Killzone (2004)
3,69
(135)
PlayStation 2 / PlayStation 3
single player / multi player / online (verschilt per platform)
Ontwikkeld door Guerrilla
Uitgegeven door Sony
In de toekomst woedt er een oorlog tussen de mens en een buitenaards ras, de Helghast. De soldaten Templar, Luger, Rico en Hakha worden op een speciale missie gezet om een eind aan de oorlog te maken.

%%%%%%
geplaatst: 7 februari 2009, 13:54 uur
Aardige game die vrij standaart verder is.
Je hebt m ook zo uitgespeelt
Killzone is vermakelijk en gewoon een luchtige game waar je geen lastige puzzels hoeft te verwachten 3 sterren niks bijzonders
( Best mooie kaft trouwens )
Je hebt m ook zo uitgespeelt
( Best mooie kaft trouwens )

Imperial Figure
geplaatst: 7 februari 2009, 17:02 uur
Jammer dat hier geen mensen meer mee online zijn, ja is ook vrij logisch waarom zou je op ps2 network zitten als je ps3 network hebt.
De single-player is vrij standaard maar nog nooit uitgespeeld dus een cijfer geven zou onredelijk zijn.
geplaatst: 7 februari 2009, 18:01 uur
De singleplayer is wel aardig, maar niet de moeite om 2 keer te spelen. Zodra hij is uitgespeeld en je een paar keer mp hebt gespeeld kun je hem gewoon weggooien.
geplaatst: 3 maart 2009, 00:00 uur
oliver schreef:
.....blablabla.... kun je hem gewoon weggooien.
.....blablabla.... kun je hem gewoon weggooien.
Of verkopen
geplaatst: 10 juni 2009, 16:42 uur
Bol.com, ik krijg de bestellingen altijd op tijd maar nu voor de eerste keer niet...
geplaatst: 31 oktober 2009, 01:08 uur
Toen best wel de hemel ingeprezen. Nog steeds eigenlijk en ik snap niet precies waarom. Ik vind het zelf niet erg veel aan, is allemaal nogal middelmatig.
geplaatst: 13 december 2009, 17:14 uur
JohnDorian schreef:
Omdat het gemaakt is door een Nederlandse studio, gewoon chauvinisme dus.

geplaatst: 20 januari 2010, 15:59 uur
Ik heb aan dit spel de meeste uren gemaakt veel meer dan 100uur ik speelde dit dagelijks gwn geweldig om tegen je vrienden te spelen single player was ook wel leuk maar het geweldigste was gwn tegen elkaar spelen
geplaatst: 25 februari 2010, 15:00 uur
De enige playstation 2 spel die ik in mijn leven heb gespeeld.
En ik genoot ervan, het had een lekkere sfeer, goeie actie, single player was meer dan leuk, maar vooral als je tegen elkaar speelt is grandioos goed.
En misschien nog een playstation 3 halen
En misschien nog een playstation 3 halen

geplaatst: 12 juni 2010, 23:27 uur

Dr. Salvador
geplaatst: 17 juni 2010, 15:26 uur
Dit moet wel de saaiste shooter zijn die ik heb gespeeld!. Bij dat park, wat toch redelijk sfeervol was, ben ik gestopt. Was ook de enigste level met kleur, de rest was echt zo saai. Zo eentonig heb ik ze nog nooit gespeeld
De besturing was ook allesbehalve geweldig, de graphichs waren ook niet geweldig, maar wel goed, en de sfeer was ook best goed gedaan in de game, maar het werd zo saai gebracht allemaal. Het is echt zoeken naar de pluspunten, echt wat een vreselijke saaie game!.
De muziek en sfeer kan nog wel goed te noemen zijn, en ergens dat er van die vleigende dingen aan komen vliegen, tegen een gebouw aan zag er vet uit, waren er maar meer van die vette momenten, de rest is gewoon saaie gang in, saaie gang uit.
De main menu muziek was goed, en ik dacht, dit kan een leuke game worden, nou zelfs dat is het niet, gewoon een slecht spel!, en enorm saai, echt zoeken naar pluspunten hier, want plezier haalde ik eigenlijk bijna nooit uit deze game Het knalde redelijk goed weg, maar alles was zo saai, de omgevingen, de actie, het schieten, zelfs de sfeer werdt op den duur saai. Ja, ik snap al die redelijke lage cijfers wel.

