Mario Bros. (1983)

Alternatieve titel: The Original Mario Bros.

Amstrad CPC / Apple II / Arcade / Atari 400/800/XL/XE / Atari 5200 / Atari 7800 / Atari Video Computer System / Commodore 64/128 / Game Boy Advance / Nintendo 3DS / Nintendo Entertainment System / Nintendo Switch / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Sinclair ZX Spectrum / Super NES
Platform
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo, Atari, Ocean en Hamster

Mario de timmerman en zijn broer Luigi zijn weer van de partij! Deze keer vechten ze tegen een versperring van kruipend ongedierte in een huis vol verrassingen. Help Mario het gevecht te winnen, of werk samen met een vriend in de multiplayer-modus.

avatar van Hirano Aya
apart dat deze klassieker nog niet op de site stond , de allereerste Mario Bros. game

Muffinhead
wow schandalig gewoon. eens verder kijken, het zou goed kunnen dat er nog meer van dit soort klassiekers missen.

avatar van Bahamut Zero
Is dit niet dezelfde als Deze dan?

avatar van Princess Piranha
Bahamut Zero schreef:
Is dit niet dezelfde als Deze dan?

Nope, dat is Super Mario Bros. ;P

avatar van drezic
what the fuck... deze kende ik niet! *schaam*

Taken
ik vind het een beetje vreemd dat het enige platfor dat wordt aangegeven het arcade is, ik heb deze game op de Nes Commodore 64 en op de Atari gespeeld.

Taken schreef:

Nes? Ook in Nederland?

Op Mobygames staan er nog legio platforms; wat dat betreft is het geheel zowieso niet compleet.

Taken
Sorry ik snap je even niet ?

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Zat deze op de nes en snes niet bij resp. smb3 en all-stars als versus mode?
Heb hem idd ook op de C64 gehad...

Taken
Bij all stars kan ik me alleen de lost worlds herinneren, maar deze gamne is echt op heel veel platforms uitgekomen.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Heb het even gecorrigeerd, idd een hele waslijst aan platforms.

Best lollig 2 player gamepje, single screen doorloop action stijl, die POW! blokken waren leuk. Bij All-stars nog even gecheckt, was het idd de Battle Mode bij SMB3.

Squall Lionheart schreef:
Heb het even gecorrigeerd, idd een hele waslijst aan platforms.

Ow, nou weet ik wat je bedoelt. Die mode kwam je later vaker tegen, met dat muntjes verzamelen, toch? Die zit ook bij new super mario bros. op de DS.

Taken
er valt weinig over deze game te zeggen, het is nog steeds een leuk spelletje om te spelen tijdloos dus !

Retro_Gamer
Op het moment weer bezig met de ATARI versie. Verslavend en leuk spel.

Sims
Ik begrijp alleen niet dat een timmerman een Italiaan had moeten zijn. Is dat zo in Amerika? Dat timmermannen vaak Italiaans zijn?

FeZ
Sims schreef:

Misschien immigreerden in die tijd veel italianen naar Italië die vaak timmerman werden of iets dergelijks

Ford KAduuk

Ik denk dat je loodgieter bedoelt, want Mario is volgens mij nog nooit timmerman geweest.

avatar van wiiplayer
2,0
In het plot staat timmerman.

avatar van jirachi04
Ik heb 'm ook op de GBA gespeelt op een YOshi's ISland cartridge

avatar van wiiplayer
2,0
Niet bepaald een leuke game. Verveelt al vanaf het eerste level als je het mij vraagt...

avatar van PC.ENGINE.FAN
Ford KAduuk schreef:

Het mag misschien raar klinken, maar ik geloof dat Mario oorspronkelijk wel degelijk timmerman, staalwerker of bouwvakker (of misschien sloper in Wrecking Crew) was. Hij kwam voor het eerst voor als Jumpman in Donkey kong, waarin hij de levende vuurballen te lijf kon gaan met die hamers, weet je nog wel.
En misschien dat hij destijds nog geen naam had, maar al gauw in Donkey Kong Jr. werd hij Mario genoemd en daarin leek hij nog steeds niet op een loodgieter. Ik denk dat ze dit er later bij verzonnen hebben, omdat hij zich zo opvallend kon verplaatsen door die afvoerpijpen.

toffe link!

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Nintendo heeft Hamster (bekend van Arcade Archives en ACA Neo Geo series) de opdracht gegeven om hun oude arcadeklassiekers te herbewerken voor de Switch. Komende week begint het feest met Mario Bros.!

centurion81 schreef:

Ja maar ik vind dat de trouwe Nintendo fan deze spelletjes gratis elke maand mag hebben...
Ze geven niks weg he daar bij Nintendo... op wat gratis Dlc voor Splatoon en Arms na..