Alan Wake (2010)

Alternatieve titel: Alan Wake: Remastered

PC / Xbox 360 / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Remedy
Uitgegeven door Microsoft en Nordic

Alan Wake is een ''bestselling'' horrorschrijver. Sinds de eerste ontmoeting met zijn verloofde krijgt hij last van vreemde dromen die hij als materiaal voor zijn eerste boek gebruikt. Maar dan verdwijnt ze plotseling. Alan is kapot. Hij kan niet meer schrijven, zijn dromen komen niet meer terug en hij lijdt aan slapeloosheid. Hij trekt zich terug in een klein conservatief stadje, genaamd Bright Falls. Dromen worden echter nachtmerries en het rustige Bright Falls begint steeds meer overeenkomsten aan te nemen met de verhalen uit zijn nieuwe boek. Gewapend met een zaklamp en een geweer probeert hij erachter te komen wat er zich afspeelt in het stadje.

avatar van Justinx
Ja, dit spel zegt me wel iets. Natuurlijk probeert men hier nog zo weinig mogelijk over te vertellen, gezien ook de trailers die ik al heb mogen bekijken helemaal niks weg geven over het verhaal of gameplay. Ik kwam geloof ik op dit spel door de soundtrack die - net als in Max Payne - zou worden verzorgt door Poets Of The Fall, een band die ik sinds die prachtige Max Payne aftiteling volg in wat zij allemaal doen. Een zware domper van Alan Wake vind ik dat ze hebben besloten deze game niet uit te brengen op de Playstation 3. Hoe kun je dat nou doen; wel op de Xbox 360, maar niet op de PS3? Een zware financiele tegenvaller dan. De kans dat ik deze game niet zal spelen is daardoor groot geworden, aangezien ik niet zo'n grote computer heb. Ik blijf daarom maar de kat uit de boom kijken en hopen dat deze game ooit nog op de PS3 komt, zonder dat het een lelijke port wordt van welke versie dan ook. Desnietaltemin ben ik wel enigszins benieuwd naar deze game.

avatar van FrK.
Dit wordt vet spel, dezelfde ontwikkelaar als van de twee Max-Payne games

(alleen de cover klopt niet )

avatar van sinterklaas
Lijkt me een vet spel.

avatar van leroy*
dit word geweldig, lijkt me dan

avatar van rpger
Dit spel volg ik op de voet. Er is jammerlijk nog erg weinig over bekend, maar de filmpjes die beschikbaar zijn zien er ongelooflijk goed uit. Ik heb het gevoel dat Remedy opnieuw een baanbrekende game gaat uitbrengen zoals destijds met Max Payne.

avatar van Deftones_JP
Alleen het verhaal met die spookjes enzo doe met nog niet zo veel. Een beetje afwachten of het wat word.

avatar van Dopa
Het ziet er veelbelovend uit. Als men (Remedy) echt gaat waar maken wat men ons momenteel allemaal in het vooruitzicht stelt, dan wordt dit wel een erg bijzondere game.

Wel erg vervelend dat steeds meer tekenen zich voor aan het doen zijn omtrent de intentie van Microsoft om windowsgebruikers als het ware te dwingen over te schakelen op Vista. Mijns inziens kunnen nieuwe spellen nog wel een paar jaar tevens worden voorbereid op XP en niet alleen op Vista. Desnoods variabele instellingen voor zowel XP als Vista.

Toch wel erg benieuw hoe het spel gaat vallen bij de mensen wiens systeem het wel zal kunnen draaien.

avatar van Markies de Sade
Het enige spel waar ik een Xdoos 360 voor zou kopen, erg jammer dat ie niet voor de PS3 uitkomt.

avatar van -marco-
Dit spel lijkt wel dood gezwegen. Ik hoor er al heel lang niets meer over....

avatar van sinterklaas
leroy* schreef:
dit word geweldig, lijkt me dan

Kom op... hou het een beetje modern.

avatar van Markies de Sade
Er doen geruchten de ronde dat deze topper ook op de PS3 gaat verschijnen. Take Two zou het dan gaan uitgeven. Hopelijk is het waar want dan hoef ik geen Xdoos te kopen.

Amazon heeft namelijk een PS3-versie van Alan Wake te koop staan vanaf maart 2008. Dit kan 3 dingen betekenen:

1. Het is een foutje. Want een paar weken eerder werd Metal Gear Solid 4 aangekondigd op de Xdoos 360, weer via een bekende webshop. Dat was ook en foutje.