geplaatst: 27 augustus 2010, 21:18 uur
heel veel uitgespeeld maar het is spijtig stuk gegaan, ik vond dit spel nog beter dan Halo
geplaatst: 27 oktober 2010, 17:55 uur
Deze shooter vond ik echt geweldig, pure fun en grijze grauwe omgevingen en de invasie van de Helgast....goeie besturing en goeie verhaallijn, en de beelden vond ik ook erg vet. Wel een paar bugs want die dode helghast gingen soms in erg rare posities sterven en liggen eenmaal neergeschoten
all en all, de beste shooter naast Timesplitters 2

all en all, de beste shooter naast Timesplitters 2

geplaatst: 13 november 2010, 00:22 uur
Een van de weinige games waarbij het vervolg beter was dan het origineel. De omgevingen waren erg grijs en gritty en hadden een soort van unieke sfeer, maar de graphics waren gewoon erg mwah.. Tuurlijk is dit een PS2 game uit 2004, maar de omgevingen komen gewoon niet altijd goed uit de verf met al die texture problemen en grindhouse-achtige filter. Het was gewoon te kaal en kil. Misschien was dat een manier om de sfeer te verbeteren, maar in Killzone 2 is hetzelfde gedaan alleen dan veel beter (mede door de betere graphics)
De actie is best wel leuk, lekker veel wapens voor een PS2 game. Het omdraaien en lopen is erg lomp en rennen is een marteling voor je coördinatievermogen. Het geeft toch stiekem aardig wat voldoening om een Helghast voor z'n kop te knallen en de karakters zien er goed uitgewerkt uit. Stukken beter dan de omgevingen. Ook erg leuk dat je tussen 4 karakters kan kiezen later in het spel. Ik koos bijna altijd Jan Templar, maar die Hakha mog er ook wel wezen hoor. En als je echt in een lompe,pissige bui bent neem je Rico , wat een kast is die vent zeg
Het verhaal vond ik wel oké. Lekkere epische setting, helaas merk je hier weinig van in de levels zelf. Meer interactie met het verhaal zou leuk geweest zijn. Niet in de zin van je eigen keuzes maken, maar meer de hoofdkarakters ook met het politieke gedeelte van het verhaal mee laten doen, in plaats van slechts focussen op de relaties tussen de 4 hoofdkarakters. De relaties tussen hun geven soms geinige momenten , vooral tussen Rico en Hakha. En Jan's flauwe grappen tegenover Luger waren soms ook wel lachen (hij heeft niet voor niks een Nederlandse naam)
Enfin, gewoon een fijn knalspelletje, werd wel erg lang uitgerekt, maar er zijn weinige lange FPS games tegenwoordig. Maar ik verlangde een beetje naar een soort van bijzonder spelelement zoals in Black waar je alles kapot kon schieten. Hier heb je dat niet en wat ik het belangrijkste vind aan een FPS is dat het uniek en veelzijdig klaargemaakt moet worden voor de gamer.
Toch, erg vermakelijke game.
*3.5

Toch, erg vermakelijke game.
*3.5

misterwhite
geplaatst: 28 december 2010, 12:15 uur
Deze speelde ik altijd bij een vriend, wel erg tof spelletje. Alleen niet zo echt mijn ding, ik en shooters op playstation zullen nooit goede vrienden worden. Maar toch geamuseerd met die multiplayer.
3.5*
3.5*
geplaatst: 2 februari 2011, 22:00 uur
Dit is toch een van de betere spellen die ik heb gespeeld.
En dat komt vooral door de multiplayer dat je tegen elkaar kan spelen.
Ik wist eerst niet eens dat de spel ook een single player had.
Want het boeide me eerst niet want ik had zoveel lol met de multiplayer.
Maar toen ik het zag probeerde ik het uit en werd helemaal weggeblazen.
En dat komt vooral door de multiplayer dat je tegen elkaar kan spelen.
Ik wist eerst niet eens dat de spel ook een single player had.
Want het boeide me eerst niet want ik had zoveel lol met de multiplayer.
Maar toen ik het zag probeerde ik het uit en werd helemaal weggeblazen.
geplaatst: 18 mei 2011, 23:00 uur
Een erg luchtig lekker wegspelende shooter. Na prince of persia the sands of time was ik toe aan iets onnadenkends. Heerlijk om met die Rico los te gaan. Verder een gaaf verhaal en leuke tussenfilmpjes.
geplaatst: 4 november 2011, 18:10 uur
Dit is echt een geweldige spel.
Toen de spel uitkwam mocht ik hem meteen hebben en ik heb het echt kapot gespeeld.
Vooral vaak tegen vrienden gespeeld en was altijd toch wel goed erin en single player was ook leuk.
geplaatst: 22 april 2013, 13:48 uur
Ik heb dit spel gekocht in een HD jasje nadat ik Killzone 2 & 3 gespeeld heb.
Dit eerste deel van Killzone is naar mijn mening wel ok.
Dit eerste deel van Killzone is naar mijn mening wel ok.

