RollerCoaster Tycoon 3 (2004)
Alternatieve titel: RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition
PC / Macintosh / Apple iOS / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Simulation
Ontwikkeld door Frontier en Aspyr
Uitgegeven door Atari, Aspyr en Frontier
Het derde deel uit de RollerCoaster Tycoon reeks waarbij het opnieuw de bedoeling is om een goed draaiend en uitdagend pretpark te bouwen. Hierbij kun je verschillende attracties naar eigen ontwerp bouwen, of de standaardmodellen neerzetten. Natuurlijk moeten de gasten ook te eten krijgen en het landschap moet aantrekkelijk zijn. Deze versie is volledig 3D en je kunt door je zelfgemaakte park heenlopen, om je zelfontworpen attracties te bezoeken.
- vanaf donderdag 20 maart te koop voor de PlayStation 4
- vanaf donderdag 20 maart te koop voor de Xbox One
- vanaf donderdag 20 maart te koop voor de Xbox Series X/S

Weer wat ik gewend ben van RollerCoaster Tycoon want RollerCoaster Tycoon World was echt heel slecht na mijn mening maar gelukkig toen ik deze speelde werd ik weer helemaal vrolijk en kwam het oude plezierige gevoel wat ik had bij de spellen weer naar boven

* * * * *
Klopt, maar ja.. Hij draagt toch de naam : RollerCoaster Tycoon.

Lang niet zo verslavend als deel 1&2, wel erg leuk.

Eindbeoordeling:
Gameplay: Het blijft maanden leuk om een heel mooi park te bouwen en dan als je park af is er met je muis overheen te scrollen.
Graphics:Grafisch is het spel erg verbeterd en dat waardeer ik erg.
Overig: Ik vind het wel een mooi spel maar het echte RCT gevoel is in dit spel wel verdwenen.
Daarom vind ik RCT1 nog steeds de leukste van de serie

KIJK DEZE LINK hier zie je hoe goed rct3 is en wat voor moois je er bv mee kan maken:
Het enorme heeft ook wel wat, je kunt even vooruit met de grote hoeveelheid attracties en echt absurd grote parken bouwen. Maar de game loopt bij mij in ieder geval niet soepel genoeg om dat echt uit de verf te laten komen.

Koop een PC die games uit 2004 aan kan en stem opnieuw zou ik zeggen.
Ik heb geen superpc, maar ik kan er toch soepel games uit 2007 op draaien. Daar kan het dus niet aan liggen.
Ik vond het een leuk spel maar deel 1 en 2 waren wel leuker om te spelen. 3D was een beetje te veel.

RollerCoaster Tycoon 3 PC Game Index Page - gamershell.com
Ook vond ik het erg jammer dat je ook geen deuren kon plaatsen voor bijvoorbeeld op een achtbaan. Deze gaan dan open als de trein erdoor zou moeten. Als ik het over bouwen van gebouwen heb, vindt ik dat ze wel wat meer elementen uit De Sims mogen gebruiken, want bij de Sims was het bouwen goed uitgewerk, maar bij RCT3 niet

Ik weet natuurlijk wel dat ze niet zomaar iets van EA mogen stelen, maar dat zou wel véél leuker zijn geweest, en makkelijker.
Op internet heb ik gezien dat er mensen zijn die wel bijvoorbeeld een donkere achtbaan of spookrit kunnen maken (hier een voorbeeld), maar dan moet je het hele spel aanpassen met mods enzo, maar dat vindt ik totaal niks. Ik vindt dat al deze dingen bij het spel hadden moeten zitten.
Ik had véél, en véél meer van deze game verwacht. Van mij mag Atari wel een nieuwe RCT maken, maar dan met de elementen zoals ik hierboven heb gezegd.
Nee, dit kan je niet maken met RCT3. Hiervoor heb je heel veel mods nodig (zoals ik in mijn eerste bericht heb gezegd). ALS je zoiets kon maken, zou het spel geweldig leuk zijn geweest.

Nu ik rollercoaster 1 weer werkende heb (met de uitbreidingspakketten) weet ik weer wat RCT 3 mist. En dat is uitdaging. Bij RCT1 was het af en toe nagelbijten om op tijd een bepaalde hoeveelheid gasten je park in te hebben en ze tevreden houden. Ook speelde geld daar niet zo'n grote rol omdat je van de bank een bedrag kon lenen zonder dat dit gevolgen had voor je doel. Ook omgaan met ruimte in je park was een belangrijk aspect.
In RCT 3 is dit allemaal niet het geval. Naast het feit dat je erg weinig scenario's hebt om te spelen zijn de doelen hier in veel te makkelijk. Onder andere, een VIP-gast tevreden houden, een bepaald maandelijks bedrag aan een bepaald iets verdienen, je lening aflossen en een achtbaan van een bepaalde spanningswaarde in je park hebben (en dan kun je gewoon een kant en klare achtbaan voor plaatsen) Je hebt zo veel tijd als je wil en je bent snel door je geld heen en moet vaak je lening terug betalen. Hierdoor bestaat een groot deel van de tijd uit WACHTEN. Wachten tot je genoeg geld hebt om iets te bouwen. Als je maar genoeg dingen bouwt haal je de doelen vanzelf wel vroeg of laat. De spanning en uitdaging is hierdoor compleet verdwenen.

Ik hoop dat je Roller Coaster Tycoon niet op gelijke voet zet met dingen à la Euro Truck Simulator hé. Ik weet niet hoe het bij RCT3 maar RCT2 is net een classic geworden omdat het lichtvoetig is en uitbalancering boven realisme ging (Zo liepen bezoekers voor zogezegd 3 jaar in je park rondlopen, maar qua bezoekersaantal correspondeerde het wel goed met de acties die je al dan niet ondernam om je park te onderhouden of uit te breiden)
En als je werkelijk vroeger klaar bent dan de deadline, dan behoor je toch tevreden over te zijn? Het wil namelijk zeggen dat je goed bent

De nieuwe 3D versie van deze orginele gameserie is een aanwinst voor de game.
Met name de mogelijkheid van custom Scenery maakt dit spel uniek, natuurlijk had RCT2 het ook al, maar hier is het een stuk makkelijker en kan je veel gedetailleerdere CS mee maken.
Uren vermaak mee gehad en je kan het ook best wel proffesioneel maken, zoek maar eens op Youtube naar Silvaret bv.
Nou zal het me benieuwen. Als de besturing te doen is en het draait netjes (goed geport) dan is dit wel iets wat ik geheid in huis haal. Destijds tientallen (en veel meer) uren eringestopt dus altijd toch wel een favoriet geweest.