Dominion: Storm Over Gift 3 (1998)

Strategy

Ontwikkeld door 7th Level en Ion Storm
Uitgegeven door Eidos

Dominion: Storm Over Gift 3, Het vervolg op G-Nome, is een real-time strategy game waar vier fracties: de Humans, Darkens, Mercs, en de Scorps in gevecht zijn geraakt om de macht over de planeet Gift 3. Op deze planeet is een krachtige artefact verborgen dat elke fractie wil zien te bemachtigen. Door de hevige gevechten tussen de fracties op de planeet kan alleen een klein groepje mannen tegelijk gedropt worden. Hiermee moet men zien te overleven en missies voltooien.

lambf
Yeah, een van mijn favoriete spelletjes van vroeger... en nu nog steeds eigenlijk Het eerste spel waar ik echt, naast Keen natuurlijk, echt verslaafd aan was. Je had 4 fracties waarmee je kon vechten, elke fractie had 12 missies en er zijn dus 48 missies in het spel. De verschillen tussen de fracties waren op eerste gezicht erg klein, afgezien van de aankleding. Het eerste was het menselijke ras, de meest uitgebalanceerde van alle. De missies waren met dit ras ook het makkelijkste en hier ben ik dan ook het verste mee gekomen. Daarna komen de Darken, die meer op aanvalskracht vertrouwde. Ook hier ben ik erg ver mee gekomen, tot het 8e level naar mijn weten.

De overige 2 fracties zijn stukken moeilijker om de missies mee te behalen. De Scorpion hebben de goedkoopste manschappen, maar zijn ook het zwakst. Het klinkt mischien raar, maar verder dan het 5e level ben ik hiermee niet gekomen. Maar dat is nog niets met de Mercs. ik ben even vergeten waar hun sterkste punt lag. Dat is misschien niet zo vreemd, want om langs het 2e level te komen was echt een van de lastigste dingen die ik ooit heb meegemaakt in een strategie spel. Maar dan heb je nog 10 levels te gaan, dus je kunt je wel indenken dat ik hier niet ver mee ben gekomen. Het spel is nooit goed gelegen bij critici en altijd afgedaan als C&C cloon. Maar ik vind dit toch wel beter dan C&C, vooral omdat er niet van die flauwe humor in voorkomt.

De muziek is goed en kan desgewenst ook op een cd-speler afgespeeld worden. (spel cd erin en hij leest muziek) De graphics zijn nu natuurlijk erg gedateerd, maar toen vond ik ze erg mooi. het spel bevatte wel enkele bugs en niet meer dan eens gaf het een crash. Ook je manschappen volgden niet altijd de handigste weg als je ze ergens naartoe wou sturen. Genoeg kritiek, maar toch een 4,5*.