2. Het is waar. Alan Wake komt echt naar de PS3. Amazon heeft haar mond voorbijgepraat en dit geheim per ongeluk prijsgegeven op haar webshop.

3. Het is waar. Sony en Microsoft hebben een deal gesloten waarbij Metal Gear Solid 4 naar de Xdoos 360 gaat en Alan Wake naar de PS3, zodat je beide toppers op beide consoles kan afspelen. Sony blij en Bill Gates blij.

avatar van Tha)Sven
Die laatste kun je wel vergeten denk ik zo. Zo'n deals gebeuren niet echt snel denk ik.

avatar van Deftones_JP
Aangezien de Max Payne spellen allemaal op elke console uitkwamen is de kans natuurlijk redelijk aanwezig dat deze game ook op elke console uitkomt.

avatar van Tha)Sven
Dat wil eigenlijk helemaal niets zeggen.

avatar van rpger
Er is de laatste tijd een trendverandering gaande bij developers en publishers om games multi platform uit te brengen, de hardware van de diverse systemen verschilt niet zo gek veel meer (XBOX 360 is een "light" PC, PS3 heeft dezelfde processor chipset) Steeds minder publisher willen deals aangaan met Sony, microsoft etc. voor een exclusive titel, en als dat al gebeurd dan beloven ze vaak contractueel b.v. het eerste jaar de game niet op een ander platform uit te brengen.

Goed en slecht nieuws, het maakt niet zoveel meer uit wat je hebt, PC, PS3 of Xbox, slecht nieuws die "definitive" exclusive titel is er niet echt meer, en je krijgt kwalitatief vaak een minder produkt (denk aan lelijke console menus in PC games als Oblivion) It's all about the money, door hun game zoveel mogelijk te spreiden proberen developers/publishers zoveel mogelijk afzet te creeën in de titanenstrijd tussen Nintendo, Sony en Microsoft willen ze hun geld niet op 1 partij zetten. De PC liefhebbers trekken aan het langste eind momenteel, na een slechte periode valt het mij op dat er erg veel titels voor de PC uitkomen de laatste tijd.

avatar van jaspertje3
Tjonge, zelfs geruchten dat de game naar 2009 gaat!

avatar van -marco-
Laatste nieuws is dat deze game waarschijnlijk vista en xbox360 exclusief gaat worden.

avatar van Deftones_JP
Het bizarre is nog dat er weinig tot niets bekend is over de gameplay. De setting en de graphics zijn hoopgevend.

avatar van Dopa
Laatst las ik ergens op internet dat er zich in de afgelopen periode serieuze problemen hebben voorgedaan bij de ontwikkeling van dit spel. En dat men de draad ' toch maar weer ' heeft opgepakt..

Tja... Het blijft maar wachten op deze game... wachten... en wachten... en wachten... en wachten... en wachten... en wachten... en wachten...

Zzzzz...

avatar van JacoBaco
Dat is wel jammer ja. Dan concentreer ik me voorlopig nog maar even op Heavy Rain.

Nieuwe trailer is gereleased. Mooi dat er weer een teken van leven is.

avatar van rpger

Ziet er goed uit, beetje Silent Hill, maar dan beter.

De game mag nu wel een keer komen hoor, sjonge..

Glacius schreef:
De game mag nu wel een keer komen hoor, sjonge..

Deze game is al zolang in ontwikkeling. Ik kan me herinneren dat deze game oorspronkelijk nog op dreamcast uit zou komen, en dat is volgens mij al zo'n 5 jaar geleden...

avatar van Davincstyle
dirk1978 schreef:

Wow zo lang, ja ik (we) wachtte eerst tot oktober 2007, toen weer verplaatst naar februari ofzo. Ik weet niet eens de officiële datum. Kan je dat nergens vinden dan ?

weet iemand waar je deze kunt pre-orderen ?
het liefst een nederlands bedrijf.
op amazon.co.uk enzo kan het wel, maar bij dynabyte en consoleshop hebben ze hem nog niet.

avatar van Davincstyle
31 januari te koop stond er op deze site.

swen91 schreef:
weet iemand waar je deze kunt pre-orderen ?
het liefst een nederlands bedrijf.

avatar van Flammazine
Klopt die datum eigenlijk wel? Bij FRS en Extrazone lag het spel alleszins nog niet.

avatar van Donkerwoud
Grappig dat deze kennelijk nog in ontwikkeling is. Ik verwacht er niet zoveel meer van, zo met Heavy Rain voor de deur. De trailer is erg mooi, maar toch een tikkeltje houterig t.o.v. de standaard van nu. Qua sfeer zit ik er wel meteen in.