SeptuSword
geplaatst: 6 juni 2020, 00:38 uur
Oei, beetje spijt dat ik een oude liefde een nieuwe kans wou geven. Maar wil zo graag de Killzone ervaring meemaken met de trilogie. Ik herinnerde mij een epische game maar niets is minder waar. De game is enorm stil, weinig vijanden, weinig bijzondere momenten, een simpel verhaal. Maar de helghast zelf zijn weldegelijk interessant en kan niet wachten om ze in het vervolg beter te leren kennen. Er komt, hopelijk, een dieper verhaal over de helghast vs de ISA.
Graphics zijn nog best aardig na al die jaren, het design van de helghast blijft altijd nog intimiderend.
geplaatst: 6 juni 2020, 07:54 uur
Ik ben nog altijd niet door die HD remaster van deel 1 heen.
Op zich speelt het wel lekker en de oppoetsbeurt is ook degelijk maar de interesse om door te spelen ontbreekt gewoon. Na een missie of twee heb ik het meestal wel gehad. Ik betwijfel dan ook of ik hier ooit het einde van zal zien. Ook al zien de Hellghast er wel cool uit idd. Maar ik vind dat voor mij althans het plezier hier gewoon mist. Ter vergelijking - een jaar later of wat kwam het toch wel schromelijk onderschatte Black uit - daar heb en beleef ik tot op heden veel meer lol aan.
Heb toevallig nadat ik door Martyr Inquisitor zat Killzone 2 eens opgezet. Ook die pakte me niet echt. Ik vond het qua sfeer en beleving wel een stuk boeiender (drukker, indrukwekkender - ook logischer aangezien we een generatie verder zaten) maar hier had ik weer het probleem dat ik maar kogels in die Hellghast bleef pompen voordat ze omvielen. (omgekeerd niet natuurlijk).
Toch pik ik hem wel weer eens op vroeg of laat.
Maar om maar te zeggen - ik vind Killzone 'ok', maar de hype die er destijds omheen werd gemaakt verdient het imo niet - dan zijn er toch een hoop betere shooters op de PS2.

Toch pik ik hem wel weer eens op vroeg of laat.

SeptuSword
geplaatst: 6 juni 2020, 10:01 uur
Kan mij nog herinneren dat mijn vriendjes destijds zeiden dat het een concurrent van Halo is. Het ontbreekt deze game aan avontuur, muziek en afwisseling. Het is een vrij lege game. Waren zelfs momenten dat ik door paden liep waarbij je denkt nu komt er een ambush, gebeurt er niets en loop je bijna 20 seconden doelloos door zonder muziek of vijanden. Vrij rare design.
Om even Timesplitters Future Perfect erbij te halen, Brothers in Arms en zelfs de James Bond games.
geplaatst: 1 juli 2021, 19:51 uur
Samen met een vriend de multiplayer spelen vind ik nog leuk, maar de story mode alleen spelen wordt al snel heel saai. Het spel ziet er ook helemaal niet mooi uit en de controls reageren niet goed. Bovendien zijn je teammaatjes zo stom als maar kan. Ze nemen geen enkel initiatief en volgen je gewoon overal waar je gaat of staat. Het spel is ook erg lineair en de vijanden kunnen honderden kogels verwerken voor ze tegen de grond gaan. Ik speel liever andere shooters zoals Black op de PS2.