Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)

Alternatieve titels: Harry Potter en de Steen der Wijzen | Harry Potter and the Sorcerer's Stone

PlayStation

Ontwikkeld door Argonaut
Uitgegeven door Electronic Arts

De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Hogwarts School voor Hekserij en Tovenarij. Een game op basis van het eerste boek uit de succesvolle Harry Potter-reeks van J.K. Rowling.

heb dit gespeeld op de pc en playstation. de playstation was zeer slecht en de pc was nog leuk.

ik vond vooral de eindbaas moeilijk, heb er toch een tijdje over gedaan hem kapot te maken

avatar van Once Bitten
Eigenlijk vind ik dit wel een van de beste HP games, ik vind ze allemaal leuk maar ik vind toch echt dat deel 1 de beste sfeer heeft, leuk om te spelen vooral voor 10 jarige kinderen een aanrader.

Ondanks de slechte graphics een leuk spel. Leuk voor de harry potter fans.

avatar van JohnWilliams
Arne schreef:
Ondanks de slechte graphics een leuk spel. Leuk voor de harry potter fans.
3.5*

Ik vind vooral het stukje dat je Vilder moet ontwijken leuk ondanks de slechte graphics.

Vroeger vaak gespeeld. Alleen dat laatste stukje met Voldemort en The Mirror of Erised kwam ik nooit door. En het feit dat je elke keer als je af bent weer verplicht dat 5 minuten durende ... flimpje moet bekijken zorgde voor veel frustratie .

avatar van Mega Man
De PC versie was beter vond ik. De soundtrack was lekker mysterieus en magisch.

avatar van Dragonslayer
Leuk spel maar snel uitgespeeld. Jammer is dat als je iets misloopt (tovenaarskaart) dan kun je niet meer terug.

avatar van ps3me
Tegenvallertje, niet veel over te zeggen.
Zag er niet echt heel mooi uit op psone dan...

avatar van Zealenga
Ondanks dat het er eigenlijk niet uit zag, was het toch een heel leuk en vermakelijk (soms moeilijk) spel.
Het einde vond ik zelf best meevallen, toen ik doorhad hoe het moest.

*3.0

avatar van JohnWilliams
Vanwege de vrij houterige besturing en het slecht design is dit spel niet echt een topper geworden voor mij. Eigenlijk snap ik het niet maar ondanks dat heb ik het spel kapot gespeeld. Waarschijnlijk was ik nog niet zo kritisch als nu Nu zeg ik bij mezelf: Vrij matig spel maar vanwege mijn leuke herinneringen aan dit spel toch wel: 3,5*.

Heb 'm afgelopen week weer eens opgezocht en zojuist uitgespeeld. Vroeger vond ik het altijd best een eng spel en stopte ik altijd halverwege, om de een of andere reden had ik dat nu niet zo en speelde ik vrij soepel door alle levels heen. In dit spel zit nog echt die Harry Potter-sfeer die ik in bijv. de 4e game erg miste. Je bent er vrij snel doorheen gespeeld, maar niettemin zeer vermakelijk. De levels waarin je aan Vilder moet ontsnappen zullen me nog wel even bijblijven Minpunt is wel dat je, wanneer je een level opnieuw moet beginnen alle filmpjes nog een keer moet zien, en je ze niet kunt doorspoelen.

avatar van nickflie
ik vind het een leuk spel. de grote zaal ziet er heel mooi uit. maar ik kom niet verder bij professor krinkel met die groene wolven weet iemand een goede strategie om die groene wolven te verslaan

gamelord
Leuke game...had niet gedacht dat deze spellen zo amusant zijn. Heerlijk om in die wereld te vertoeven. Leukste gedeelte waar ik nu ben geweest is in de tuin van Hagrid. Nu ik toch over die plek heb...de magie in het spel is geweldig. Deze game heeft veel goed gemaakt nadat ik gefrustreerd Enclave uit de console heb gerukt....wat een k*tspel!!
Maar deze 4,0*

avatar van jellecomicgek72
Leuk inderdaad.

Ik had dit spel destijds nog op de PS1 maar toen weer opnieuw gekocht voor de ps2 omdat die andere stuk was. Leuk spel verder maar wel erg simpel. Die einbaas krinkel was wel een beetje te makkelijk. Verder wel grappig maar wel kort.
Ik hou het op een 3,5

ik vind de eindbazen in alle hp games wel makkie eigenlijk

avatar van Dragonslayer
spelfreak schreef:
ik vind de eindbazen in alle hp games wel makkie eigenlijk

Ik moet toegeven dat ik aan deze eindbaas wel een hele kluif aan heb gehad.

De eindbaas in HP2 was niet zo moeilijk.
In HP3 zat niet echt een eindbaas.
In HP4 was de eindbaas extreem makkelijk.
En in HP5 en HP6 was er ook geen eindbaas.

Dragonslayer schreef:

Ik moet toegeven dat ik aan deze eindbaas wel een hele kluif aan heb gehad.

De eindbaas in HP2 was niet zo moeilijk.
In HP3 zat niet echt een eindbaas.
In HP4 was de eindbaas extreem makkelijk.
En in HP5 en HP6 was er ook geen eindbaas.
hp 4 weet ik niet heb ik nieet helemaal gespeeld bleef bij mij op een punt vasthangen maar 5 is voldie toch eindbaas?

avatar van wiiplayer
Ik speel 'm nu weer op de PS1. Is ie anders op de Ps2?

wiiplayer schreef:
Ik speel 'm nu weer op de PS1. Is ie anders op de Ps2?
niet echt veel anders volgens mij ik heb hem lang geleden ook voor de ps 1 en de ps 2 gehad weet niet zeker maar is niet heel anders

avatar van wiiplayer
Irritant aan deze Game is dat op elke hoek een Save boekje ligt, behalve als je hem nodig hebt!

spelfreak
op de pc heb ik dat probleem niet

avatar van wiiplayer
Pc versie is velen malen anders. Als ik op PC zou stemmen zou mijn stem hoger zijn maar ik speel 'm nu op de PSX dus ja...

avatar van wiiplayer
Op de PS1 ben ik nu klaar met het wegrennen van die Trol maar dan laad ie niet. Dit had ik ook op de PC en ik werd er fucking panisch van.

wiiplayer schreef:
hoe bedoel je dan laad hij niet?

De Game Boy Color versie was echt meesterlijk. Echt zo'n ouwe garde spel nog waar je gewoon lekker in een plattegrondje rondloopt en af en toe aan wordt gevallen door een paar wezentjes. Heerlijk, helemaal mijn ding.

Ik heb het spel op de pc en ik vind het niet heel veel bijzonders. Sommige levels zijn wel leuk uitgewerkt, maar ik vind bijvoorbeeld zwerkbal en het level met Hagrid echt bagger, maar er zitten zeker ook leuke levels bij...

avatar van WeZet
Toendertijd wel aardig, meeliftend op het succes van de film.

stefott schreef:

Ja, ik ken die tekst uit dat filmpje nog uit mijn hoofd!

spelfreak schreef:

Ik vind 'm toch wel behoorlijk anders. De graphics zijn op de Ps2 veel beter en ook veel andere levels.

LynnD schreef:

wat ik me kan herineren was het niet heel anders maarja...