Riviera: The Promised Land (2002)

Alternatieve titel: Yakusoku no chi Riviera

WonderSwan Color / Game Boy Advance / PlayStation Portable / Nintendo Switch / PC / Android / Apple iOS

Ontwikkeld door Sting
Uitgegeven door 505, Bandai, Sting en Atlus

Riviera: The Promised Land is een klassieke RPG met turn-based gevechten. Lang geleden barstte Ragnarok uit, een oorlog tussen goden en demonen die ervoor zorgde dat de hele wereld in chaos werd ondergedompeld. Asgard, het rijk van de goden, werd overspoeld door demonen en bijna vernietigd. In een wanhoopsdaad offerden de goden hun eigen levens op om woeste krijgers te creëren die bekend staan als de Grim Angels.

avatar van mr blijhoofd
1,5
pruts spel kon m laatst downloaden op de psp ik denk ja das leuk een rpg nou nee er is niets maar dan ook niets leuks aan deze game regelrechte meuk

Geen topper maar destijds best een aardig spel. In tegenstelling tot de meeste Jrpg's loop je in Riviera niet vrij rond maar blijven je karakters statisch - kamers hebben bepaalde punten waar je aandacht aan kan besteden en deuren waar je door kan gaan door middel van een soort menu functie - de gevechten verlopen dan weer traditioneel turn-based. Wat het echt zo leuk maakte is de humor - het spel heeft namelijk ook wat elementen van een dating-sim. Je hoofdkarakter Ein wordt vergezeld door vijf vrouwelijke karaktertjes die allen reageren op de keuzes die je tijdens het spel maakt en de aandacht die je aan hen besteed - en dit beinvloed dan ook het einde. Op zich is het allemaal wel nogal vrij beperkt qua gameplay - maar dankzij het mooie grafische stijltje en de humor vond ik het toch wel zijn charmes hebben - in ieder geval genoeg om een keertje uit te spelen.