Ultima Underworld II: Labyrinth of Worlds (1993)

Ontwikkeld door Looking Glass
Uitgegeven door Electronic Arts en ORIGIN

Het tweede deel in de Ultima Underworld serie, speelt zich af na de ontwikkelingen uit Ultima VII: The Black Gate. In tegenstelling tot het eerste deel, komen we in Labyrinth of Worlds wel verschillende oude bekenden uit het Ultima-universum tegen. Dit kan ook niet anders, omdat het spel begint in het kasteel van Lord British. De Guardian, de tegenpool van jouw personage de avatar, sluit het kasteel op in een magisch juweel. Niemand kan naar binnen of naar buiten. Wel kun je in het riool onder het kasteel naar andere dimensies reizen. Met behulp van de inwoners van het kasteel kom je erachter dat de enige manier om de spreuk te doorbreken is om in de verschillende dimensies stukjes van een kleinere versie van het juweel te vinden. Er zijn acht verschillende dimensies, varierend van een gevangenis vol met goblins en een zwevend kasteel tot een buitenaardse wereld en een droomwereld vol met demonen. Na elke reis kom je weer terug in Britannia waar zich vervolgens verschillende intriges afspelen.

Er zijn bij deze game nog geen berichten geplaatst.