Alan Wake (2010)

Alternatieve titel: Alan Wake: Remastered

PC / Xbox 360 / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Remedy
Uitgegeven door Microsoft en Nordic

Alan Wake is een ''bestselling'' horrorschrijver. Sinds de eerste ontmoeting met zijn verloofde krijgt hij last van vreemde dromen die hij als materiaal voor zijn eerste boek gebruikt. Maar dan verdwijnt ze plotseling. Alan is kapot. Hij kan niet meer schrijven, zijn dromen komen niet meer terug en hij lijdt aan slapeloosheid. Hij trekt zich terug in een klein conservatief stadje, genaamd Bright Falls. Dromen worden echter nachtmerries en het rustige Bright Falls begint steeds meer overeenkomsten aan te nemen met de verhalen uit zijn nieuwe boek. Gewapend met een zaklamp en een geweer probeert hij erachter te komen wat er zich afspeelt in het stadje.

Tja is deze nu uit of niet????

jaspertje3 schreef:
Tjonge, zelfs geruchten dat de game naar 2009 gaat!

avatar van jaspertje3
Schreef ik op 8 januari 2008

avatar van Donkerwoud
lagaiske schreef:
Tja is deze nu uit of niet????

Nee, en waarschijnlijk duurt het ook nog even eer hij uit komt. Als hij al uitkomt, he.

avatar van Davincstyle
Donkerwoud schreef:

Verplaatst naar 9 juni las ik met de release.

Komt 21 december 2012 uit, tegelijkertijd met Duke Nukem Forever.

Dit is echt niet meer te doen.
Opnieuw enkele maanden wachten!!!

avatar van Davincstyle
Glacius schreef:
Komt 21 december 2012 uit, tegelijkertijd met Duke Nukem Forever.

Ben je mal. Duke nukem komt trouwens in 2043 uit

avatar van Rujar
21/12/2012 is dat niet de dag dat de aarde vergaat?

22/12/2012 vergaat de aarde tog

Ik hoef hem niet meer!!!
Vuilbak ermee zou ik zeggen!!!!

Ik ben zo benieuwd naar deze game.. Dit is ook één van de redenen dat ik een nieuwe PC heb aangeschaft(die ik waarschijnlijk ten tijde van Alan Wake zal moeten upgraden om 'm in volle glorie te kunnen spelen).
Hoe dan ook, het wachten duurt véél te lang...

avatar van Deftones_JP
Je heb je pc gepimpt vanwege een game die nog niet uit is en waarvan nog geen gameplay bekend is? Dat is nogal een gok.

Ik zei ook één van de redenen. Ik moest sowieso aan een nieuwe PC, en dus heb ik gelijk er maar eentje genomen met een wat betere videokaart dan normaal(een 9800GT btw, HD4850 niet genomen ivm warmteproductie en omdat de 9800GT in Hybrid Sli idle bijna niks verbruikt). Anyway, ik kijk erg uit naar deze game.

Kleine update

AMSTERDAM - Lead designer Oskari Hakkinen van ontwikkelaar Remedy komt na een lange stilte weer met nieuwe informatie naar buiten over Alan Wake. Zo wordt onder andere duidelijk dat lichteffecten en weersomstandigheden een zeer belangrijke rol gaan spelen.

Volgens Hakkinen zal Alan Wake over een stuk minder actie beschikken dan bijvoorbeeld Max Payne, een andere franchise van Remedy.

Het zal in plaats van de actie vooral gaan draaien om het verhaal. “Een slim verhaal is erg belangrijk voor ons”, zegt Hakkinen. “En we hebben dan ook een sterk verhaal, een sterke atmosfeer en een sterke drijfkracht.”

“Daarnaast is de belichting erg belangrijk in de game, en het is een uniek item dat nog nooit in een game is gebruikt op de manier waarop wij dat doen”, aldus de lead designer.

Volgens Hakkinen zullen deze nieuwe lichteffecten net zo vernieuwend zijn als de bullet-time effecten toen ze voor het eerst in Max Payne werden gebruikt.

