Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Geheime Kamer

PC / Macintosh

Ontwikkeld door KnowWonder en Westlake
Uitgegeven door Electronic Arts en Aspyr

Vlak voor zijn tweede jaar op de Hogwarts School voor Hekserij en Tovenarij wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Snape en zijn klasgenoot Draco Malfoy. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gilderoy Lockhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Hogwarts-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

avatar van Bennerd
Voor de GB Color-versie geef ik 3.5*, voor de GBA-versie 4*.

avatar van Nintendofreak
Voor de Nintendo gamecube versie geef ik 3.5* en voor de GBA versie ook. ik vind het een zeer leuke game om te spelen aleen de gamecube versie is moeilijker dan de gba versie.

een zeer te gemakkelijk spel maar ook aangenaam.
en vooral als het spel gedaan is kun je vrij rondlopen, duelleren en zwerkballen is een van de mogelijkheden dan, maar kun je in de loop van het spel ook doen

de beste potter game

Beter dan het eerste spel, graphics zijn beter en het spel is veel uitgebreider. 3.5*

Arne schreef:

Ja en je kon volgens mij lopend toveren, was toch een hele voorruitgang (is in deel 3 dacht ik weer geschrapt). Harry liep ook een stuk minder houterig.

Ik vond quidditch altijd wel opvallend. De tegenpartij scoorde altijd net zo vaak totdat ze 140 punten voor stonden en zolang geen van de twee seekers de Snitch ving bleef dat verschil min of meer gehandhaaft.

avatar van Dragonslayer
Beter dan de vorige, fijn is dat je al die tovenaarskaarten kan kopen. en dingen overnieuw kunt doen zodat je aan het eind alles kan hebben.

gamelord
ben geen harry potterfan, maar de games die ik heb heb zijn wel leuk voor tussendoor. het is leuk om de omgeving rond de school te verkennen wat in de latere game die ik heb prachtig is om te zien (de gevangene van Azkaban). Bij deze spellen is het leuk dat het een platform spel is..véél springen van platform naar platform..maar het is fraai en leuk neergezet.

avatar van Bennerd
De omgeving was bij Azkaban (PS2) inderdaad prachtig.

avatar van Zealenga
Deze blijft leuk, heb er echt van genoten behalve die spinnen, dat vond ik echt niks.

*3.5

avatar van Jim Carrey
kevin15 schreef:
een zeer te gemakkelijk spel maar ook aangenaam.

Ik heb het spel al een tijdje niet meer gespeeld. Maar ik kan me nog herinneren dat je inderdaad vrij rond kan lopen, zolang je niet naar de uitroeping gaat van wie er gewonnen heeft (van de afdelingen), want dan kun je niet meer rondlopen. Klopt dit of niet ?

Ps : dit vraag ik, omdat ik nooit echt veel heb rondgelopen, maar het lijkt me best wel grappig .

Klopt

avatar van nickflie
leuk spel alleen moet nog een geheime kamer vinden weet iemand waar die is?

Ik vind dit nog altijd de leukste Pottergame. De sfeer in het spel is echt top, dat komt mede door de geweldige soundtrack. De spreukuitdagingen vond ik ook altijd erg leuk. Dat is iets wat ik echt miste in de laatste 3 games.
Vroeger heb ik hier echt enorm veel plezier in beleefd en ik heb hem heel vaak uitgespeeld dus daarom verdient dit spel 5 sterren.

spelfreak
De beste potter inderdaad (tot nu toe gespeeld dan) leuke spreuken dueleeren is ook leuk veel uitgebreider dan de eerste dus wel leuker

avatar van Jim Carrey
spelfreak schreef:

Ja, het is uitgebreider. Maar wat me wel opviel is dat Harry hier irritanter loopt als in deel 1.

Erg mooi en leuk spel, erg leuke en ook redelijk goed uitspeelbare levels. Enige nadeel is toch het level in het verboden bos met de spinnen, daardoor 1 ster eraf.

avatar van jellecomicgek72
[Review]

Deze HP game vond ik niet erg goed. Graphics zagen er op de PS2 best aardig uit maar de kritieke punten liggen met name op de gameplay en de voiceacting. De gameplay werd op ten duur zeer eentonig en was na een uurtje of 2 gewoon niet interessant genoeg meer. Ook vond vond ik de nederlandse voiceacting vreselijk. Het was gewoon niet om aan te horen af en toe. De game haperde ook veel bij mij. Vooral tijdens de laadtijden die gewoon tergend waren. Af en toe duurde het laden gewoon 1 minuut. Niet al te best dus. Door de kritieke punten blijft er eigenlijk gewoon bitter weinig positievs over behalve dat de graphics wel aardig waren. Meer als 2* kan ik er niet voor geven.

avatar van Zealenga
Deze week weer eens uitgespeeld, was wel weer een grappig.
Ik vraag me alleen één ding af: Waar is is Dobby?!

avatar van LimeLou
Toch wel een van de betere Potter- games. Natuurlijk veel te kort maar o.a vanwege jeugdsentiment is deze game behoorlijk memorabel. Level design stelt niet zo veel voor, maar het draaien van balken en ontdekken van geheime tunnels was wel een zeer prettige toevoeging. Graphics waren oké voor de tijd, niks bijzonders maar ook niks negatiefs aan op te merken. De Nederlandse vertaling is afschuwelijk, ik raad 'm ook aan gewoon te installeren met de Engelse versie voordat je begint.

*3.0

Dit vind ik de beste uit de Harry Potter reeks, zowel op PC als Playstation 2. Beide versies ontzettend vaak gespeeld. Mooi en overzichtelijk spel. Vind ook dat de Harry Potter sfeer in dit deel het beste naar voren komt.

avatar van JohnWilliams
LynnD schreef:

De sfeer is inderdaad erg leuk in deze, net zoals in de film eigenlijk

Ik speelde dit spel op de PC en de Gamecube, ik vind de gamecube versie mooier maar de PC versie is zeker niet saai. Vooral door de mooie soundtrack en het vrije wereld aspect. Het is leuk om te zwerkballen en rond te kunnen lopen in Zweinstein.

avatar van Dark Lord Andrew
Weet iemand waar dat epische lied van het eindgevecht tegen de basilisk op de PC versie te vinden is?

Ik heb al de soundtrack, maar daar zit hij niet tussen.

Dark Lord Andrew schreef:

Ik heb al de soundtrack, maar daar zit hij niet tussen.

Deze?

avatar van Dark Lord Andrew
LimeLou schreef:

Deze?

Hé cool, eindelijk bedankt man!

Graag gedaan.

avatar van steffengamer
Het lijkt wel of de GBA versie is gemaakt door iemand die er in het begin nog zin in had, en richting het einde het verhaal even afraffelde!

avatar van Spock
Eigenlijk was deze best goed. Ik speelde hem vroeger geregeld maar was ooit om de een of andere reden gestopt. Ik kwam hem laatst nog eens tegen en besloot hem eens uit te spelen. Maar hij beviel me best goed, zo goed dat ik me dat eerste deel ook eens voor de PC aanschafte.

avatar van Dragonslayer
Ik heb hem weer eens gespeeld Wat een heerlijke sfeer heeft dit toch. Ook al is het erg oud en kinderachtig. Ik herinner me weer helemaal hoeveel plezier ik hier van heb gehad en hoe vaak ik deze heb uitgespeeld.