Mario Kart DS (2005)

Nintendo DS / Nintendo Wii U
Racing

Ontwikkeld door Nintendo

Mario Kart DS is een racespel waarbij Mario en zijn vrienden (en vijanden) tegen elkaar racen in karts. De kartbanen hebben allemaal te maken met andere Mario-spellen en er zijn zelfs banen uit de GameCube, Gameboy Advance, Nintendo 64 en SNES-versies van het spel. Tijdens de race kan je voorwerpblokken pakken met daarin een voorwerp dat je tegen je tegenstanders kan gebruiken. Probeer zoveel mogelijk races te winnen zodat je meer banen tot je beschikking hebt.

wat jij wilt

avatar van Princess Piranha
Terug naar MKDS a.u.b....

oké

Game_Kaza
Car-freak schreef:
sorry hoor maar als ik een spel een tegevaller vindt geef ik het een 2 niet een 3 wat in echte cijfers een 4!! en een 6!! is nou als ik een game slecht vindt geef ik het geen 6!!!!

Je verward denk ik deze site met IMDB. Dit is 1 tm 5. IMDB doet met 1 tm 10.
Dat betekend dat als je op gamesmeter een 3 geeft, dat andere dus denken dat je die we een aardige game vind. Dat op IMDB ook 6 zal zijn en ze daar weer denken dat je het "wel aardig" vond.
Als het slecht is denk ik op gamesmeter aan 2, 15, 1, 05. Je hoeft niet boos te worden als iemand het anders in gedachten heeft.
"Tegenvaller" kan betekenen dat het niet zo goed is als iedereen beweerd of dat het gewoon echt slecht is. Maar dat kun jeniet zien aankomen tenzij de gebruiker het zelfs heeft gezegd.

In ieder geval vind ik dit ook een topgame. Ben van mening veranderd . Eerst is het leuk om de levels en het spel te leren kennen, misies te spelen en cuppen te doen. Als je dat gedaan hebt kun je gezellig met je vrienden racen. Wel met 8 tegelijk. Maar zoveel vrienden van mij hebben geen Nintendo DS.

Meerdere levels, meerdere characters, langere speelduur en zeer vermakelijk.
Alleen stel je bent net in de final lab: je staat vlak voor de finisch en je krijg het blauwe schild op je hoofd. Dat heb ik vaak gehad. Vond het blauwe schild uit de 64 versie beter. Die raakte meerdere mensen en de eerste werd niet te erg geraakt.
Dat heeft mij vaak zwaar geiriteerd... Maar dat hinderd niet. Het is ook leuk om de computer ermee terug te pakken

4 sterren*

Game_Kaza schreef:

Je verward denk ik deze site met IMDB. Dit is 1 tm 5. IMDB doet met 1 tm 10.

boeie was gewoon beetje pist maar wat princess piranha al zij terug naar MKDS

avatar van @hotmail.com
Ja alsjeblieft terug naar MKDS. Ik (EN VELE ANDEREN) vinden dit gewoon een goede game. klaar.
Anderen denken er anders over en dat is dan aan hún om hun mening te vormen.

avatar van Mega Man
Het blijft m'n favorite deel. Mario Kart Wii word misschien beter. Zo niet dan blijft het gewoon vet dat ook dit deel weer net als MKDS een extra retro cup krijgt. Wederom 32 circuits!!!

Iron Rose schreef:
Ik vond dit juist een fikse tegenvaller. De laps waren echt zo erg kort, na 2 of 3 minuten was je al klaar met een race. Dat was op de n64 wel anders! Voor de rest had ik de championships al snel uitgespeeld en was er dus voor de rest weinig te beleven (ik had overigens geen online). Nee geef mij maar de originele versie: 2,5*

Een fikse tegenvaller? Dat is wel heel erg overdreven. Elke Mario Kart fan weet dit deel erg te waarderen dankzij o.a. de online multiplayer en de extra 16 circuits. De banen zijn over het algemeen een stuk langer dan in Double Dash (zal je ook wel niet gespeeld hebben denk ik) het geval was en dankzij de enorme hoeveelheid levels ben je wel even zoet. Dat is o.a. de reden waarom ik zo uit kijk naar Mario Kart Wii. Dat MKDS voor sommige niet direct de beste is in de reeks dat kan maar een fikse tegenvaller?! Op welke toneelschool heb jij gezeten?

Mega Man schreef:

Waar maak je je druk om man! De N64 versie vond ik gewoon veel beter. Wat ik er nog meer minder aan vind kun je in mn vorige bericht lezen. Je doet nou net of ik de heilige graal 0,5* heb gegeven. Stel je niet zo aan.

avatar van Mega Man
Volgens mij stel jij je meer aan als ik met je "fikse tegenvaller!". Dat jij zo overdreven reageerd en zegt dat deze game behoorlijk tegenvalt dat kan er bij mij niet in. Waarin kan deze game überhaubt tegenvallen...laat staan fiks tegenvallen?! Je doet net of het een afrader is als Mario Kart game terwijl het wel stukken beter is dan Double Dash. Dat je het spel geen 0,5 hebt gegeven dat snap ik maar aan op de manier hoe jij het brengt kwam het er wel zo uit.

