En uitgespeeld, met de true ending
Het is een leuk spelletje met een mooi artistiek stijltje en een leuke soundtrack, maar er zit amper uitdaging in de platforming en ook niet in het monsters verslaan. Zelfs in de latere stages is het meestal een kwestie van rustig kijken en je moment afwachten om door te mogen.
De moeilijkste stages waren een paar waarbij het scherm al naar rechts scrollt en je gedwongen wordt vaart te maken en af en toe niet zag wat er aan kwam.
Het gebrek aan uitdaging kwam uiteraard ook door de save states die je op de Switch kunt gebruiken, maar ook zonder dat helpt het dat er veelvuldig met extra levens, levensenergie en power ups wordt gestrooid.
Mijn favoriete combo was het groene vogeltje met de bliksemkracht, dan veeg je hele schermen vijanden met een druk op de knop leeg
Ik denk dat de grote uitdaging erin had gezeten om bij elk level er achter te komen wat de eigenlijke opdracht is en die, naast het level voltooien, te halen. Als je dat voor elk level doet, schijn je een shot op de true ending te krijgen met een gevecht tegen de eigenlijke eindbaas. Ik heb zelden die level doelen gehaald, maar omdat Switch Online een special version van de game heeft staan waarmee je een save state hebt waar dit al voor je gehaald is, heb ik me wel even aan de echte eindbaas gewaagd en die ook verslagen
Wel mee vermaakt, maar ik laat 2D Kirby games voortaan aan mijn kinderen