The House of the Dead: Overkill (2009)

Alternatieve titel: The House of the Dead: Overkill - Extended Cut

Nintendo Wii / PlayStation 3
Shooter / Action

Ontwikkeld door Headstrong
Uitgegeven door Sega

The House of the Dead: Overkill grijpt terug naar het begin van de horror-serie, als de hoofdpersoon net van de politieacademie komt. Samen met detective Washington moet agent G in Bayou City een eindeloze stroom zombies opruimen, die echter niet van plan zijn om zich zonder slag of stoot over te geven. Versla alle zombies in de beschikbare levels en overleef de plaag in Bayou City.

avatar van Rujar
Ziet er wel heel vet uit, door die vage Rob Zombie/Grindhouse setting.

avatar van Nintendofreak
Ziet er sjiek uit !

is dit een horror of gewoon domweg wat zombies overhoop knallen?
ik hoop het laatste

MelleFTW schreef:
is dit een horror of gewoon domweg wat zombies overhoop knallen?
ik hoop het laatste

ja maar laat het alstublieft beter uitgewerkt zijn dan resident evil umbrella corp

Taken
Ik ben gister begonnen aan n deze game en ik denk dat deze wel wat vetter is dan Resident Evil Umbrella.

Geweldig - al was het maar vanwege het kitscherige b-sfeertje dat omheen het hele spel hangt. Zowel de muziek, graphics als het script en de tussenstukjes zijn vaak dolkomisch, en dat het dan af en toe even wat schokkerig is of een zombie door een decorstuk weet te lopen boeit nog niet eens zo veel, (past zelfs perfect binnen het b-kader van het spel).

Overigens ook verassend hoe het taalgebruik (de nodige fucks en motherfuckers komen langs nog voor het spel goed en wel onderweg is) en liters bloed (het spel is soms echt wel goor) door de Nintendo keuring zijn geraakt.

Gewoon een erg leuke shooter dus - simpel & fun - maar smaakt zeker naar meer. (overigens is de handgun die bij het spel wordt geleverd voor een tientje meer ook echt cool). De WII mag dan wel niet de grafische kracht van zijn grotere broers hebben maar met unieke spellen als No More Heroes, HOTD Overkill en binnenkort (hopelijk) Madworld zijn er toch een paar meer dan aardige games op verkrijgbaar.

Heb hem nu twee dagen en werkt verschikkelijk verslavend. Ja.. het is overdreven. Nee.. de graphics zijn inderdaad niet schitterend. Ja.. de gameplay is redelijk standaard. Maar oh ja... wat is het komisch. Als je eenmaal aan de gang bent slaat de grijns je op het gezicht. Zo mogen ze er meer maken.
Nu wachten op madworld en dead rising: chop till you drop

avatar van Nintendofreak
Deze ga ik zeker nog kopen! Sega is naar mijn mening heel goed bezig!

avatar van Shinobi
Leuk nieuwsbericht las ik net op Nu.nl
Record scheldwoorden in The House of the Dead: Overkill
Uitgegeven: 17 maart 2009 14:48
Laatst gewijzigd: 17 maart 2009 14:48
AMSTERDAM - Guinness World Records heeft bekend gemaakt dat The House of the Dead: Overkill de game is waarin het meest wordt gevloekt. Zo horen spelers onder meer 189 keer het woord ‘fuck’ voorbij komen.

Volgens Guinness wordt het 'fuck' gemiddeld één keer per minuut gebruikt en staan de 189 fuck’s gelijk aan drie procent van het totale aantal gesproken woorden in de game.

“Deze record-categorie bestond voorheen al voor films, muziek en televisie, maar The House of the Dead: Overkill is de eerste videogame die de titel krijgt uitgereikt in de Gamer’s Edition”, zegt Gaz Deaves, video games record manager bij Guinness World Records.

“Het is een twijfelachtige eer om deze titel te mogen ontvangen terwijl je in een industrie werkt waarin het harde werk vaak wordt gestempeld als puberaal of onverantwoordelijk. Maar in het geval van Overkill is een beetje puberaal gedrag pure noodzaak”, zegt Jonathan Burroughs, schrijver van het spel.

“Een parodie maken op de excessen van de grindhouse-cinema was het doel van Headstrong Games. Ik ben dan ook trots dat dit record aangeeft dat we niet alleen dat doel hadden gesteld, maar dat we het ook compleet hebben waargemaakt.”

Ik zou graag deze game willen spelen, maar ik ga er echt geen Wii voor kopen. Eens kijken of ik een vriend kan overhalen om deze game wel te kopen.

avatar van Mega Man
Overkill is qua humor geniaal omdat alles zo fout en geforceerd overkomt. De stijl is prachtig en het is echt een heerlijk overdreven shooter om eens met een maat te spelen. Alleen één minpunt: de graphics zijn wel enorm gedateerd. Waarschijnlijk is dit opzettelijk gedaan om de game er nog fouter door te laten lijken. Maar zo is het wel weer erg gemakzuchtig natuurlijk.

De Wii staat toch al niet bekend om z'n krachtpatserij maar de graphics in de tussenfilmpjes zijn echt van slechte kwaliteit. Of het is juist als sneer bedoeld naar al die lelijke Wii titels..wie zal het zeggen. Voor mij is het in dit geval een stoorfactor. Gelukkig zien de graphics tijdens het schieten er wel weer acceptabel uit. Vreemd..

Ik had deze game een 3,5 kunnen geven als het grafische aspect niet zo bedroevend slecht was. Umbrella Chronicles ziet er duidelijk stukken mooier uit, en die deed eigenlijk al niks speciaals met horse-power van de Wii. Erg jammer, want Overkill is humoristisch tot en met. geniaal spel, uniek maar tegelijkertijd erg achterhaald.

RE123
cool spel vooral dat je niet hoeft te besturen

avatar van hectometersnor
Heerlijke shooter die heerlijk 'fout' verteld word. Lekkere muziek en duidelijk betere graphics dan zijn voorganger. Ook al is het grafisch wat verouderd ziet het er toch erg goed uit voor een shooter in dit genre.

Vooral een erg vermakelijke game, alleen en met vrienden

avatar van DarthSolidKevin
Schijnbaar is het heel kort....

avatar van Mega Man
DarthSolidKevin schreef:
Schijnbaar is het heel kort....

Daar hebben zo'n beetje alle rail-shooters mee te kampen.

avatar van rockgamer
inderdaad kort en als je dood gaat moet je helemaal opnieuw beginnen, ook kan je niet saven dus je moet elke keer weer opnieuw beginnen als je het wilt spelen, het is wel grappig maar na een paar keer spelen heb ik geen zin meer om weer hetzelfde stuk te doen

avatar van PC.ENGINE.FAN
Leuk voor een keer spelen en dan houd ik het voor gezien. Ik hield niet zo van die flauwe grapjes en dat taalgebruik, zoals dat over "G-spot". Ik had hem uiteindelijk nog wel uitgespeeld. Het is wel mooi als een kleine zombiefilm, maar qua gameplay vind ik hem tekort komen. Ik grijp toch altijd weer terug naar HOD2.

avatar van COD_PRO88
Deze game lijlkt me echt verschrikkelijk slecht.......

de hoes alleen al urghhhhh.

COD_PRO88 schreef:
Deze game lijlkt me echt verschrikkelijk slecht.......

de hoes alleen al urghhhhh.