmate ze beter worden zie je hun winkel in town ook groeien. Klinkt goed allemaal.
geplaatst: 13 mei 2011, 21:00 uur
Een interessant stukje plus filmpje over het nieuwe Follower System. Ziet er aardig uit:
Uh-oh | Rock, Paper, Shotgun: "Walker is an emotional and primitive man" | Nothing found for 2011 05 13 Dont-be-lonely-diablo-iiis-followers #more-59261 - rockpapershotgun.com
Moet trouwens wel zeggen dat ik vooral onder de indruk ben van de gameplay-toevoegingen. Mis af en toe een beetje de duistere look, vooral in de buitenlevels. Er is ook een beetje een gebrek aan detail in de textures.
geplaatst: 26 mei 2011, 20:46 uur
Een nieuwe toevoeging, Runestones. Daarmee kun je je characters nog meer naar eigen wens aanpassen. Voor mij had het niet per se gehoeven.Heb nog lang niet alle builds gespeeld en je kunt binnen Diablo 2 al zo veel kanten op, afhankelijk van hoe sterk en effectief je wilt zijn. Met Runestones stijgen je mogelijkheden echt explosief lijkt me. De echt fanatieke customizers zullen het misschien geweldig vinden. We merken wel wat het wordt.

gamelord
geplaatst: 10 juni 2011, 23:18 uur
Ik heb geen idee, zelfs op de site van Blizzard staat geen datum...alleen dat ze de game in veel landen willen uitbrengen op dezelfde Datum en dat ze de datum zouden vrijgeven vlak voor de werkelijke release...goede zet en prima tegen Illegale downloaders

rebeljel1984
geplaatst: 19 juni 2011, 17:05 uur
hopelijk , wordt het geen zwaar verouderde game , zoals bij Duke Nukem Forever het geval is (alhoewel het wel een meesterlijk spel is) , want deze game is nu toch ook wel minimaal 5 jaar uitgesteld? (correctie: 10jaar)
geplaatst: 19 juni 2011, 22:49 uur
De graphics zijn eigenlijk nu al verouderd. Je mist toch de nodige details. Waar ik in het begin nog erg enthousiast was is daar niet zoveel meer van over eerlijk gezegd. Het ziet er allemaal niet te mooi uit en voor een Diablo-game veel te kleurig. Je kan juist door het allemaal donker te houden aardig compenseren dat de graphics niet piekfijn gedetailleerd zijn.
geplaatst: 30 juni 2011, 16:02 uur
gamelord schreef:

Zie net dat 4 man hem al in hun Top 10 hebben staan.

jup, en inderdaad erg gek dat er al een paar in top 10 hebben staan (die ook nog gears of war 3 er al in hebben), maar ik wil het toch wel iets van te voren weten, dan kan ik beginnen met sparen anders hoor ik het en dan is mijn geld op

geplaatst: 30 juni 2011, 16:06 uur
fabblwaps schreef: