Prince of Persia (2008)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Macintosh
Action / Platform

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

De wereld is aan de rand van totale vernietiging vanwege een conflict tussen de twee goden Orhmaz en Arhiman. De prins zal dit conflict moeten oplossen met behulp van Elika. Zij is een nakomeling van de Ahuras, bewakers van de Boom des Levens, waar de kwade God Arhiman al die tijd gevangen zat totdat de Prins en Elika dit samen bezochten. Zij waren getuige van de vernietiging van de boom en de ontsnapping van de kwade god Arhiman. Daarmee werd uiteindelijk de slapende krachten van Elika ontwaakt.

SvV_Ying schreef:
na een kwartier een stem geven is wel erg snel Er zijn genoeg spellen die overweldigend beginnen en dat je er pas later achter komt dat het heel repetatief is ofzo.

Andersom kan natuurlijk ook. Denk dat ik dit spel volgende week ga halen.

ik zei ook (A)

Misschien, (hopelijk niet ) daalt het cijfer wel als ie toch iets tegen lijkt te vallen, maar tot nu toe 2 dikke duimen in de lucht. (als ik er 3 had, 3)

superdross
dit is echt wel een vet spel
en ik zelf ben een prince of persia fan (heb ook alle 4 de delen)
echt een fantasties spel zet hem ook in mijn top 10

Ik ben benieuwd hoe dit draait op de PC. Wat voor hardware is daar voor nodig? Ik kan er niet veel over vinden, behalve de requirements die erg oké zijn, en dat er geen DRM in zit(ja!)!.

Tharoy schreef:

valt heel erg mee

Supported OS: Windows XP/Windows Vista
Processor: Dual core processor 2.6 GHz Intel Pentium D or AMD Athlon 64 X2 3800+ (Intel Core 2 Duo 2.2 GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+ or better recommended)
RAM: 1 GB Windows XP/2 GB Windows Vista
Video Card: 256 MB DirectX 10.0-compliant video card or DirectX 9.0-compliant card with Shader Model 3.0 or higher
Hard Drive Space: 8 GB.

ik blijf bij mijn vorige mening, echt een heel tof spel ! minaal 4 sterren waard, vind ik

avatar van Shinobi
Ik zag bij Gamekings dat je helemaal niet dood kan gaan in dit spel. Best raar lijkt me, dan zit er toch geen enkele vorm van uitdaging meer in?

avatar van Jimo
Yes Uitgespeeld!!!

Wat een vet spel zeg. Wilde hem eigenlijk niet kopen maar via rentepunten van de postbank voor 35€ toch maar gedaan en geen enkele spijt van gehad. De levels zitten knap in elkaar en na een beetje oefenen vlieg, klim, spring je de sfeer volle locaties door.

Om alle "moves/krachten" te krijgen moet je lichtballen verzamellen, nadat ik alle 4 de moves had ging ik echter niet meer op zoek naar die licht dingen maar was het regel recht naar het end met in gedachten die komen later wel (allemaal voor achivement ) maar helaas na het uitspelen is het ook echt uitgespeeld en zou je echter weer overnieuw moeten beginnen. (of je moet goed van te voren ff saven)

Zo ie zo een topper van een game en heb me er zeer goed mee vermaakt. En mischien later nog wel een 2e keer

avatar van jaspertje3
Nou, ik heb em ook uitgespeeld zojuist. Lichtelijk teleurgesteld, want eigenlijk is dit helemaal niet zo'n goed spel. Het is allemaal veel te repetitief. Het "helen" van de landen is constant hetzelfde, je ziet zelfs constant hetzelfde filmpje als je net hebt geheeld.
Daarnaast zijn de omgevingen ook redelijk inspiratieloos ingericht, en zijn er weinig mooie dingen te zien. Ook erg jammer zijn de gevechten. In tegenstelling tot de vorige trilogie, hoef je hier maar weinig te vechten. Af en toe dat er een keer een vijandje in komt zetten. En als je snel bent, hoef je hier niet eens tegen te vechten, aangezien je kunt voorkomen dat deze vijand tevoorschijn komt. De game draait meer om het klimmen en klauteren, dan om het vechten.
Ook de bossfights zijn herhalend. Je vecht tot 4x tegen dezelfde vijand, in exact dezelfde omstandigheden.

Het graphische stijltje heeft me ook niet echt kunnen overtuigen, de graphics zijn soms ronduit teleurstellend en lijken soms van enkele jaren terug. Ik vind de weergeving van de zwarte ontaarding ronduit lelijk, en sommige personages, los van de prins en Elika, zien er soms verouderd uit.

Het einde van de game maakt echter weer wat goed, het is een prachtig eindgevecht waarvan ik erg onder de indruk was.

Meer dan 3 sterren kan deze game eigenlijk niet krijgen. Het is simpelweg een saai spel met weinig uitdaging, herhalende handelingen en omgevingen, weinig gevechten, en eigenlijk ook wel aan de makkelijke kant. De gevechten zijn trouwens ook wel te winnen met wat knopjes rammen, dan kom je er ook wel uit.

Ik geef toch 3,5 omdat ik het spel wel met plezier gespeeld heb, en vanwege het fantastische einde.

joeri592
ik heb gehoord dat je niet dood kan gaan in dit spel!
klopt dat?

SvV_Ying
joeri592 schreef:
ik heb gehoord dat je niet dood kan gaan in dit spel!
klopt dat?

Klopt, je wordt steeds gered door die vrouw dus je kan niet dood gaan.

joeri592
is het dan niet erg makkelijk??

avatar van Barcel
joeri592 schreef:
is het dan niet erg makkelijk??

Vast wel.

Imperial Figure
Heb hem nog niet gespeeld maar volgens mij is dit ook een erg over-hyped game.
Veel te korte speelduur en een veel te makkelijke game, ik hoorde dat mijn neefje van 11 dit spel op zijn allermoeilijkste had uitgespeeld in een zeer korte tijd.

avatar van jaspertje3
Er is maar 1 moeilijkheidsgraad.

Imperial Figure
jaspertje3 schreef:
Er is maar 1 moeilijkheidsgraad.

oh zou bedoelde mijn oom dat dus, nu snap ik het ja.

SvV_Ying
Vermakelijke game. Ziet er erg goed uit en speelt ook erg lekker, de animaties zijn lekker vloeiend en de combo's zien er erg cool uit.

Dat je niet dood kan gaan heeft zo zijn voordelen maar het maakt het inderdaad misschien wel wat makkelijk. Je zal niet zo snel bang worden van een boss-fight want je weet toch dat je niet dood kan gaan. Aan de andere kant zou je (ik in ieder geval) wel veel doodvallen als je niet steeds wordt gered want een missprong is snel gemaakt.

Het verhaal is ok, maar niks speciaals. Het is gewoon een goede, mooi uitziende game die een beetje (te?) makkelijk is.

1 'minpuntje': Op de PS3 versie heb je binnen 10 minuten al 10 trofeeen ofzo, die slaan echt nergens op

joeri592
ik heb hem gister gekocht en me eerste indruk is goed
later volgt een recencie(of eigenlijk een 'mening')

avatar van Barcel
joeri592 schreef:
later volgt een recencie(of eigenlijk een 'mening')

Ik ben toch wel redelijk verrast door deze game. Er zit een prima flow in, en de gevechten zijn dan misschien wat eentonig, de combo's die je kan maken zijn wel een lust voor het oog. Wel ben ik bang dat het een beetje repetitief gaat worden na een tijdje. Maar goed, dat zie ik dan wel.

avatar van TonyTHorror
Nooit had ik verwacht dat ik deze game zo vet zou vinden, het stijltje is prachtig, de gevechten zijn weer eens iets anders, leuk verhaal en voelt goed aan.
Eerste indruk is dus erg goed, nu hopen dat het niet inzakt!

avatar van Tsjo-Wi
Hmm ik vond hem toch best tegenvallen. Behalve qua graphics en stijl is er naar mijn mening niets verbeterd ten opzichte van de PS2 trilogie. Het platformen is veel makkelijker omdat je niet dood kan gaan en je hoeft zelf heel weinig te doen omdat de Prince veel moves automatisch uitvoert. Voor een wallrun of roofrun (wat er wel vet uit ziet) hoef je alleen 1 keer op x te drukken en ook die magische platen vergen weinig inbreng van de speler, en zo zijn er nog meer voorbeelden. Het vechten ziet er leuk uit en je kan best leuke combos maken, maar omdat je niet dood kan gaan wordt het nergens spannend en je moet constant tegen dezelfde bosses vechten, net zo vaak tot het gewoon frustrerend wordt.
Maar ook het verhaal vond ik echt geen zak aan en super afgezaagd (dark vs light, oh wow!) en de prins heeft niet meer dat komische, bescheiden karakter uit Sands of Time, ik vond hem nu gewoon vervelend als ie aan het praten was.
De omgevingen zijn best mooi maar nergens echt memorabel. Bij de PS2 delen stond ik me vaak te vergapen aan de mooie omgevingen, dat had ik hier maar heel weinig.
Het grootste minpunt is dat de game zo voorspelbaar als de pest is. Halverwege de game heb je zo ongeveer alles wel gezien qua platform en vechtactie en nergens kom je voor verrassende situaties te staan. Steeds moet je die stomme landjes helen en tegen dezelfde vijanden vechten. De omgevingen verschillen wel qua uiterlijk maar qua gameplay is alles hetzelfde.
Maar goed, ik heb me toch vermaakt met deze game omdat hij lekker wegspeelt, er goed uit ziet en af en toe een magisch sfeertje heeft, zeker als je de prachtige muziek erbij hoort. Maar hier had zo veel meer ingezeten, ik had toch liever gewoon een next-gen vervolg gezien op The Two Thrones want ik ben niet helemaal tevreden met de nieuwe weg die de serie is ingeslagen zoals je hebt gemerkt.

Een erg goede game. Het platformen was dan misschien een beetje makkelijk, maar het stoorde niet. Het niet-doodgaan bespaart je ook ontzettend veel frustraties, iets wat je bij deze game, waar het vooral om het gevoel en kunst ervan gaat, niet echt mee zou helpen.
Weliswaar wordt het na een paar uur een beetje repetitief, toch bleef ik doorspelen vanwege de soms geniale uitspraken van de Prince en het verhaal, wat duidelijk beter is dan de rest.
Het is geen game voor de ultra-hardcoregamer, maar dat was volgens mij ook niet de bedoeling: de bedoeling van deze game was de speler in een mooie flow te laten belanden, en een uitstekend verhaal voor te schotelen.
Daarin is het geslaagd.

joeri592
voor de mensen die deze nog neit hebben de adviesprijs van xbox 360 en ps 3 is naar 30 euro, zeker een aanrader voor die prijs!

Ik heb hem voor €30,- gekocht en de eerste indruk is goed, ondanks wat ik hier lees vind ik het landschap wel wat hebben het is allemaal donker, verder begint het verhaaltje wel aardig.
Ik vind het niet dood gaan wel een voordeel, vooral bij PoP de vorige game's op de PS2 en vooral die op de PSP heb ik me vaak lopen irriteren omdat hij verkeerd sprong en je weer een heel stuk terug moest dat ging frustreren en dat kwam het speel plezier niet ten goede, maar aan de andere kant word het wel een stuk makkelijker, maar ze zullen hier wel een keuze in hebben willen maken aangezien het frusterende vaak was dat je overnieuw overnieuw en overnieuw moest beginnen. Ik ben verder benieuwt of deze mij lang kan boeien maar de stijl vind ik wel wat hebben.

avatar van jellecomicgek72
Over een tijdje wordt deze platinum ik voel het aan me water.

