RollerCoaster Tycoon 3 (2004)

Alternatieve titel: RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition

PC / Macintosh / Apple iOS / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Simulation

Ontwikkeld door Frontier en Aspyr
Uitgegeven door Atari, Aspyr en Frontier

Het derde deel uit de RollerCoaster Tycoon reeks waarbij het opnieuw de bedoeling is om een goed draaiend en uitdagend pretpark te bouwen. Hierbij kun je verschillende attracties naar eigen ontwerp bouwen, of de standaardmodellen neerzetten. Natuurlijk moeten de gasten ook te eten krijgen en het landschap moet aantrekkelijk zijn. Deze versie is volledig 3D en je kunt door je zelfgemaakte park heenlopen, om je zelfontworpen attracties te bezoeken.

• vanaf donderdag 20 maart te koop voor de PlayStation 4
  • vanaf donderdag 20 maart te koop voor de Xbox One
  • vanaf donderdag 20 maart te koop voor de Xbox Series X/S
bro
echt wel goed spel maar het word me alemaal wat de druk, een beetje hetzelfde probleem vanbij sims 2. het is allemaal wel goed in elkaar gestoken enzo maar niets boven de vorige 2 delen. toch 4*

avatar van Ansem
Heel leuk spel.
Veel mooiere Graphics dan in 1, maar dan moet je wel van de 3D-sfeer houden. Het bouwen van achtbanen is ook veel makkelijker hier.
Ook de missies vind ik leuker.

ook deze laatste versie is geweldig gemaakt.
inderdaan af en toe word je een beetje kriegel door alle drukte.
maar bouwen is een stuk simpeler geworden. paden die sneller op elkaar aansluiten en het plat stampen of heuvelig maken van de grond is eens stuk beter nu. alleen dat de kraampjes nu ook onderhoud nodig hebben is erg raar. Die kunnen dus ook kapot gaan.

een beetje zat word ik van het gezeur van alle werknemers in dit spel.. dit is wel een minpuntje.

maar erg blij ben ik dat je je eigen muziek onder het spel kan afspelen. wel jammer dat ze daar een eigen map voor hebben gemaakt. voor op de mac kan je gewoon je itunes map selecteren.

1,0
Saai, saai, saai. Atari heeft de serie gekelderd.

avatar van Gaming 4 ever!
het is egt cool om mee the speelen ik geef er 4,5 op

avatar van Gaming 4 ever!
_O_
Gaming 4 ever! schreef:
het is egt cool om mee the speelen ik geef er 4,5 op

avatar van hitman
helemaal geweldig geen woorden voor.

en met waterpret erbij zit je uren op je stoel.

5 sterren

Dit is een game waar ik vele uren heb aan versleten, maar wat waren dat goeie oude tijden! Het spel voelt ditmaal stukken realistischer aan, want nu heeft de game een hele nieuwe engine meegekregen. Je hebt ditmaal ook meer keuze in attracties, kraampjes, struikjes... De opdrachten zijn ditmaal ook haalbaarder geworden tegenover het vorige deel uit de reeks. Kortom: als je fan was van de reeks, dan mag je deze niet missen! Cijfer: 5*****!!!!!

avatar van rpger
Echt een geweldige Sim, misschien wel de leukste die ik ooit heb gespeeld, zeker met soaked erbij maakt het erg dynamisch. Ik ben een regelmatige bezoeker van al die parken in Florida en installeer altijd weer deze game als ik terug ben!

avatar van rpger
Overgens in deluxe box verkrijgbaar met Soaked en Wild voor 29 euries, 1 voor de verzameling zeg ik.

avatar van Jim Carrey
Weer wat ik gewend ben van RollerCoaster Tycoon want RollerCoaster Tycoon World was echt heel slecht na mijn mening maar gelukkig toen ik deze speelde werd ik weer helemaal vrolijk en kwam het oude plezierige gevoel wat ik had bij de spellen weer naar boven .

* * * * *

Sims
RCT 3 is een geweldig verslavende game, met enorm veel mogelijkheden! VEEL beter dan zijn voorgangers in de RCT-reeks! Niks slechts over te zeggen. 5*

avatar van KingDenisu
Nog steeds een goede game, maar heeft niet dat sfeertje van 1 en 2. Helaas dus maar 3 sterren.

avatar van WeZet
Rollercoaster Tycoon 3. Rollercoaster, de naam, de sfeer, het geluid! Mmmmm, daar kan ik nou is echt van genieten (En P8rB met mij ) . De eerste indruk bij mij, toen i kRollercoaster Tycoon 3 aanschouwde was: Een geslaagde overzetting van de succesvolle Rollercoaster Tycoon formule, van 2D naar 3D! En dat bleek het dan ook zeker te zijn!

