Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)

Alternatieve titels: Harry Potter en de Steen der Wijzen | Harry Potter and the Sorcerer's Stone

PlayStation

Ontwikkeld door Argonaut
Uitgegeven door Electronic Arts

De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Hogwarts School voor Hekserij en Tovenarij. Een game op basis van het eerste boek uit de succesvolle Harry Potter-reeks van J.K. Rowling.

avatar van Hansjepansje
Nostalgie! Onlangs weer begonnen met het spelen van een aantal van m'n oude PS1-games. Als eerste deze Harry Potter en de Steen der Wijzen, maar ik vroeger uren aan heb versleten. En om eerlijk te zijn, ik heb er nog steeds plezier aan beleefd.

Allereerst is er de gameplay. Grootste pluspunt is de afwissling die geboden wordt. Puzzels, spreuken, behendigheidsmissies, en uiteraard het vliegen. Nergens wordt het spel repetitief, en sommige stukken zijn nog steeds erg leuk (die ritjes in Goudgrijp!).

Graphics zijn degelijk, ik kan moeilijk vergelijken hoe goed ze waren in 2001 maar het belangrijkste bij dit soort oude spellen is dat de graphics nergens storen, wat hier geen enkel probleem is. Hetzelfde kan gezegd worden van de muziek en de voice-acting. Gewoon prima zonder meer.

Het grote probleem van dit spel is toch wel de korte speelduur, al is dat misschien een beetje een oneerlijk argument omdat dit spel duidelijk op kindermaat is gesneden. Heb me wel vermaakt, ook door de nostalgie die aan dit spel hangt. 2.5*

avatar van Mitchel
Samen met deel 2 mijn favoriete game.
Dit speelde ik toen ik klein was met mijn moeder op de PC. Wat een goede herinneringen heb ik hier aan. Inmiddels al meer dan 20x uitgespeeld. Het blijft geweldig haha.

5 sterren voor deze game!

avatar van Delloo
Een game uit de oude doos. In 2001 kwam deze voor het eerst uit. Toen hij pas uit was en iedereen in de Harry Potter vipe zat heb ik de game gespeeld op de pc. Vond hem, zoals alles van HP geweldig. Destijds kwam de game ook uit voor de originele Xbox. Daarvan heb ik een paar jaar geleden een schijfje gekocht op de rommelmarkt. Nu dan eindelijk gaan spelen op de Xbox 360, waarvoor hij backwards compatible is. De game draait hier prima op en ziet er best nog wel goed uit. (als je het piramidevormige hoofd van Hagrid voor lief neemt).
Ik heb me weer prima vermaakt. Bijna alle speelkaarten gevonden en pittige gevechten gestreden met trollen, woekerplanten, tovenaars en natuurlijk met hij “die niet genoemd mag worden”. Ook nu nog een aanrader.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Kindercurcus: hoe maak ik het uitbrengen van een aantal verschillende games zo verwarrend mogelijk? Breng 4x in één jaar games met dezelfde naam uit, geef ze dezelfde hoes en dezelfde publisher. En breng vervolgens na 2 jaar weer een nieuwe game uit met dezelfde naam (en van dezelfde publisher). Voor details is hier een youtuber die de verschillen tussen alle Philosopher's Stone games duidelijk uitlegt.

iig, op deze pagina staat nu de PS1 versie.
De andere game voor PC en Mac versie staat hier.
De 2D RPG voor Game Boy Color staat hier.
De topdown actiegame voor Gameboy Advance staat hier.
En de PS2, Gamecube en XBOX game die later kwam staat hier.

Hopelijk heeft dit een beetje duidelijkheid gegeven .

avatar van Delloo
Bedankt voor de tip Fonzzz002. Heb mijn recentie verplaatst naar de Harry Potter and the Philosopher's Stone (2003) omgeving.