avatar van jellecomicgek72
ok, dus hij is vats al platinum

Nee voor de Xbox 360 is hij nog niet Classic (zelfde als voor Playstatuion Platinum, gelukkig niet ik vind die hoesjes niet zo mooi als het ''originele'') maar ik ben nu even bezig is het nou alleen het doel om die licht balletjes te zoeken, na dat je een bepaald punt hebt gevonden en iemand hebt verslagen? Ik heb nu al 2 delen vrij gespeeld als dat echt alles is dan ben je ook zo klaar ben ik bang. Als dat zo is vind ik het wel jammer het klimmen en klauteren is altijd belangrijk geweest in PoP maar de gevechten zorgde voor een leuke afwisseling, verder de stijl vind ik wel mooi beetje cartoon-achtig maar toch weer net niet.

avatar van AmazingPP
Als groot fan van de drie spelen op de PS2 en van het allereerste spel op de 286-PC (heel vroeger, zo rond 1814...) kon ik niet wachten totdat deze titel verscheen voor mijn gloednieuwe PS3. Dus gekocht... en twee dagen later terug gebracht, omdat er een enorme bug in zat. De bodem van het gebied waar de tempel staat werd niet door mijn PS3 bijgetekend en zij bleef me maar redden, maar zette me weer terug op de eerder genoemde bodem, dus een loop waar ik niet meer uit kon. Inmiddels weer van een vriend geleend, geupdated en een aantal dagen gespeeld, maar ik vond het te repeterend. Het is constant hetzelfde, klauteren, rennen, hangen, springen, eventjes vechten, land helen en weer verder. Af en toe eens een eindbaas, maar die kun je verslaan met hetzelfde systeem als andere vijanden. Ook de besturing vind ik ook niet helemaal OK. Ik heb me soms flink zitten ergeren. Pluspunten echter zijn er ook, want er is een schitterende soundtrack en het spel ziet er schitterend uit. Als hier een beetje meer werk aan was besteed was dit een topspel geweest. Nu?? 3,5*

Nu is het een redelijk spel na mijn mening en de soundtrack is heel mooi en toepasselijk voor de sfeer en het ziet er inderdaad schitterend uit. Repetief is het zeker maar ik vind het in zekere zin wel verslavend (wat ik bijvoorbeeld bij Assassin's Creed niet had)omdat na mijn menin de besturing wel lekker werkt ik mis alleen de vijanden dat vind ik een groot nadeel, je komt er maar zelden een tegen waar het voorheen toch behoorlijk wat legers waren die je de hele game door tegen kwam. Bij deze PoP hebben ze een groot minpunt weg gewerkt dat moet ik ze nageven maar daarbij hebben ze ook een groot pluspunt weg gewerkt. Je kan hier in zekere zin niet dood wat ik bij PoP een pluspunt vind het tergende vij de vorige triologie was dat je bezig was en op een verkeerd knopje duwde je weer heel ver terug gezet w erd en dus weer alles overnieuw moest doen, nu is dit niet erg als dit 1 keer gebeurt maar het gebeurde keer op keer op keer, tot het vervelende toe dus dat is niet meer.
Al met al een leuke aardige maar toch wel middelmatige game die niet aan de standaard van de vorige Prince of Persia's kan komen, ik geef hem daarom ook maar een 3.5, wel krap een 3 vind ik te weinig en een 3.5 eigenlijk te veel maar omdat hij verslavend is zal ik hem na boven afronden.

avatar van Tsjo-Wi
carlo schreef:

Die kritiek is op veel games van toepassing maar juist niet op de PS2 trilogie omdat je daar de tijd kon terugspoelen bij een verkeerde sprong.
Ik vind het feit dat je niet dood kan gaan in dit deel in ieder geval een flinke domper, het haalt elke vorm van spanning weg.

Tsjo-Wi schreef:

Je kon inderdaad de tijd terug draaien, dat zand kon je ook gebruiken in de gevechten maar het was zo een keer op waardoor ik vaak vast liep op bepaalde punten. Op de PS2 was het nog wel te doen maar de PSP versie was het toch behoorlijk vaak raak met het verkeerd springen, op de PSP liepen de controles ook niet lekker. Maar deze is zeker een stuk minder dan de vorige triologie op de PS2.