Pluspunten: Veel mogelijkheden, Ijzersterke graphics die zelfs hedendaagse game systemen laten zweten, maar toch is de game ook nog goedspeelbaar te zijn op mindere systemen. Zo speelde een interviewer van de PC Gameplay dde game op een perstrip bij Atari of Frontier, het op een Pentium 3 800 MHz!

Minpunten: Vrij weinig, tja, misschien gaat het vervelen na een tijd, maar welke game doet dat niet? Dze game is ook geen klassieker zoals het eerste deel, maar is wel ijzersterk!

***4.0***

De liefhebbers zullen dit wel leuk vinden, maar ik geef toch de voorkeur aan de klassieke RCT game. 3D is niet altijd beter. Wel mooier uiteraard, maar niet leuker. Ik heb deze game kort gespeeld, terwijl ik weken, maanden...nee zelfs jaren RCT 1 speelde.
Kortom, grafisch is dit de veel betere versie maar de gameplay van deel 1 werd nooit overtroffen, zelfs niet benaderd.

avatar van equalizersound
ik he dit nooit gespeeld maar ik zag dat hij bij bartsmit 10 euro kost dus die ga ik halen

avatar van rpger
Ik snap de kritiek op 3 niet zo t.o.v. 2, als je de expansion packs installeer zit je meteen op de laatste patch level, alle gameplay mechanics zijn daarin aanzienlijk verbeterd, en ik zie niet in waarom dat minder zou zijn als in deel 2. Deel 3 is wat mij betreft de ultimate RCT.

Hetzelfde als deel 1&2, vind ze allemaal wel leuk. De graphics zijn mooier en het is meer 3D. Ik vind dat het de sfeer van 1 en 2 mist, dus minder leuk dan de voorgaande RTC's.

Inderdaad op de een of andere manier zeer sfeerloos... Het had gewoon niets te maken met deel 1 en 2. Deel 1 was geweldig, deel 2 wat minder maar nog wel goed genoeg en dit gewoon een teleurstelling. Het enige leuke was dat je zelf in je achtbaan kon zitten (wat ik behoorlijk snel gezien had).

'k Vond het zeer vervelend dat het personeel continu liep te klagen over van alles en nogwat... Het ene moment was alles geweldig, het volgende moment was hun baan niet afwisselend genoeg meer... Stelletje zeurpieten... Doe mij dan die doelloos rondlopende poppetjes uit deel 1 / 2 maar .

Het overzicht bij het bouwen was ook helemaal weg. Waar in isometrisch deel 1 en 2 alles prima uitkwam was het hier knoeien voor gevorderden.

Ben hierna snel weer deel 2 gaan spelen (omdat deel 1 ruzie had/heeft met XP )

avatar van Zealenga
Deel 1 vond ik super, 2 ging wel maar deel 3 heeft mij nooit kunnen boeien.
Ben niet zo'n groot fan van 3D blijkbaar.

*2.0

avatar van Dragonslayer
Deel 1 vond ik ook super, deel 2 vond ik weinig vernieuwend en deel 3..

Mooi 3D, coastercam was mooi. Alleen idd zoals iedereen zegt, geen sfeer, misschien ligt het aan het missende tijdslimiet bij de doelen of zijn het de overdreven details, je weet wel, bepalen hoeveel saus iemand op z'n hamburger krijgt, je werknemers opleiden, werk nemers die om de vreemdste dingen zeuren of die rare parkinspecteur die naar mijn idee niets nuttigs deed. Atracties gaan om de 5 minuten kapot en dat vuurwerk hadden ze wel weg mogen laten.

Weet niet wat ik ervan moet denken. dan maar 3.0

joeri592
duidelijk de minste

avatar van XPS420
ik hou eigenlijk niet zo van spelletjes waar je zo veel moet bouwen.. ben meer een voorstander van brute actie en avondtuur en met een goed verhaal enzo, zo als killzone 2 of half-life 2

avatar van Starmaster501
Weet iemand de officiele site van dit spel. En waar je parken kan downloaden?

avatar van Starmaster501
dit heeft trouwens egt niet de sfeer van deel 1 of 2 da's wel jammer. maar omdat het in 3d is dan gaat die sfeer meteen weg natuurlijk

avatar van Starmaster501
Waar zijn eigenlijk de bewakers voor?

Anders spam je niet zo irritant....

En waar zullen bewakers voor zijn? Tegen vandalisme uiteraard. Als ze er niet zijn worden je bankjes en prullenbakken gesloopt en voelt men zich onveilig.

Manny Calavera schreef:
Anders spam je niet zo irritant....

Grappig, ik doe nooit bewakers maar toch blijven de bankjes enz. heel. (ja, sorry voor die spam )