Constant aanpassen

Naast deze lichteffecten wist Hakkinen ook te melden dat het weer een belangrijke rol zal gaan spelen. “Alles in de game wordt beïnvloed door de weersomstandigheden”, zegt hij.

Zo zal volgens hem het besturen van een auto lastiger worden als het hard regent en moeten spelers zich constant aanpassen aan het veranderende weer.

Alan Wake is sinds 2005 in ontwikkeling bij Remedy Entertainment. Vooralsnog is er nog niets bekend over een releasedatum van deze game.

avatar van Donkerwoud
Ik begin toch wel een beetje jaloers te worden als ik de berichten zo lees. Klinkt echt heel erg intrigerend.

avatar van Deftones_JP
Leuk allemaal maar er is nog niks bekend over de gameplay. Eerst maar eens zien wat je uberhaupt moet gaan doen als speler.

avatar van Dopa
Dit las ik zojuist op tweakers.net:

" Alan Wake verschijnt niet meer in 2009. "

" De game verschijnt in het eerste kwartaal van 2010. Dat heb ik uit zeer betrouwbare bron. Jammer voor de gamers die er naar uit keken, maar het is niet alsof we ons de komende maanden hoeven te vervelen. "

Dus...

2010... Echt belachelijk hoor..

Wat heb je liever een spel dat niet af is en met veel bugs of een goed spel??

Goed spel, dat valt nog maar te bezien..
STALKER zou ook een geweldige game worden met geweldig nieuwe game-elementen, en werd uitgesteld en uitgesteld, en het werd een uiterst buggy piece of crap game.
Zo zijn er nog wel meer te noemen.

Ondertussen verwacht ik niet meer dan een middelmatig horror-gamepje a lá Silent Hill met wat leuke licht-effecten.
Het zijn vaak de games die zoveel vernieuwende of indrukwekkende game-elementen beloven die uitgesteld worden en vervolgens tegenvallen. Meestal omdat ze deze veelbelovende beloftes niet waar kunnen maken.

avatar van Dopa
RedLine schreef:
Wat heb je liever een spel dat niet af is en met veel bugs of een goed spel??

Natuurlijk heb ik zelf ook liever een spel dat af is i.p.v. een bugfestijn.
Goede zaak dat ze het pas willen uitgeven als het spel speelklaar is en niet eerder.

Waar ik wel een beetje moe van word, is dat ik nu al een paar jaar zoet word gehouden met steeds weer een nieuwe releasedatum. Het zal ook wel met gebrekkige financiën te maken hebben dat men niet kan waar maken wat men belooft.

Maar geef dan een keer een releasedatum op die 90% zeker is en niet 10%. Op deze wijze wordt het geduld wel heel erg op de proef gesteld.

Hier ben ik echt heel erg benieuwd naar.
Damn wat heeft de productie tijd van dit spel lang geduurd.
Hoop dat ze de verwachtingen waardmaken!

avatar van -marco-
Heb gister live de E3 persconf. van microsoft gekeken en daar kwam Alan Wake ook voorbij met een gegeven demo.

Ingame zag er ontzettend stoer uit, wat een sfeer, niet normaal.

De de makers gaven aan dat de game gepland staat voor begin 2010, dus nog ff geduld.

Rujar schreef:
21/12/2012 is dat niet de dag dat de aarde vergaat?

lol hoezo vergaat de aarde dan??

avatar van Flammazine
^^ wat zit je hier nu te stemmen op spellen die nog niet eens uit zijn? erg goed voor je geloofwaardigheid

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Dat is inderdaad niet de bedoeling. Stem verwijderd.

avatar van -marco-
De ontwikkelaar gaat de voorrang geven aan de 360. PC owners zullen dus nog wat langer moeten wachten op deze game!

What else is new!?

lijkt me best een vette game heb al een gameplay gezien op youtuve van E3
hier is de link naar het filmpje
YouTube - E3 09: Alan Wake Demo
het begin is een verhaaltje maar de helft is ook gameplay