Puzzle Quest: Galactrix (2009)

Nintendo DS / PC / PlayStation Portable / Xbox 360
Puzzle
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Infinite
Uitgegeven door D3 en Aspyr

Puzzle Quest: Galactrix is de opvolger van Puzzle Quest: Challenge of the Warlords en draait weer om de combinatie tussen puzzel- en Role Playing Game-elementen. Galactrix speelt zich af in de toekomst, wanneer de mensheid het heelal heeft gekoloniseerd. Je speelt als piloot en bouwt gedurende de game je vaardigheden op door puzzels á la Bejeweled te voltooien.

Imperial Figure
Komt uit op 24 Februari -2009 heb er nu al zin in.
In Challenge of the Warlords had je dat standaard old school rpg feeling maar nu gaat het zich afspelen in de toekomst, geweldig die sci-fi concepten in games.

Imperial Figure
Qua puzzels veel minder dan Challenge of the Warlords, de puzzels zijn wel moeilijker dan in de vorige puzzle quest maar wel minder leuk om te doen.
Het verhaal boeit me ook bar weinig met al die lappen text zonder motivatie maar natuurlijk gaat het om de puzzels en het upgraden en samenstellen van, het verhaal is gewoon een extra overbodige bonus.
De puzzels kunnen leuk zijn en zoals ik al zei, ze zijn moeilijker dan in de vorige puzzle quest, maar toch mist er enige sfeer en inspiratie.

Zo slecht is het verhaal toch niet? Begint best mysterieus en daardoor ook wat spannend. Wat betreft puzzles zul je wel gelijk hebben, maar omdat ik de voorgangers niet heb gespeeld vind ik dit best goed te pruimen. De spel-muziek is trouwens zeer hard van battlestar galactica gepikt.