Mega Man schreef:

Zucht..... en dan zeggen dat ik overdreven reageer.....
Dus omdat alle Mario Kart fans deze fantastisch vinden moet ik dat ook maar. Er is zoiets als een eigen mening, hoor. Double Dash heb ik nooit gespeeld dus daar kan ik het niet mee vergelijken.
Volgens jou staat ''fikse tegenvaller'' dus blijkbaar gelijk aan het volledig afbranden van een game. Juist....

avatar van Mega Man
zo komt het wel over inderdaad. Misschien dat je iemand kent die 'fikse tegenvaller' wat positiever kan opvatten? Zo van: 'fikse tegenvaller.....hmmmm...dat valt toch best mee niet?' Behoorlijke tegenvaller. Flinke tegenvaller. Het spel valt behoorlijk/flink/fiks tegen..snap je nu wat je eigen geschreven tekst inhoudt of kwam het er gewoon verkeerd uit? Aan de ene kant doet MKDS precies hetzelfde alleen op een kleiner scherm, een hoger tempo en een hoop extra content waaronder een Retro cup en diverse personages. Hoe kan deze game dan zo erg tegenvallen? Dat moet je me toch eens uitleggen als je daar het nut van in ziet.

avatar van Iron Rose
Dat kun je toch in mn bericht lezen.

avatar van Nintendofreak
Amai toffe discussie hierboven .

avatar van EspenSGX
Single player ballon gevechten!!!

avatar van JohnWilliams
EspenSGX schreef:
Single player ballon gevechten!!!

Ik hou het toch liever op racen.

Iron Rose schreef:
Dat kun je toch in mn bericht lezen.

Bij Mario Kart 64 was je inderdaad lekker lang onderweg maar ik hou Double Dash er automatisch naast ter vergelijking aangezien hier de circuits weer veel te kort waren. En Mario Kart DS heeft weer langere banen dan Double Dash en dubbel zoveel circuits als zowel DD als MK64. Als je het zo bekijkt ben je met die 32 banen net zo lang bezig dan de 16 van Mario Kart 64.

avatar van Draugen
Ja, deze moet ik nog steeds een keer halen. Ik heb hem meerdere keren gespeeld op de DS van mijn broer en het was toch de compleetste Mario Kart tot dan toe. Erg leuk spel, goede besturing; eigenlijk een soort van ultra-versie van Mario Kart 64, maar dan voor op je DS. Goed spel.

Draugen schreef:

je mag hem van me kopen voor €20 in de winkel is ie 40 of 45

avatar van Onderhond
Erg fijn spel.

Is zeker meer dan 10 jaar geleden dat ik een Mario Kart had gespeeld. Heel veel is er niet veranderd, de core gameplay is nog steeds dezelfde. Maar alle addities zijn waardevol en maken het spel vollediger.

Enige minpunt is de moeilijkheidsgraad, waar de tegenstanders steeds op hun positie blijven rondracen. Eens je vooraan zit is het ook moeilijk om weg te komen van de rest. Logisch omdat het anders te makkelijk zou zijn, maar het voelt iets te goedkoop aan.

4.0* en een langere review

avatar van JohnWilliams
Een eigen site, niet verkeerd...
Over die moeilijkheidsgraad ben ik het helemaal met je eens.

Leuke Kartgame met Mario in de hoofdrol. eindelijk meer parcoursen, en de speelduur is ook verlengd. een van de beste Mario Karts!!!

avatar van Tha Luz
Onderhond schreef:
Erg fijn spel.

4.0* en een langere review

Sluit me helemaal bij jou aan:)

Jackson07
Kan dit spel op de DS blijven spelen. Heb hem uitgespeeld zoals zo velen hier natuurlijk, en vermaak mij prima met de VS mode en de TIme Trials. Mijn vriendin is er ook vaak uren zoet mee, ze kan er namelijk niet tegen als ik bij Time Trials op 1 sta, die kan zo slecht tegen haar verlies hahah Maar goed niet boeiend, gewoon een mega leuke game

5****

Jammer dat hij zo snel is uitgespeeld. Het duurt dan een aantal maanden voordat je hem weer aanzet.

Shaw
Het leuke aan dit soort spelletjes is dat je het in vijf minuten geleerd hebt. Het jammer is dat je het na een paar uurtjes ook al beu bent, de moeilijkheidsgraad draagt daar ook aan bij. Grafisch is het spel wel weer dik in orde. Voor mij is Mario Kart echt zo'n game die maar in de kast ligt te vergaan en alleen bovenkomt als ik me echt stierlijk verveel. Een hogere score dan drie sterren kan ik er niet uit persen. Sorry, Mario.

kan ik me wel in vinden

joeri592
jonge jonge mega man, wat een overdreven reacties van jouw zeg...

avatar van polopolo150
Geweldige spel!

Iedere keer als ik deze spel speel, maak niet uit waar ik ben. Het is en blijft leuk met vrienden op de WIFI multiplayer mode...

Dit is denk ik de enigste spel die ik ken die GEEN minpunten heeft. (tijdje geleden dat ik dit spel heb gezien en gespeelt.. maar... ik kon geen echte minpunten vinden)

avatar van jirachi04
Leuk om een met vrienden te doen , meer niet.
Nooit behoefte gehad om het te kopen .